• سه‌شنبه / ۲۶ دی ۱۴۰۲ / ۱۵:۳۹
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1402102618925
  • خبرنگار : 50598

معاون محیط زیست استان مرکزی مطرح کرد

افزایش روزهای ناسالم اراک/کم کاری شهرداری در خرید ایستگاه سنجش کیفیت هوا

افزایش روزهای ناسالم اراک/کم کاری شهرداری در خرید ایستگاه سنجش کیفیت هوا

ایسنا/مرکزی معاون محیط زیست انسانی اداره‌ کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: بر اساس مصوبات کارگروه کاهش آلودگی هوا، شهرداری موظف بوده از محل اعتبارات عوارض آلایندگی صنایع، ۵ ایستگاه سنجش کیفیت هوا تامین کند که به یک ایستگاه تقلیل داده شد و متاسفانه با وجود تمام قول‌هایی که داده‌اند همان یک ایستگاه ‌هم خریداری نشده است.

کامبیز خلیلی، ۲۶ دی ماه در نشست با اصحاب رسانه اظهار کرد: هفته هوای پاک با شعار «هوای پاک، شهروند مسئول و مسئول پاسخگو» از امروز شروع می‌شود و تا ۲ بهمن ادامه دارد.

وی با بیان اینکه تا به امروز هوای اراک ۱۱۹ روز ناسالم داشته است گفت: تعداد روزهای ناسالم نسبت به سال گذشته ۵ درصد افزایش داشته است. همچنین ۵ جلسه کارگروه کاهش آلودگی هوای استان مرکزی برگزار کردیم که مصوبات خوبی داشت که بعضی‌ انجام شده و بعضی نیاز به پیگیری دارد.

معاون محیط زیست انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی افزود: تعداد پایش‌های صورت گرفته در سال جاری تا به امروز ۲۲۴۸ مورد است. تعداد پایش مراکز بیمارستانی ۱۵۱ مورد، تعداد پایش جایگاه‌های سوخت و نمونه گیری از سوخت ۱۲ مورد و تعداد پایش خاک ۷۳ مورد بوده است.

خلیلی با بیان اینکه تا پایان آذرماه، تعداد صنایع آلاینده استان مرکزی ۴۶۸ واحد است گفت: این واحدها مشمول عوارض آلایندگی و ماده ۲۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده می‌شوند.

وی با بیان اینکه تعداد اخطاریه‌های زیست محیطی به واحدهای آلاینده در سال جاری ۵۷۷ مورد بوده است افزود: اگر واحدها در وقت مقرر، نسبت به رفع آلودگی اقدام نکنند اقدامات قضایی را انجام خواهیم داد ولی در اکثر صنایع رفع آلایندگی انجام می‌شود. همچنین ۸۵۰ مجوز استقرار و بهره برداری واحدهای صنعتی را صادر کردیم و با ۱۸۹ مورد نیز مخالفت کردیم.

وی تصریح کرد: بر اساس مصوبات کارگروه کاهش آلودگی هوا، شهرداری موظف بوده از محل اعتبارات عوارض آلایندگی صنایع، ۵ ایستگاه سنجش کیفیت هوا تامین کند که به یک ایستگاه تقلیل داده شد و متاسفانه علی رغم تمام قول‌هایی که داده‌اند همان یک ایستگاه ‌هم خریداری نشده است.

خلیلی با اشاره به برنامه‌های هفته هوای پاک اظهار کرد: در این هفته ایستگاه سنجش کیفیت هوا در دلیجان و تصفیه خانه‌های شازند و زرندیه را افتتاح خواهیم کرد. همچنین نظارت بر مراکز معاینه فنی خودرو و نمونه برداری اتفاقی از خودروها و برنامه های دیگری نیز خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه پتروشیمی شازند در سال‌های گذشته صنعت سبز نبوده است افزود: صنایع بر اساس اقداماتی که در طول سال انجام می‌دهند صنعت سبز می‌شوند. بر اساس ضوابط جدید، پتروشیمی شازند به علت تولید آلاینده فلر در لیست صنایع آلاینده قرار گرفته است و تا پایان سال ۱۴۰۴ باید فلر را حذف کند.

علیرضا محرابیان، رئیس امور آزمایشگاه‌های اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی نیز اظهار کرد: عمر ایستگاه‌های پایش سنجش کیفیت هوا در اراک نزدیک به ۲۰ سال است که در مقایسه با سایر شهرهای کشور خیلی کمتر است که به واسطه کمک‌ شهرداری‌های آنها بوده است.

وی با بیان اینکه شهرداری اراک هیچ کمکی در خصوص افزایش تعداد ایستگاه‌ها نکرده است گفت: ایستگاه‌های کنونی دائما در حال کالیبره شدن هستند و داده‌های خوبی می‌دهند.

رئیس امور آزمایشگاه‌های اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی افزود: اراک تنها شهری در کشور است که آلاینده مسئول در آلودگی هوای آن، گوگرد دی اکسید است. در سال گذشته ۱۸ روز ولی امسال تاکنون ۱۶ روز گوگرد دی اکسید، آلاینده مسئول بوده است و با این روند مطمئنا افزایش پیدا خواهد کرد.

وی با بیان اینکه میزان مازوت و گوگرد هوای اراک حدود ۳ درصد است گفت: هم اکنون یک واحد نیروگاه شازند کاملا گازسوز است، یک واحد از مدار خارج شده و دو واحد دیگر عمده مشعل‌هایشان مازوت سوز است و عملا کاهش پنجاه درصدی در میزان مصرف مازوت نیروگاه‌ را نسبت به سال گذشته داشته‌ایم.

محرابیان اضافه کرد: امسال خیلی سرما نداشتیم و تعداد وارونگی هوا کمتر بوده است. مقدار دی اکسید گوگرد هوای اراک تا ۱۵ دی ماه در مقایسه با قبل از مازوت سوزی نزدیک به دو برابر افزایش یافته است و اراک نسبت به شازند و مهاجران تحت تاثیر بیشتری بوده است.

وی در رابطه با علت عدم تعطیلی مدارس و ادارات توسط کارگروه اضطرار آلودگی هوای اراک گفت: در دستورالعمل قانون هوای پاک وظیفه هر عضو کارگروه مشخص است. اولین اقدام این است که هواشناسی ۴۸ ساعت قبل از وقوع پدیده وارونگی اعلام وضعیت کند و دانشگاه علوم پزشکی نیز باید وضعیت اضطرار را اعلام و تشکیل جلسه دهد و پس از آن تمام اعضای کارگروه در جلسه وضعیت را اعلام می‌کنند. اینکه تعطیلی انجام شود با نظر ریاست کارگروه که استاندار یا معاون عمرانی استانداری است.  

محرابیان در رابطه با عدم انجام فیلتراسیون نیروگاه شازند نیز تصریح کرد: فیلتراسیون فرآیند ساده‌ای نیست و نیاز به آب فراوانی دارد و پسماند زیادی نیز تولید می‌کند. به غیر از مسائل آبی، عمر نیروگاه نهایتا ۳۰ سال بوده و اکنون با راندمان ۳۵ درصد کار می‌کند که بسیار پایین است.

وی با بیان اینکه به دلیل سیاست‌های وزارت نیرو، اقدامات قضایی چند سال اخیر در رابطه با فیلتراسیون نیروگاه به نتیجه نرسیده است گفت: هزینه فیلتراسیون نیروگاه معادل احداث یک نیروگاه جدید با راندمان بالاست و به همین دلیل سیاست وزارت نیرو این نیست که نیروگاه را مجهز به فیلتر کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha