• شنبه / ۳۰ دی ۱۴۰۲ / ۱۰:۰۶
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1402103020931
  • خبرنگار : 50181

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی کرمانشاه:

قیمت خرید تضمینی گندم اصلاح شود

قیمت خرید تضمینی گندم اصلاح شود

ایسنا/کرمانشاه رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی کرمانشاه خواستار اصلاح قیمت اعلام شده برای خرید تضمینی گندم شد.

ناصر مرادی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه پیش‌تر در جلسات شورای قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی مقرر شده بود قیمت خرید تضمینی هر کیلو گندم برای سال زراعی جاری( سال ۱۴۰۳-۱۴۰۲) معادل ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان باشد، گفت: اما متاسفانه نرخی که اعلام شد، کیلویی ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان بود.

وی با اشاره به نارضایتی کشاورزان از نرخ ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام شده برای خرید گندم، اظهار کرد: در شورای قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی، فعالین این حوزه از جمله گندم‌کاران، کشاورزان پیشرو و ... حضور داشتند و به سختی با قیمت ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان راضی شدند، اما حتی قیمت مد نظر آنها نیز رعایت نشد.

نائب رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه با بیان اینکه تعیین نرخ ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان بر اساس آنالیز قیمت هزینه‌های کشاورزان و سود حداقلی آنها مورد توافق قرار گرفته بود، تاکید کرد: براساس هزینه های تولید گندم، کشاورزان با این قیمت تعیین شده متحمل زیان خواهند شد.

مرادی خواستار اصلاح این قیمت شد و عنوان کرد: دولت نباید اجازه دهد کشاورزان به وعده‌هایی که داده می‌شود بی اعتماد شوند.

وی یادآور شد: کار کشت گندم تمام شده و همه کشاورزان کشت خود را در مهر و آبان و با اتکا به توافق قیمتی که صورت گرفته بود انجام داده اند و اکنون متحمل ضرر خواهند شد.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمانشاه از پیامدهای این وضعیت یاد کرد و ادامه داد: گندم محصول استراتژیک و حیاتی برای کشور است و اگر بهای منطقی و کارشناسی بابت آن پرداخت نکنیم نیازمند واردات خواهیم بود. واردات نیز در شرایط کنونی نه تنها ارزبری فراوانی داشته و سود آن به کشاورزان دیگر کشورها می‌رسد، بلکه با شرایط کنونی منطقه و درگیری‌هایی که بین اکراین و روسیه به عنوان تولیدکنندگان اصلی وجود دارد مشخص نیست تا چه اندازه بتوانیم برای تامین نیاز گندم مردم به واردات اتکا کنیم.

وی یکی دیگر از پیامدهای عدم تعیین قیمت مناسب برای خرید تضمینی گندم را کاهش کشت در سنوات آینده و فاصله گرفتن از خودکفایی در تولید گندم دانست و تاکید کرد: با توجه به اینکه در سال زراعی گذشته تولید بیش از ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تنی گندم را داشتیم که نوعی رکورد محسوب می‌شد، باید با تداوم حمایت از کشاورزان به سمت تولید بیشتر این محصول برویم.

نائب رئیس اتاق کرمانشاه اظهار کرد: از سوی دیگر وقتی کشت گندم برای کشاورزان صرفه اقتصادی نداشته باشد، ممکن است برخی از آنها به سمت اجاره اراضی خود بروند که بسیار با این موضوع مخالف هستیم.

به گفته مرادی، این احتمال وجود دارد که تفاوت قیمت گندم با کشورهای همجوار زمینه سوءاستفاده عده‌ای سودجو و خروج غیرقانونی گندم از مرزها را نیز فراهم کند.

وی پیشنهاد کرد، برای جلوگیری از این مشکلات قیمت خرید تضمینی گندم با جلب نظر سازمان برنامه و بودجه و وزارت اقتصاد و دارایی اصلاح شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۱۰-۳۰ ۱۴:۰۴

۱۹ هزار و پانصد تومان هم بسیار کم هست. تورم در این مملکت حساب و کتابی که نداره تا اردیبهشت سال آینده اگه تونستن نرخ ارز رو نگه دارن شاید یکسال بعد توقع تورم در اجناس فروکش کنه ولی همین یه قلم رو هم ناتوان هستن یا اینکه عمدا دارن مخارج دولت رو ازش درمیارن.

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۱ ۰۸:۵۷

متاسفانه خود مسئولین امور معترفند که برای اداره امور کشاورزی و یا امور دیگر استعدادی ندارند ، حتی شاید این کارها به نظرشان بیهوده باشد ، امانمیتوانند از حقوق واریزی به حسابشان چشم بپوشند و لابد خودشان میدانند مستحق آن نیستند و همچنان روی صندلی (خدمت) محکم جایگرفته اند !!

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۳۰ ۱۵:۳۱

من که با دامدارها صحبت کردم به دامداری میفروشم .چرا به فکر اقتصاد دولت باشیم مگه دولت تا حالا به فکر ما بوده واسه من کشاورز چکار کرده تراکتور با نرخ دولتی داده وام کم بهره داده چکار کرده

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۳۰ ۱۶:۲۳

سال گدشته که ۴ماه پول گندم را ندادند قرار بودمساعدتی بکشاورزان بشه که نشد حتی بهره تاخیر وام کشاورزی همراه با سود تاخیررابانک کشاورزی دریافت کرد چراچون دیواری کوتاه تر از کشاورز سازمان برنامه نمی‌بیند حالا ضرب المثل جوجه رابااین کاهش نزولات جوی آخربجای پائین اخربهار میشمارند

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۳۰ ۱۷:۱۳

متاسفانه در حق کشاورز ظلم میشه چون کشاورزان سواد حقوقی و توان دفاع از حقوقشان ندارن در حقشان اجحاف میشه...این قیمتگذاری ریشه کشاورز رو نابود میکنه که بخش زیربنایی کشور وابسته به این قشره متاسفانه...

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۳۰ ۱۷:۱۷

چرا برای کشاورزانی که گندم تحویل می‌دهند.،از محل خوردو داخلی و خارجی ، تراکتور و ...جایزه در نظر نمی گیرید؟؟

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۳۰ ۱۸:۰۹

این مسئولین ک قیمت17و500زده خدایی باچ روی تونستی این قیمتو اعلام کنه ینی گندم ب اندازه ی پفک صدگرمی هم ارزش نداره

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۳۰ ۱۹:۴۸

واقعا خیلی قیمت پایینه

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۳۰ ۲۰:۳۶

درود ب شرفت . من ی کشاورز از شهرستان دهلران هستم

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۳۰ ۲۳:۱۸

یک فصل بجای ما گندم بکارند بعد قیمت بزارند

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۳۰ ۲۳:۳۱

با این قیمت ۱۷۵۰۰ اصلا بصرفه نیست

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۱ ۰۰:۴۰

لطفا با این اعمال و تفکرات خدا ناپسندانه کشاورز و کشاورزی را ریشه کن نکنید

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۱ ۰۱:۱۲

اگه گندم باصرفه نباشد کشاورزان بهار شخم می‌زنند ویه محصول دیگرمثل سیب زمینی وغیره می‌کارند هم به ضرردولت هست وهم به ضرر کشاورز،دولت باید ازمحصول استراتژیک گندم حمایت ویژه داشته باشدتاذخیره گندم کشور بیشترباشد

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۱ ۰۳:۴۹

امسال هم ک خشک سالیه میدم گوسفندام میخورن ده تا بره بفروشم گوشت کیلویی۵۰۰سودش خیلی بیشتر از گندم ۱۷تمنیه

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۱ ۰۷:۳۰

همین کشاورزها پای صندوق رای میرفتن،با این کار دولت کشاورزها را هم روز انتخابات خانه نشین کردن.

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۱ ۰۸:۴۷

برنامە ریزی و رعایت و اجرای قواعد اقتصادی نوین ، تکلیف مسٶلین امور کشور است ، چهل سال خرابکاری کافیست . کشاورزی با چهار پنج فرزند و همسر چشم اندازش به فصل برداشت و دریافت بهای واقعی محصولش است ، رۇیایش را خراب کردید.

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۱ ۱۴:۴۰

تعاونی بذر گندم رو ۲۰۵۰۰ ب کشاورزان فروختن گفتن اگ قیمت اعلامی خرید گندم کمتر از ۱۹۵۰۰باشه ماوتفاوت ب کشاورزان عودت میشه.حالا اینکار نشد.بعدشم کشاورز با کلی هزینه کاشت از شخم و دیسک و پنجه غازی و ردیف کار.پول بذر پول کود.موقع برداشت هزینه کمباین و حمل و نقل همشو حساب کنین چیزی برای کشاورزان نمیمونه..بااین اوضاع بارندگی خدا به دادمون برسه رحم کنه که ضرر نکنیم..واقعا انصاف نیست کیلویی ۱۷۵۰۰..بااین کارتون کشاورز رو دلزده میکنین و از سال‌های دگه کاشت گندم منصرف بشه و یا به دولت گندم نفروشه.شما بجای اینکه دست کشاورزان رو بگیرین بدتر ازشون دوری میکنین..

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۱ ۱۶:۱۷

این نرخ یعنی زورگیری از کشاورز اینها دارند با مردم فیلم بازی میکنند نرخ پایینترین ۲۵است بالاتر که نمی‌خرید دیگه هر روز روفکر واعصاب ما راه نروید مگه صدقه میدید به ما یا مثل نرخ پفک لااقل حساب کنید یا بگذارید کارخانه های که آزاد میخرند بفروشیم

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۲ ۰۱:۱۶

والا با این قیمتی که گذاشتن هیچی در نمیاد برامون .از اینور بذر رو هم گرون خریداری کردیم .با این کمباین های خرابی که برا درو میان چیزی نمیمونه .کشاورز تا بوده قربانی شده

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۲ ۲۲:۰۳

این قیمت عادلانه نیست ، هزینه کشاورزی بسیار زیاد هست،

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۲ ۲۳:۵۶

وزیر جهاد کشاورزی باید حامی کشاورز باشه و کشاورز به حقش برسه

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۷ ۰۵:۱۲

انشاالله اصلاح شود