• سه‌شنبه / ۲۶ دی ۱۴۰۲ / ۱۵:۰۲
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1402102618879
  • منبع : نمایندگی خوزستان

مسئول بسیج جامعه زنان تبیین کرد؛

سه عرصه‌ نقش‌آفرینی زن از منظر رهبر انقلاب

سه عرصه‌ نقش‌آفرینی زن از منظر رهبر انقلاب

ایسنا/خوزستان مسئول بسیج جامعه زنان با بیان اینکه بهترین نگاه به شأن زن، نگاه اسلام و امامین انقلاب اسلامی است، به تبیین آرای رهبر معظم انقلاب درباره عرصه‌های نقش‌آفرینی زن پرداخت.

مینا بیابانی در یادواره ۱۶۵۴ بانوی شهید خوزستان که صبح امروز سه‌شنبه ۲۶ دی در مجتمع فجر اهواز برگزار شد، با بیان اینکه مادران و همسران شهدا، الگوهای متعالی برای انسانی زیستن هستند، گفت: بهترین نگاه به شأن زن، نگاه اسلام و امامین انقلاب اسلامی است.

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه رهبر انقلاب سه منظر را نسبت به جایگاه زن بیان کرده‌اند، گفت: این سه منظر، مهم‌ترین شکل نقش آفرینی زنان است. یک منظر، زن به عنوان عنصر تکامل دهنده جامعه و بشر است. رهبر انقلاب اسلامی، معتقدند در طریق رشد و رسیدن به کمالات معنوی تفاوتی بین زن و مرد وجود ندارد. نمونه این زنان در قرآن، آسیه همسر فرعون است که خداوند او را نمونه‌ای برای زنان و مردان می‌داند. بنابراین رهبر انقلاب در رسیدن به این مقامات تفاوتی میان زن و مرد قائل نیستند.

بیابانی ادامه داد: به فرموده رهبر انقلاب، زنان نیمی از پیکره جامعه هستند که در عرصه نقش آفرینی، حساس‌تر، ظریف‌تر، ماندگارتر و موثرتر هستند. به گفته رهبر معظم انقلاب، خداوند زن را این‌چنین آفریده است. امام راحل نیز ناظر به این نقش، زن را انسان‌ساز می‌دانند. مقام معظم رهبری در جایی دیگر می‌فرمایند اگر جامعه را دو بخش بدانیم؛ یک بخش آن سخت‌افزاری ‌و دارای استحکام است. بخش دیگر آن، نرم‌افزاری و ظریف کاری است. نقش‌آفرینی زن در این امورات، مسلم‌ و جزو وظایف او است. ایفای نقش در این بخش مناسب با رسالتی است که خدا به زن تفویض کرده است. این منظر اول در نقش آفرینی بانوان به عنوان عنصر تکامل دهنده است.

مسئول بسیج جامعه زنان اظهار کرد: منظر دیگر در نقش‌آفرینی زنان از نگاه رهبر انقلاب، زن به عنوان عنصری در همراهی جامعه است؛ یعنی نقشی که می‌تواند در عرصه‌های اجتماعی، علمی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و ... ایفا کند. شرط این نقش آفرینی از نگاه رهبر انقلاب، حفظ عفت و حیا و حجاب و وقار زنانه است. ما برای حضور اجتماعی زنان قوانینی داریم‌؛ قوانین مادی و قوانین معنوی. مقرارت مادی در حمایت از زنان شامل اموری چون بیمه، نظام دستمزد، مرخصی در زمان فرزندآوری، ساعت کاری، فضای کاری و ... است‌. این مقرارت در کشور ما و بسیاری از کشورهای دنیا مورد توجه است. بخش دیگر، قوانین معنوی است که ناظر به بعد معنوی زنان و انجام وظیفه خاص آنان است.

وی با بیان اینکه سازمان‌های بین المللی بُعد حمایت معنوی از زنان را کنار زده و حتی علیه آن تبلیغ کرده و متاسفانه با عنوان حمایت از زن، آن را مطرح می‌کنند، تصریح کرد: مقرارت معنوی در تمدن غرب، اساسا مورد توجه نیست. اتفاقا مهم‌ترین جنبه برای حمایت و حفظ شأن زنان، همین مقررات معنوی است؛ اینکه زن تحت سرپرستی همسر باشد، برای برخی فعالیت‌ها نیاز به اذن دارد، ولایت پدر بر فرزند دختر، نوع پوشش بانوان، مباحث ارث و ... مقرارت معنوی هستند که برای فعالیت اجتماعی زن، تنها مورد توجه اسلام قرار گرفته است. اگر این حمایت‌ها را برداریم ظلم بزرگی به زن کرده‌ایم. این منظر دوم رهبر معظم انقلاب به نقش آفرینی زن به عنوان عنصری همراه در جامعه است.

بیابانی گفت: به فرموده رهبر انقلاب، آنها که به اسم اسلام می‌خواهند زن را فعالیت اجتماعی بازدارند، حکم اسلام را نادیده گرفته‌اند. از نگاه ایشان حضور زن در برخی مشاغل واجب کفایی است.

مسئول بسیج جامعه زنان افزود: منظر سوم در نقش‌آفرینی زن، حضور او به عنوان عنصری در صورت و سیرت مادری است. رهبر انقلاب تأکید می‌کنند زن در عالم هستی برای مادری آفریده شده است؛ یعنی نقش اصلی زن، مادری و تربیت انسان‌های والا است. مثل نقشی که مادران شهدا ایفا کردند. هر کس این نقش را از زن بگیرد، ظلم بزرگی به او و انسان کرده است. کسانی که به این نقش بی‌توجه هستند خیانت بزرگی به خانواده کرده‌اند.

وی در پایان با بیان اینکه لازم است این جلسات به وفور برای معرفی بانوان شهید برگزار شود، خاطرنشان کرد: اگر این اسطوره‌ها را از جامعه بگیریم مردم را از آرزوهایشان دور می‌کنیم. الگوها نقش مهم، شتاب‌دهنده در تربیت انسان‌ها دارند و تسهیل کننده آن هستند. وقتی الگوهای دقیق و درست و کمال یافته به جامعه معرفی کنیم آحاد جامعه انسانی به سمت سعادت و موفقیت حرکت می‌کنند.‌

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha