• سه‌شنبه / ۳ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۴:۵۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402110302309
  • خبرنگار : 50664

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان خبر داد

افزایش بیش از ۱۰ درصدی جوجه‌ریزی در خراسان رضوی

افزایش بیش از ۱۰ درصدی جوجه‌ریزی در خراسان رضوی

ایسنا/خراسان رضوی معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی از افزایش بیش از ۱۰ درصدی جوجه‌ریزی در این استان از ابتدای سال جاری تا پایان آذر ماه خبر داد و گفت: با توجه به در پیش بودن نوروز و ماه رمضان افزایش ۳۰ درصدی جوجه‌ریزی را خواهیم داشت.

مجید جعفری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به ترسیم تقویم تولید در استان اظهار کرد: در حال حاضر ۱۴۸۰ واحد مرغ گوشتی در استان فعال هستند که ظرفیت آنها ۳۱ میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه است. سالانه در این تعداد واحد مرغداری امکان جوجه‌ریزی ۱۲۶ میلیون قطعه وجود دارد.

وی در خصوص تعداد واحدهای غیرفعال استان افزود: ۸۰ واحد مرغداری غیرفعال در استان داریم که دارای پروانه بهره‌برداری هستند، اما به دلیل قرار گرفتن واحد در محدوده شهر و روبه رو شدن با مشکلات بهداشتی و غیره  از جمله استهلاک ماشین‌آلات و دستگاه‌ها، غیرفعال هستند.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه در سال گذشته در مجموع ۹۱ میلیون قطعه جوجه‌ریزی در استان صورت گرفت، عنوان کرد: البته با همین میزان تولید، نیاز استان تامین شده و در ماه‌های دی و بهمن با مازاد تولید در استان مواجه بودیم.

جعفری با اشاره به اینکه در سال جاری با افزایش میزان مصرف مرغ مواجه هستیم، گفت: با توجه به افزایش قیمت گوشت قرمز و ارزانی قیمت مرغ، شاهد افزایش میزان مصرف این محصول هستیم و هرچه قدر افزایش تولید داشتیم، مورد مصرف قرار گرفته است.

وی افزود: در ۹ ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۹ میلیون قطعه افزایش جوجه‌ریزی داشته‌ایم؛ با این حال،  افزایش بیش از ۱۰ درصدی تولید با توجه به افزایش میزان مصرف، مازاد نبوده است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان بیان کرد: در شرایطی که قیمت هر کیلو مرغ از حبوبات و سایر محصولات پروتئینی کمتر است، شاهد افزایش میزان مصرف هستیم و با افزایش سرانه تولید، تلاش می‌کنیم جوابگوی مصرف باشیم.

جعفری خاطرنشان کرد: جوجه‌ریزی در صورتی برای تولیدکننده صرفه اقتصادی دارد که دولت برای واحدهای تولیدکننده، نهاده‌های مورد نیاز را با ارز نیمایی به موقع تامین کند؛ در غیر این صورت اگر تولیدکننده قرار باشد جوجه و سایر نهاده‌ها را با قیمت آزاد تهیه کند، تولید برایش به صرفه نیست و  در این صورت اعتراض تولیدکنندگان به حق است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر تامین نهاده‌ها به طور مرتب با ارز نیمایی صورت می گیرد، افزود: در شرایط فعلی، قیمت مرغ برای تولیدکنندگان صرفه اقتصادی دارد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان تصریح کرد: با توجه به پیش‌بینی‌های انجام شده در خصوص افزایش میزان مصرف و تامین بازار شب عید و ماه رمضان، باید نهاده‌های مورد نیاز به تناسب و به موقع  تامین شود؛ در غیر این صورت با کمبود نهاده‌ها تولیدکننده مجبور است نهاده‌ها و جوجه را از بازار آزاد و گاها با ۵۰ درصد قیمت بیشتر تهیه کند.

افزایش میزان مصرف مرغ، مانع صادرات

جعفری اظهار کرد: طبق برنامه‌ریزی‌‎های صورت گرفته بنا داشتیم با افزایش تولید گوشت مرغ، آن را صادر کنیم اما با توجه به افزایش میزان مصرف، صادرات صورت نمی‌گیرد.

وی با بیان اینکه در سال‌های گذشته به افغانستان، آسیای میانه، عراق و کشورهای عربی صادرات گوشت مرغ صورت می‌گرفته و در حال حاضر نیز کشورهای قطر، امارات و عراق متقاضی هستند، عنوان کرد: با توجه به محدودیت‌هایی که داریم، امکان صادرات وجود ندارد. علاوه بر این، کشورهای همسایه نیز خود به دنبال تولید و دریافت خدمات مهندسی هستند؛ به طوری که در حال حاضر به جای صادرات مرغ به افغانستان، خدمات مهندسی به آنها ارائه می‌شود و کارشناسان ما واحدهای تولیدی آنها را تکمیل و صنایع تولید مرغ را ایجاد می‌کنند.

برای تامین مرغ شب عید مشکلی نداریم

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به در نظر گرفتن تقویم تولید، گفت: خوشبختانه با برنامه‌ریزی صورت گرفته از بهمن‌ماه افزایش ۳۰ درصدی جوجه‌ریزی برای تامین مرغ مورد نیاز شب عید و ماه رمضان صورت می‌گیرد.

جعفری خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه ۵۰ درصد تولید در استان توسط زنجیره‌های تولید صورت می‌گیرد، هیچ نگرانی برای تولید آنها و مازاد تولیدشان نداریم؛ زیرا آنها، دارای امکانات مورد نیاز ذخیره‌سازی هستند.

وی خاطرنشان کرد: حتی در همین شرایط زمانی نیز بخشی از تولیدات بخش خصوصی با همکاری شبکه دامپزشکی اجازه انجماد دریافت می‌کند تا ذخیره شده و متناسب با تقاضای شب عید، مرغ مورد نیاز عرضه شود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان تصریح کرد: با توجه به افزایش مصرف مرغ، شرایطی پیش‌آمده که تولید داشته‌ایم اما امکان کشتار، حمل و غیره نبوده؛ به طوری که امکانات ما اجازه افزایش ۵۰ درصدی میزان مصرف را نداده است؛ با این حال امکان تغییر قیمت مرغ  به تبعیت از قانون عرضه و تقاضا در شب عید بعید به نظر می‌رسد.

جعفری اضافه کرد: اگر دولت و شبکه مرکزی تغییر قیمت اعلام نکند، در استان امکان افزایش قیمت نیست؛ به ویژه آنکه برای کنترل قیمت از درب مرغداری تا ورود به بازار، «سماتیم» سامانه معاملات آنلاین تامین یکپارچه مرغ راه‌اندازی شده و فرایند تامین یکپارچه مرغ در سامانه صورت می‌گیرد. کلیه معاملات و فرآیندهای حمل و توزیع گوشت مرغ از درب مرغداری تا سطح واحدهای عمده و خرده‌فروشی در بستر این سامانه انجام می‌شود؛ لذا قیمت این محصول، قابل کنترل و رصد بوده و مشکلات سال‌های گذشته در زمینه افزایش قیمت مرغ در شب عید برطرف شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha