• سه‌شنبه / ۳ بهمن ۱۴۰۲ / ۰۸:۳۹
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 1402110301765
  • خبرنگار : 71451

«قلب رِقه» چگونه از کار افتاد؟

«قلب رِقه» چگونه از کار افتاد؟

از «رقه» هر تیم ترور که عازم ایران شد با اشراف اطلاعاتی همه دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی ایران چه نظامی و چه انتظامی، چه اطلاعاتی و چه قضایی و همدلی سپاه و ارتش و بسیج و وزارت اطلاعات در دام سربازان گمنام امام زمان افتاد.»

به گزارش ایسنا، فیلم «قلب رِقه» روایتی جدید از سینمای ایران درباره اتفاقات گروه‌های تروریستی در کشور سوریه است. خیرالله تقیانی‌پور کارگردان این اثر است و قرار است در جشنواره فجر  امسال نمایش داده شود. به همین بهانه ضمن معرفی شهر رقه، به مرور برخی از  وقایع مهمی که در این شهر توسط رزمندگان جبهه مقاومت رقم خورده است می‌پردازیم.

در جریان جنگ داخلی سوریه، شهر رقه در سال ۲۰۱۳ توسط مخالفان سوریه و سپس توسط داعش تصرف شد. داعش این شهر را در سال ۲۰۱۴ پایتخت خود کرد. در نتیجه، این شهر مورد حمله هوایی دولت سوریه، روسیه، ایالات متحده و چند کشور دیگر قرار گرفت. بیشتر اماکن مذهبی غیر سنی در این شهر توسط داعش تخریب شد، مهمترین آنها مسجد شیعه اویس القرنی، و برخی دیگر به مساجد اهل سنت تبدیل شدند.

استان ۱۹ هزار کیلومتر مربعی رقه بخشی معادل ۲۰ تا ۲۵ درصد تصرفات داعش در کل سرزمین «شامات» به حساب می‌آمد و عمده تجهیزات راهبردی تروریست‌های تکفیری در این استان مستقر شده بود.  راه حل اصلی برای تصرف گام به گام شهر رقه از طریق فرودگاه «طبقه» بوده که آزادسازی این فرودگاه گامی راهبردی در راستای پاکسازی تدریجی شهر رقه از لوث وجود تروریست‌ها است.

در ۱۷ اکتبر ۲۰۱۷، به دنبال یک نبرد طولانی که شاهد ویرانی گسترده‌ای در شهر بود، نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) بازپس‌گیری رقه از دولت اسلامی را اعلام کرد. رقه از این جهت حائز اهمیت بوده که مرکز خلافت داعش به حساب می‌آید و با سه استان راهبردی «دیرالزور»، «حسکه» و «حلب» همسایه بوده و این نکته نشان دهنده اهمیت پاکسازی استان «رقه» است.

آماده ارسال/«قلب رِقه» چگونه از کار افتاد؟
محل قرارگیری رقه در سوریه

می‌توان گفت رقه می‌توانست یکی از مراکز توطئه علیه جمهوری اسلامی ایران باشد اینکه؛ در سال ۲۰۱۴ میلادی زمانی که استان «دیالی» عراق در اشغال تروریست‌ها بود؛ تکفیری‌های داعش تلاش می‌کردند تا از طریق مرکز فرماندهی رقه جنگ را به داخل مرزهای ایران بکشانند که موفق نشدند و در چند ماه  به سرعت ارتش عراق و «حشد الشعبی» این استان (دیاله) را پاکسازی کردند.

در مجموع به دلیل شکست‌های پی در پی داعش در شرق سوریه از مستشاران نظامی جمهوری اسلامی ایران و تلاش این گروه تروریستی برای انجام فرماندهی عملیات ضد ایران در استان رقه، شکست تروریست‌ها در عراق و خروج تدریجی آن‌ها از سوریه و فرار به سمت این کشور  برای برنامه‌ریزی ضد ایران؛ رقه یکی از مراکز توطئه علیه ایران بوده که البته با هم افزایی نیروهای امنیتی و اطلاعاتی این مرکز توطئه هیچگاه نتوانسته آسیبی به کشورمان وارد کند.

حجت الاسلام محمود علوی وزیر اطلاعات دولت پیشین در اردیبهشت ماه ۱۳۹۵ در کنگره شهدای مدافع حرم در همین رابطه توضیح داده است: « تا زمانی که دشمن را در نقاط دوردست زمین گیر کنیم و در داخل نیز سربازان گمنام امام زمان با اشراف اطلاعاتی خود تیم‌های ترور را شناسایی و متلاشی کنند،  امنیت بی‌بدیل برای ایران اسلامی وجود خواهد داشت.

رقه یکی از مراکز اصلی توطئه علیه جمهوری اسلامی ایران است. در این شهر مراکز فرماندهی داعش وجود دارد که بتوانند در ایران اسلامی تروری صورت دهند یا جایی را منفجر کنند و در این باره تلاش‌های بی‌شماری کرده‌اند، اما هر تیم ترور که عازم ایران شد با اشراف اطلاعاتی همه دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی ایران چه نظامی و چه انتظامی، چه اطلاعاتی و چه قضایی و همدلی سپاه و ارتش و بسیج و وزارت اطلاعات در دام سربازان گمنام امام زمان افتاد.»

«ابو زکریا»  جوانی آلمانی تونسی تبار است که کتاب «کنت فی الرقه» (در رقه بودم)  را به نگارش در اورده است. این عضو جدا شده از داعش درباره «گردان استشهادیون» روایت می‌کند:«اتومبیل بمب‌گذاری شده هیچ یک از نیروهایی که من با آنان بودم را اغوا نکرد. تا آنجا که به خودم مربوط می‌شد من از مدت‌ها قبل تصمیم قطعی‌ام در این باره را گرفته بودم. در واقع هرگز به سوار شدن به این اتومبیل‌ها و چنین مرگی در راه خدا رضایت نداده بودم. درست است که در رقه و سایر مناطق جوانانی را دیدم که به این اتومبیل‌ها به مثابه قطارهایی سریع السیر برای رسیدن به بهشت و حور العین می‌نگریستند، ولی من همواره نسبت به درستی این نوع عملیات و فداکاری در راه خدا دچار شک و تردیدهایی جدی بودم.

در اینجا باید به این نکته نیز اشاره کنم که نیروهای انتحاری دولت اسلامی دارای گردانی خاص به نام گردان استشهادیون هستند. نفرات این گردان از باقی جنگجویان دور نگاه داشته می‌شوند و در مهمانسرای ویژه خود اقامت داده می‌شوند. افراد این گردان از مهاجرانی انتخاب می‌شوند که به محض ورود به قلمرو دولت اسلامی در پرسش نامه‌های خود گزینه عملیات استشهادی را انتخاب می‌کنند.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha