• شنبه / ۳۰ دی ۱۴۰۲ / ۰۷:۲۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402103020801
  • خبرنگار : 30147

در گفت و گویی اختصاصی با شهردار کاشمر مطرح شد

خانه‌های متروکه خطرساز ساماندهی می‌شوند

خانه‌های متروکه خطرساز ساماندهی می‌شوند

ایسنا/خراسان رضوی یکی از موارد درآمدهای پایدار شهرداری‌ها، استفاده از املاک موجود و یا رهاشده شهرداری در سطح شهر است که علاوه بر ساماندهی آن‌ها، درآمدزایی پایدار را در راستای انجام هزینه‌های خدماتی رقم می‌زند.

شهردار کاشمر در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: تعیین تکلیف خانه‌های متروکه یکی از اقدامات شهرداری برای نظم بخشیدن به سیما و منظر شهری است.

اصغر کوهسرخی افزود: با توجه به اینکه وجود خانه‌های متروکه به محلی برای تجمع معتادان یا زباله‌ها شده است و بعضاً شاهد حوادث و مشکلاتی هستیم در همین راستا تعیین تکلیف این‌گونه خانه‌ها برای کاهش مشکلات اجتماعی و جلوگیری از حوادث، یکی دیگر از خدمات شهرداری‌ کاشمر به شهروندان است.

وی در همین خصوص از شروع فعالیت کمیسیون بند ۱۴ و ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها برای اولین‌بار در این شهر خبر داد و افزود: در این دوره از مدیریت شهری با حضور اعضای کمیسیون متشکل از نمایندگان قوه‌قضائیه، اصناف، ادارات خدماتی، کارشناسان شهرداری، اعضای شورای‌شهر، کمیسیون بند ۱۴ و ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها تشکیل شد.

کوهسرخی با بیان اینکه اجرا و پیگیری بند ۱۴ ماده ۵۵ قانون شهرداری مورد تأکید دادستان کل کشور بوده و بر اجرا و پیگیری آن تأکید شده است، اظهار کرد: بند ۱۴ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها برای حفظ جان و سلامت شهروندان از خطرات، حریق و رفع خطر از بناها و دیوارهای شکسته و خطرناک است.

وی گفت: چون بیشتر این املاک در مناطق جنوبی شهر و بافت فرسوده قرار دارد، عملاً تبدیل به تجمع معتادان متهاجر شده بود و از سویی اعتراض شهروندان را در پی داشت، سال گذشته ۳۲ پرونده کارشناسی تشکیل شد که در همین راستا ۲۰ بنا رفع خطر و ۱۱ مورد دیگر به امسال منتقل‌شد که فقط مالک یک بنا شناسایی نشد.

شهردار کاشمر ادامه داد: از ابتدای امسال تاکنون نیز پس از تشکیل ۴۰ فقره پرونده،۳۰ پرونده کارشناسی شده که ۲۰ پرونده نیز تاکنون رفع خطر شده و ۱۰ مورد دیگر در مرحله اقدام است، همچنین ۴ مورد دیگر در مرحله پیگیری برای شناسایی صاحبان است.

کوهسرخی با بیان اینکه در مجموع تاکنون ۷۲ پرونده در این زمینه تشکیل و اقداماتی صورت گرفته است، تصریح کرد: در همین راستا در بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها برای رفع مزاحمت‌های مشاغل مزاحم در محیط‌های مسکونی و حفظ شهر از نظر مسائل بهداشتی نیز پیش‌بینی‌هایی شده است.

وی خاطر نشان کرد: شهرداری کاشمر با تشکیل این کمیسیون برای اولین بار اقدامات خوبی را انجام داده که یکی از این موارد مربوط به منطقه نیازمند بود، چون بیشترین شکایت طی ۱۰ سال اخیر را این منطقه داشته در همین راستا پس از بررسی مشکلات با رأی کمیسیون، اخطار یک‌ ماهه برای مشاغل مزاحم صادر و پاک‌سازی کامل صورت گرفت.

خانه‌های متروکه خطرساز ساماندهی می‌شوند

شهردار کاشمر یکی دیگر از مکان‌هایی که مزاحمت برای شهروندان داشت و شامل بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها می‌شد را مربوط به تجمع ماشین‌آلات بار و خاک و نخاله مقابل مدرسه سید جمال اعلام کرد و گفت: با توجه به اخذ مصوبه از شورای ترافیک، این خودروها با پیش‌بینی مکان مناسب و امکانات موردنیاز به بلوار مجلس انتقال یافتند که رضایت‌مندی ساکنین و مدارس اطراف را در برداشته است.

طرح تشویقی نوسازی برای ۳۶۰ هکتار از بافت فرسوده و ناکارآمد اولین بار در کشور

شهردار کاشمر همچنین از طرح تشویقی برای ۳۶۰ هکتار از بافت فرسوده و ناکارآمد این شهر خبر داد.

وی افزود: یکی از مزایای این محله‌ها وجود خدمات کامل، برق، آب، گاز و مخابرات است که در چارچوب شورای عالی معماری کشور بسته‌های تشویقی برای این محلات دیده شد.

کوهسرخی عنوان کرد: شهردای کاشمر، اولین شهرداری در کشور است که توانسته چنین بسته‌ای را برای بافت فرسوده پیش‌بینی کند، برای احیاء بافت‌های فرسوده این بسته‌ها در محله‌های مختلف و برای تراکم، مقدار زمین و تسهیلات اختصاص می‌یابد.

وی با اشاره به این‌که از ۱۷۰۰ هکتار مساحت کاشمر، ۳۶۰ هکتار آن بافت فرسوده است، گفت: شهروندان می‌توانند با مراجعه به شهرداری مجوز مورد نیاز در قالب بسته‌های تشویقی را برای ساخت منازل مقاوم دریافت کنند.

شهردار کاشمر گفت: حدود ۱۴۸ هکتار از بافت فرسوده مربوط به ساختمان‌های مسکونی است که قابلیت جاگذاری ۸۴۰۰ واحد برای بیش از ۲۵ هزار نفر از جمعیت شهر را دارد.

وی اظهار کرد: این بسته‌های تشویقی کالبدی متضمن نوسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری، باهدف افزایش کیفیت زندگی شهروندان ساکن در این بافت‌ها و همچنین پیشبرد اهداف قانون جهش تولید مسکن و تاب‏آوری محلات شهری کاشمر است.

شهردار کاشمر عنوان کرد: ویژگی‌های این بسته تشویقی با توجه به شرایط ویژه هر محله متفاوت بود و فرصت ویژه‌ای برای ساکنین و مالکان این مناطق دیده‌ شده است که با ساخت ‌و ساز جدید، ارزش ‌افزوده برای دارایی‌های ساکنان و افزایش کیفیت فضای سکونت این مناطق را محقق می‌کند.

وی با اشاره به اینکه عزم و همگرایی شورای‌شهر با پیشنهاداتی که از طریق شهرداری به این شورا داده شد برای نوسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد به وجود آمده است، تصریح کرد: این مصوبه برای اجرا نیازمند مقدماتی است که پس از آن شاهد جهشی در نوسازی بافت‌های فرسوده خواهیم بود.

کوهسرخی اظهار کرد: چنانچه بتوانیم میزان واحدهای ناپایدار در شهر را کاهش دهیم، می‌توان گفت در این کار موفق شده‌ایم.

خانه‌های متروکه خطرساز ساماندهی می‌شوند

وی عنوان کرد: طبیعتاً کار نوسازی بافت فرسوده در ابتدا مقداری کُند خواهد بود، اما طی سال‌های بعد وضعیت سریع‌تر پیش خواهد رفت و می‌توان با همراهی بخش خصوصی، سازندگان و انبوه‌سازان کار را پیش برد.

شهردار کاشمر عنوان کرد: اعطای حداکثر دو طبقه تشویقی نسبت به تراکم مجاز طرح مصوب در برخی گروه‌ها، عدم در نظر گرفتن تراس و بالکن به ‌عنوان تراکم، تخفیفات در پارکینگ، اجازه ساخت درب اضافی و افزایش سطح اشتغال تا ۷۰ و ۸۰ درصد در برخی گروه‏ها و موارد دیگری در این بسته تشویقی وجود دارد که هرکدام شرایط خاص خودش را دارد، در مجموع مشوق‌هایی که در بسته تشویقی شهرسازانه آمده، کار را برای سازنده اقتصادی می‌کند.

برای اولین بار، پروانه ساختمانی برای زمین‌های ۷۵ مترمربعی صادر می‌شود

شهردار کاشمر در ادامه خاطرنشان کرد: در این بسته تشویقی همچنین برای اولین‌بار واحدهای مسکونی با مساحت ۷۵ مترمربع که امکان تجمیع ندارند، می‌توانند در بعضی مناطق پروانه ساختمانی دریافت کنند.

کوهسرخی جزئیات بیشتری از این بسته تشویقی ارائه کرد و گفت: این بسته برای چهار گروه که اقدام به نوسازی در بافت‌های فرسوده می‌کنند، دیده شده و برای هر گروه مشوق‌های مختلفی در نظر گرفته است.

وی خاطر نشان کرد: یک گروه پلاک‌هایی هستند که به لحاظ کالبدی امکان تجمیع نداشته و متراژ پایینی دارند. برای اولین‌بار در این بسته واحدهای مسکونی با مساحت ۷۵ مترمربع که امکان تجمیع ندارند و تا قبل از این، پروانه ساخت به آن‌ها داده نمی‌شد از این پس می‌توانند پروانه ساختمانی دریافت کنند.

وی با اعلام اینکه محلات مشمول طرح در دو پهنه به‌صورت گروه A و B دیده شده است که پهنه A برابر با ۳۴۰ هکتار و پهنه گروه B برابر با ۲۰ هکتار می‌شود، عنوان کرد: گروه A مناطق نیلوفر، نرگس، نسیم، نقابی، سیدی، نیازمند، حسین‌آباد، ۱۵ خرداد، قسمت‌هایی از خیابان امام‌خمینی، فاطمیه، باقری و ۱۷ شهریور را در بر می‌گیرد و گروه B مربوط به خیابان رازی است.

شهردار کاشمر با اشاره به اینکه این پهنه‌‏ها در زیرمجموعه خود گروه‌های مختلفی دارند که شرایط آن‌ها متفاوت است، گفت: این تشویق‌ها در خصوص تراکم، حد نصاب تفکیکی، سطح اشغال، کسر پارکینگ و امکان تخصیص بخشی از حیاط به ‌عنوان پارکینگ، عدم احتساب بالکن و تراس در محاسبه تراکم ساختمان‌ها در هرکدام از گروه‌ها و به‌تناسب آن‌ها می‌باشد.

وی عنوان کرد: در این طرح با حمایت از کسب‌وکارهای خانگی و محلی و سازگار با محیط محله، بخشی از سرانه‌های خدماتی موردنیاز جمعیت مازاد بارگذاری شده را تأمین می‌کند و منجر به ارتقا و بهبود خدمات محله‌ای، کیفیت فضاهای جمعی و فضای سبز محله می‌شود.

پیگیر تعهدات و بدهی‌های مدیریت شهری

شهردار کاشمر در ادامه با بیان اینکه در راستای برنامه‌های شهرداری پرداخت تعهدات و بدهی‌های دوره‌های مدیریت قبلی در دستور کار قرار دارد و تاکنون بدهی‌های زیادی از گذشته پرداخت شده است، گفت: یکی از این موارد مربوط به شرکت حسام صنعت تولیدکننده پایه چراغ‌های شهری بود که مدیریت قبلی شهرداری کاشمر از این شرکت پایه‌های چراغ جاده‌های ورودی‌های شهر را خریداری کرده و متعهد بود در همان زمان بدهی خود را پرداخت کند، اما این اقدام صورت نگرفته است.

 کوهسرخی عنوان کرد: یکی دیگر از بدهی‌های مربوط به دوره قبل مدیریت شهری که بر زمین‌مانده بود مربوط به شهرداری انابد شهرستان بردسکن است که پس از گذشت ۸ سال هم‏چنان بر زمین مانده است.

وی گفت: سال ۱۳۹۴ شهرداری انابد برای دریافت آسفالت، ۳۰۰ تُن قیر به شهرداری کاشمر تحویل می‌دهد، هرچند مقداری از این تعهد انجام شد اما مقدار بدهی باقی‌مانده معلوم نبوده است.

وی با اشاره به اینکه در این دوره با پیگیری‌های شهرداری و شورای‌اسلامی شهر انابد مبنی بر تعیین تکلیف قیرهای باقی‌مانده، چندین جلسه با حضور اعضای شورای‌شهر کاشمر و همکاران شهرداری برگزار شد، تصریح کرد: برای رفع مشکل پیش‌آمده با مصوبه شورای‌اسلامی شهر کاشمر مقرر شد ۷۰۰ تن آسفالت به ارزش بیش از یک‌میلیارد تومان بابت قیر باقی‌مانده سال ۱۳۹۴ شهرداری انابد در این دوره تحویل آن‌ها شود.

شهردار کاشمر اظهار کرد: این موضوع در این دوره از مدیریت شهری پس از ۸ سال که به زمین ‌مانده بود تعیین تکلیف شد، هرچند باید در گذشته انجام می‌شد و ما باید ۷۰۰ تن آسفالت که متعلق به معابر شهر کاشمر است را تحویل شهرداری انابد دهیم.

وی افزود: بدهی تجمیعی شهرداری بر اساس صورت وضعیت‌ها به تاریخ ۲۹ اسفند ۱۴۰۰ مبلغ ۴۲۴ میلیارد ریال و تراز شهرداری تا پایان همان سال منفی بوده که در سال گذشته این تراز مثبت شد که بر اساس تفریغ بودجه سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۱ تفاوت درآمد و هزینه در پایان سال به بیش از ۵۰۰ میلیارد ریال رسید که منجر به رشد دوبرابری پروژه‌های عمرانی و خدماتی شد.

کوهسرخی عنوان کرد: با توجه به این‌که فعالیت‌های شهرداری در شهر شامل موارد و پروژه‌های مختلفی می‌شود و این خدمات برای رفاه و آسایش شهروندان توسط کارکنان شهرداری در حال انجام است، امیدواریم بتوانیم خدمات خوبی را برای رفاه و آسایش شهروندان گرامی ارائه دهیم.

ساماندهی فروشندگان سیار و دست‌فروشان

وی ادامه داد: با توجه به این‌که ساماندهی برخی مشاغل از جمله فروشندگان سیار و دست‌فروشان یکی از مشکلات جدی مرکز شهر بود و از سویی شکایت ساکنین و اصناف این دو معبر به دستگاه قضا و سایر دستگاه‌های دولتی را داشتیم، به همین منظور ساماندهی این افراد در دستور کار قرار گرفت.

خانه‌های متروکه خطرساز ساماندهی می‌شوند

کوهسرخی افزود: هرچند تاکنون اقدامات بسیاری برای پاک‌سازی و انتظام‌بخشی دست‌فروشان و برخی مشاغل از سوی شهرداری انجام ‌گرفته است، ولی چون فضاهای موجود گنجایش حضور این تعداد دست‌فروش و فروشندگان سیار را ندارد، شهرداری برای احیای بازار روز اقدام نمود.

وی با بیان اینکه بازار روز از ظرفیت‌های بسیار بالایی برخوردار است، اظهار کرد: احیای این مکان و انتقال کسبه سیار به بازار روز بهترین تصمیم برای حمایت از این قشر بود.

شهردار کاشمر تصریح کرد: راه‌اندازی بازار روز نه‌تنها زمینه اشتغال‌زایی بیشتری را فراهم می‌کند، بلکه مشکلات سطح شهر را رفع و از ظرفیت این بازار متروکه به نحو بهتر و مطلوب‌تری استفاده می‌شود.

کوهسرخی افزود: بازسازی بازار روز، در سه فاز پیش‌بینی شده که فاز اول فعال‌سازی بازار، فاز دوم احیای قسمت تاریخی از جمله تالار و رستوران و فاز سوم نیز احیای پارکینگ‌های موجود است.

وی با اشاره به اینکه در بازار روز ۱۲۴ غرفه مورد بهسازی قرار خواهد گرفت، گفت: در این مکان برخی دست‌فروشان مستقر می‌شوند، از سویی نیز برای مشاغل خانگی، هنرها و صنایع‌دستی هم پیش‌بینی غرفه‌هایی شده تا این عزیزان بتوانند در این مکان به عرضه محصولات تولیدی خود بپردازند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha