• یکشنبه / ۱ بهمن ۱۴۰۲ / ۰۸:۵۹
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1402110100082
  • خبرنگار : 50455

ترم زمستانه مدرسه اسلامی هنر آغاز شد

ترم زمستانه مدرسه اسلامی هنر آغاز شد
عکس تزئینی است

ایسنا/قم ۱۱ کارگاه تخصصی با موضوعات جذاب هنری و مهارتی، به صورت مجازی (همزمان) در آکادمی آزاد مدرسه اسلامی هنر _ قم برگزار خواهد شد.

محسن صابری مدیر آکادمی آزاد مدرسه اسلامی هنر در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: این مرکز آموزشی و هنری در ادامه فعالیت‌ها و برنامه‌های خود که با هدف آموزش مهارت‌های هنری به هنرجویان داوطلب دارد، اقدام به برپایی دوره‌های آزاد، در قالب «کارگاه‌های ادبی و هنری زمستان ۱۴۰۲» کرده است.

 وی مجموع این کارگاه‌های تخصصی ادبی و هنری را ۱۱ کارگاه اعلام کرد و افزود: کلیه آموزش‌ها در مدرسه اسلامی هنر، به صورت کارگاهی و مبتنی بر آموزش همراه با تولید است؛ به گونه‌ای که تمامی هنرجویان با شرکت در این دوره‌ها، در پایان کار به یک اثر می‌رسند.

مدیر آکادمی آزاد مدرسه اسلامی هنر با بیان اینکه این مجموعه در طول ۱۸ سال فعالیت خود، از اساتید شاخصی در رشته‌های مختلف هنری مانند سینما، داستان و طراحی گرافیک، استفاده کرده است، گفت: هنرجویان با توجه به اینکه آموزش‌های ما مبتنی بر تولید کار ‌است، باید به توانایی تولید اثر برسند؛ همچنین تاکنون در جشنواره‌های مختلفی همچون جایزه داستان تهران، جایزه جلال و جشنواره‌های عکاسی، رتبه آورده‌اند.

وی با اشاره به مجازی بودن این کارگاه‌ها گفت: با هدف دسترسی همه افراد خصوصاً هنرجویان شهرستانی به اساتید شناخته شده و مطرح و نیز در جهت تحقق عدالت آموزشی، غیر از یک کارگاه که به صورت حضوری برگزار می‌شود، سایر کارگاه‌ها به‌صورت مجازی برگزار خواهد شد.

صابری «کارگاه ادبیات و تصویرسازی» را یک ورکشاپ یک روزه و دوجلسه‌ای دانست که توسط استاد اردشیر رستمی ارائه خواهد شد و اظهار کرد: تصویر در ادبیات و هنر، نقش مهمی در انتقال احساسات، ایده‌ها و داستان‌ها دارد. آنچه که اردشیر رستمی انجام می‌دهد، به عنوان یک هنرمند چندجانبه، این است که ارتباط بین هنر تصویرسازی و شعر را پررنگ کرده و در آثار خود به نمایش می‌گذارد و به عقیده من، این ورکشاپ، برای همه کسانی که علاقه‌مند به شعر، ادبیات و تصویرسازی هستند، محفلی گرم و پرخاطره خواهد بود.

وی از دیگر کارگاه‌های مدرسه اسلامی هنر که برای ترم زمستانه، آمادگی ثبت‌نام از هنرجویان را دارد، «کارگاه داستان دینی» اعلام کرد و گفت: اینکه اتفاقی در تاریخ را بازنویسی کنیم، یا با اقتباس از اتفاقات جنگ احد، داستانی بنویسیم، آیا داستان دینی نوشته‌ایم؟ در واقع باید بدانیم که تفاوت داستان‌های تاریخی، اقتباسی، بازآفرینی یا بازنویسی با داستان دینی چیست.

مدیر آکادمی آزاد مدرسه اسلامی هنر درباره اینکه داستان دینی چطور داستانی است، گفت: با این حساب که اشاره کردم، این سوال مطرح می‌شود که اصلاً تاکنون داستان دینی نوشته شده است؟ ما در کارگاه «داستان دینی» به این پرسش‌ها و حتی فراتر و عمیق‌تر از این‌ها پاسخ خواهیم گفت و می‌آموزیم که چگونه تجربۀ معنوی را به داستان تبدیل کنیم.

وی افزود: استاد مجید قیصری که تدریس این کارگاه را برعهده دارند، چندین داستان دینی موفق از جمله شماس شامی و سه کاهن را در کارنامه خود دارند و چندین دوره دبیر جشنواره داستان خاتم بوده‌اند. و از اساتید شاخص در این حوزه هستند.

صابری با بیان اینکه داستان‌نویسی طنز، هنر ایجاد موقعیت‌های کمیک و غیرمنتظره با ابزار طنز و خلاقیت است که شوخ‌طبعی خواننده را برمی‌انگیزد، در خصوص «کارگاه داستان‌نویسی طنز» گفت: هنرجویان این کارگاه می‌توانند در بستر تفریح و سرگرمی، نظرات و پیام‌های اجتماعی خود را بیان کنند و مفاهیمی که گاهی بسیار تلخ هستند که امکان انتقال آن به صورت مستقل نیست را در این قالب منتقل کنند.

وی همچنین خلاقیت بالا را از پیش نیازهای این کارگاه برشمرد و گفت: تسلط بر زبان، قدرت بازی با کلمات، معانی و ساختارهای طنزآمیز برای هنرجویی که تمایل به شرکت در این کارگاه را دارد، لازم و ضروری خواهد بود.

صابری یکی دیگر از کارگاه‌های در دوره زمستانه آکادمی آزاد مدرسه اسلامی هنر را «کارگاه نویسندگی خلاق» برشمرد و با بیان اینکه نویسندگی خلاق به هنرجو کمک می‌کند تا شناخت جزئی و واقعی‌تری نسبت به خود و دنیای پیرامون‌اش داشته باشد، اظهار کرد: قابلیت این کارگاه که با تدریس حجت الاسلام سید احمد بطحایی اداره می‌شود این است که می‌تواند خلاقیت شرکت‌کننده را در نگارش روایت و داستان‌تان شکوفا کند و در انتها تلاش کند روایت داستانی‌اش را به شکل و فرمی مقبول و مطلوب تبدیل نماید.

ترم زمستانه مدرسه اسلامی هنر آغاز شد

وی به «کارگاه داستان‌نویسی مقدماتی» که توسط استاد مصطفی انصافی برگزار می‌شود اشاره کرد و گفت: نوشتن داستان، مانند ساختن یک دستگاه مکانیکی است که در آن اجزای مختلفی در کنار هم قرار می‌گیرند تا یک کل منسجم و یکپارچه ساخته شود.

صابری افزود: هرگاه اجزای این ماشین به درستی در کنار هم قرار بگیرند و چرخ‌دنده‌های آن به درستی در هم چفت و بست شوند، این ماشین درست کار می‌کند؛ لذا راز ماندگاری یک اثر داستانی در همین هماهنگی و درست نشستن اجزای داستان در کنار هم است؛ امری که شاید به ظاهر ساده به نظر برسد اما از ظرافت‌هایی برخوردار است که بخشی از آن در پروسه آموزش به دست می‌آید و بخشی در تجربه منظم و بی‌وقفه نوشتن.

وی «کارگاه داستان‌نویسی پیشرفته» را تمرکز اصلی بر شیوه‌های گسترش پیرنگ ارزیابی کرد و افزود: این کارگاه با تدریس خانم فرشته نوبخت انجام خواهد شد و هنرجویان به صورت کارگاهی، همزمان با شناخت ابزارهای پیشرفته در داستان‌نویسی، به جست‌وجوی ایده، نگارش، ارتقاء و تکمیل طرح‌های داستانی خود خواهند پرداخت.

صابری «کارگاه آموزش فتوشاپ مقدماتی» را بدون نیاز به هیچ گونه پیش‌نیاز معرفی کرد و گفت: استاد امید کردی در این کارگاه، از صفر آشنایی با این نرم‌افزار شروع می‌کند و ۱۷ سرفصل شامل: شناخت تنظیمات این نرم‌افزار، ابزارهای پرکاربرد آن، انواع سلکشن، انواع ماسک و کاربردشان، آشنایی با انواع لایه‌ها، فیلترهای پرکاربرد، روتوش تصاویر، روش‌های سرچ و پیداکردن عکس مناسب، استفاده از هوش مصنوعی فتوشاپ با شیواترین روش را تدریس می‌کند.

وی در خصوص «کارگاه عکاسی با موبایل» که توسط استاد مهدی طاهری بیان می‌شود، گفت: شرکت کنندگان در این دوره، با مفاهیم اولیه عکاسی آشنا می‌شوند و تفاوت دوربین حرفه‌ای و موبایل را درمی‌یابند و سپس به شناختی از امکانات دوربین موبایلی و تکنیک‌های عکاسی با آن می‌رسند؛ و موضوعاتی همچون عناصر و تکنیک‌های بصری، اصول طراحی عکس، کادربندی، ترکیب‌بندی، مدیریت پس‌زمینه و ویرایش موبایلی، از دیگر مباحثی است که در این کارگاه، تدریس می‌شود.

صابری یازدهمین کارگاه این مرکز هنری و آموزشی را «کارگاه آپارتمان ایرانی» اعلام کرد و افزود: فضای مسکونی در معماری ایرانی - اسلامی، شاید یکی از مهمترین کاربری‌ها است؛ چون انسان در این فضا است که قابلیت زیست و زندگی دارد و بیشترین زمان عمر خودش را در آن سپری می‌کند.

مدیر آکادمی آزاد مدرسه اسلامی هنر عنوان کرد: در کارگاه «آپارتمان ایرانی» هم در مورد کلیات معماری صحبت می‌کنیم و هم دکوراسیون داخلی؛ به نحوی که موارد آموزشی حتی در کوچک‌ترین منازل هم کاملاً قابل اجرا است.

وی در خصوص ثبت‌نام در کارگاه‌ها، به تسهیلاتی ویژه‌ی دانشجویان، طلاب و خانواده آن‌ها اشاره کرد و گفت: برای سه نفر اول که در هر کدام از کارگاه‌ها ثبت نام کنند، ۲۰ درصد و برای پنج نفر دوم ۱۰ درصد تخفیف در نظر گرفته‌ایم؛ همچنین داوطلبان می‌توانند با پرداخت ۵۰ درصد از شهریه، مابقی وجه را به صورت تقسیط، پرداخت کنند و برای ثبت نام به آدرس https://academy.isoa.ir/ مراجعه نمایند.

وی در پایان گفت: افرادی که در کارگاه‌ها شرکت کنند و با ارائه کار پایانی، دوره را موفقیت به اتمام رسانند، گواهی پایان دوره از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و باشگاه هنر اسلامی یونسکو، دریافت خواهند کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha