• چهارشنبه / ۲۷ دی ۱۴۰۲ / ۱۲:۰۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402102719459
  • خبرنگار : 30147

یک مسوول در دانشگاه علوم پزشکی نیشابور:

۵۰ درصد بیماران مبتلا به فشارخون تحت درمان دارویی مناسب نیستند

۵۰ درصد بیماران مبتلا به فشارخون تحت درمان دارویی مناسب نیستند

ایسنا/خراسان رضوی مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور از شناسایی بیش از ۶۰۰۰ بیمار قطعی مبتلا به فشارخون بالا از ابتدای امسال در دانشگاه علوم پزشکی نیشابور خبر داد که ۵۰ درصد بیماران تحت درمان دارویی مناسب نیستند.

دکتر زهرا دستجردی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: همزمان با اجرای پویش ملی سلامت از ۲۰ آبان ماه تاکنون نیز ۳۸۴۶ نفر مشکوک به فشارخون بالا شناسایی و برای تأیید یا رد بیماری به پزشک ارجاع شده‌اند.

وی همچنین افزود: در این پویش حدود ۶۴ هزار فرد در مرحله پیش فشارخون شناسایی شده‌اند که تحت مراقبت توسط بهورز و مراقبین سلامت قرار خواهند گرفت.

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور افزود: بر اساس آخرین مطالعات در کشور ما، ۳۲ درصد افراد بالای ۱۸ سال مبتلا به فشارخون بالا هستند، این در حالی است که ۴۰ درصد بیماران از بیماری خود اطلاعی ندارند، همچنین ۵۰ درصد بیماران تحت درمان دارویی مناسب نیستند و ۶۰ درصد بیماران فشارخون کنترل شده ندارند.

دستجردی در خصوص علائم فشارخون بالا خاطرنشان کرد: در اکثر موارد بیماری فشارخون بالا علامتی ندارد، لذا به آن بیماری خاموش می‌گویند. در مواقع فشارخون بالا ممکن است به صورت خستگی زودرس، تپش قلب، درد ناحیه پس سر و گردن، سرگیجه، تنگی نفس شبانه، درد قفسه سینه، خواب آلودگی، گیجی و تشنج بروز کند.

وی در خصوص راه‌های تشخیص فشارخون گفت: راه تشخیص فشارخون بالا بسیار آسان است و با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه و خانه‌های بهداشت و یا در منزل (حداقل سالی یک‌بار) با داشتن دستگاه فشارسنج می‌توانیم فشارخون را اندازه بگیریم.

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور پیشگیری را مقدم بر درمان دانست و افزود: راه‌های پیشگیری از فشارخون بالا مدیریت وزن، ورزش منظم روزانه، کاهش مصرف نمک، افزایش مصرف میوه، سبزی‌ها، حبوبات و غلات کامل، عدم مصرف سیگار و الکل، مدیریت استرس و اندازه‌گیری دوره‌ای فشارخون در خانه‌های بهداشت و پایگاه‌های سلامت است.

وی با اشاره به اینکه در بیماری‌های مزمن، بهترین مدیر در کنترل بیماری خود فرد است، توصیه کرد: همه افراد باید مقادیر طبیعی و غیرطبیعی فشارخون را بدانند تا برای مراقبت از خود توانمند بوده و در صورت افزایش فشارخون، پیگیری‌های لازم را انجام دهند.

دستجردی مراقبت از سلامتی بر مراقبت از بیماری را ارجح دانست و افزود: پویش ملی سلامت فرصت بسیار خوبی برای شناسایی بیماری در افرادی که از بیماری خود اطلاعی ندارند است.

وی اظهار کرد: با شناسایی و مراقبت از عوارض فشارخون بالا می‌توان از عوارضی مانند سکته قلبی و مغزی، نارسایی قلبی و کلیوی، آلزایمر، عوارض چشمی و خونریزی شبکیه چشم و افزایش مرگ و میر مادران باردار و جنین آنها پیشگیری شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha