• جمعه / ۲۹ دی ۱۴۰۲ / ۰۹:۳۵
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1402102920466
  • خبرنگار : 50283

ترویج فرهنگ مصرف آبزیان در خانواده از سنین کودکی

ترویج فرهنگ مصرف آبزیان در خانواده از سنین کودکی

ایسنا/گیلان معاون برنامه‌ریزی و مدیریت منابع سازمان شیلات ایران با بیان اینکه در زمینه گسترش مصرف آبزیان علاوه بر افزایش سطح دسترسی آحاد جامعه به آبزیان، ترویج آبزی مصرفی را در دستور کار داریم، تاکید کرد: در این محور که جنبه فرهنگی دارد از سال گذشته مذاکرات و تفاهماتی با وزارت آموزش و پرورش انجام شده و در حال نهایی شدن است که بتوانیم مصرف آبزیان را در خانواده و از سنین کودکی به فرزندان خود بیاموزیم و ترویج کنیم تا فرزندان با ماهی و ماهی‌خوری آشنا شوند و این گریز از مصرف آبزیان در ذائقه آنها کمتر شود.

شهریار رستمی شامگاه دیروز پنج شنبه ۲۸ دی ماه در حاشیه بازدید از زیرساخت‌های شیلاتی استان گیلان در گفت‌وگوی اختصاصی با ایسنا اظهار کرد: با توجه به‌ مزیت و ظرفیت هایی که در صنعت شیلات وجود دارد این صنعت یکی از مهمترین اولویت های سرمایه‌گذاری در مجموعه وزارت جهاد کشاورزی است و قابلیت جذب سرمایه‌گذار داخلی و خارجی را دارد.

وی افزود: در همین راستا در قالب تعاملات و مذاکرات دیپلماسی و تجاری با کشورهای مختلف دنیا به ویژه کشورهایی که صاحب صنعت دریا همچنین بازارهای مصرف انواع آبزیان هستند انجام شده و در این بین کشورهای همسایه و منطقه اوراسیا که استان گیلان نیز می‌تواند ارتباط بسیار خوبی با بازارهای آنها داشته باشد، صورت گرفته و مطرح است.

رستمی با بیان اینکه توسعه و گسترش فرهنگ مصرف آبزیان در کشور را در دستور کار داریم، تصریح کرد: این سیاست مبتنی بر سند امنیت غذایی کشور است که اخیراً توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده و توسط رئیس جمهور ابلاغ شده و می‌تواند بستر مناسبی برای توسعه صنعت شیلات باشد.

معاون برنامه‌ریزی و مدیریت منابع سازمان شیلات ایران با اشاره به اینکه در سند امنیت غذایی شیلاتی ۴ محور را در نظر داریم، گفت: فراهم کردن محصولات آبزیان، توسعه و گسترش مصرف و فرهنگ مصرف آبزیان در کشور، تامین سلامت غذایی کشور در این محورها مورد توجه قرار دارد.

رستمی با بیان اینکه در زمینه گسترش مصرف آبزیان علاوه بر افزایش سطح دسترسی آحاد جامعه به آبزیان، ترویج آبزی مصرفی را در دستور کار داریم، تاکید کرد:در همین راستا چاپ و درج مطالبی در خصوص معرفی فعالیت شیلات همچنین خواص ماهی و آبزیان در کتاب‌های درسی پیش بینی شده تا دانش آموزان از کودکی با این مقوله آشنا و در بزرگسالی مصرف کننده جدی ماهی شوند.

معاون برنامه‌ریزی و مدیریت منابع سازمان شیلات ایران گفت: سال ۱۴۰۰ عرضه آبزیان کشور و محصولات شیلاتی یک میلیون و ۳۵۲ هزار تن بود و با توجه به در نظر گرفتن جمعیت کشور، سرانه مصرف آبزیان حدود ۱۳.۴ کیلوگرم بود که نسبت به میانگین جهانی که حدود ۲۰ کیلوگرم است فاصله داریم و این بیشتر به خاطر عادتی است که در مصرف آبزیان داریم و البته این میزان سرانه مصرف آبزیان در کشور طی سال ۱۴۰۱ به حدود ۱۵ کیلوگرم رسید.

رستمی با تاکید بر اینکه یکی از برنامه‌های راهبردی سازمان شیلات گسترش تولید محصولات فرآوری شده ماهی است تا خانواده‌ها با توجه به هر ذائقه‌ای که دارند بتوانند مصرف انواع آبزیان را در سبد غذایی خود بالا ببرند، افزود: هرچند در ابتدای راه هستیم ولی کار مناسبی انجام شده و در چندین سال گذشته شرکت‌های خوبی توانستند بخشی از بازار مصرف را در فروشگاه‌های زنجیره‌ای به خود اختصاص دهند.

وی در پایان از برگزاری همایش ملی تُن ماهیان خبر داد و گفت: دوم بهمن ماه امسال همایش ملی تُن ماهیان کشور با تاکید بر ارزش افزوده این صنعت گزار می‌شود. این ماهی در ترکیب تولیدات شیلاتی بسیار نقش آفرین بوده و نقش اساسی در کنسرو کشور را دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha