• سه‌شنبه / ۳ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۹:۳۸
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1402110302534
  • خبرنگار : 50444

روایتگران پیشرفت؛ حرکت رو به جلوی صنایع در بجنورد با تزریق امیدآفرینی

روایتگران پیشرفت؛ حرکت رو به جلوی صنایع در بجنورد با تزریق امیدآفرینی

ایسنا/خراسان شمالی صنایع شهرستان بجنورد در مقیاس بزرگ، متوسط و کوچک همزمان با حرکت رو به جلوی خود، امید را در جامعه گسترش می‌دهند.

چهارمین روز از حرکت کاروان روایتگران پیشرفت امروز در شهرستان بجنورد در دل شهرک صنعتی بیدک و پارک علم و فناوری استان محل شکوفایی شرکت‌های دانش بنیان و فناور انجام شد.

صنایعی که با دغدغه‌مندی سرمایه‌گذارانشان، چراغ کارآفرینی در استان را روشن نگه داشته و ضمن اشتغالزایی برای تعداد بسیاری از مردم این استان، غرور و دلگرمی را به این خطه از کشور تزریق کرده‌اند تا بدانیم «ما می‌توانیم».

کاروان روایتگران پیشرفت، کاروانی متشکل از نخبگان رسانه‌ای، دانشگاه‌ها و... است که براساس مصوبه شورای اطلاع رسانی استان تشکیل شد و به راه افتاد. هرچند این طرح نیاز به پختگی و رفع کمبودها برای اثربخشی بیشتر دارد اما سبب افزایش جنب و جوش برخی رسانه‌ها، تزریق امید و نگاه مثبت به آینده شد. کاروانی که در آینده می‌تواند با بهره‌گیری بیشتر از صاحب نظران حوزه رسانه، بازخوردهایی به مراتب بیشتر داشته باشد.

الکترودهای با کیفیت

روایتگران پیشرفت؛ حرکت رو به جلوی صنایع در بجنورد با تزریق امیدآفرینی

چهارمین روز از حرکت کاروان روایتگران پیشرفت در خراسان شمالی با بازدید از شرکت کیا الکترود شرق در شهرک صنعتی بیدک آغاز شد.

مجموعه‌ای که به گفته مدیرعامل آن، تنها سه یا چهار نمونه مشابه در کشور دارد و تنها تولید کننده الکترود در استان و بزرگترین در شرق کشور است.

عقیل طالبی گفت: تولیدات این شرکت الکترود است که در خطوط انتقال از جمله انتقال آب از خلیج فارس به سایر استان‌ها، خطوط انتقال گاز، نفت و... استفاده می‌شود.

وی افزود: مواد اولیه در این شرکت، فولاد ساده کربنی کم آلیاژ و همچنین پودرهای سلولزی به عنوان روکش است که در نهایت سبب تولید الکترودهای مختلف برای صنایع گوناگون می‌شود.

مدیرعامل شرکت کیا الکترود شرق تصریح کرد: این مجموعه امسال حدود ۷۸۰ تن الکترود تولید کرده و ۴۱ نفر نیروی کار دارد.

به گفته وی، تأمین مواد اولیه به لحاظ تحریم‌ها و قیمت‌های بالا، مهم‌ترین مشکلات آن‌ها است اما این موضوعات دلیلی برای توقف کار نشده و حرکت به سوی تولید با سرعت ادامه دارد.

وی بیان کرد: تولیدات این شرکت به دلیل کیفیت بسیار بالا و استفاده در پروژه‌های کلان با متریال خاص، بیشتر در خارج از استان و عمدتاً در کشورهای ارمنستان، ترکمنستان، ترکیه و عراق استفاده می‌شود.

موتورهای پایه گاز سوز تولید برق در مقیاس کوچک

روایتگران پیشرفت؛ حرکت رو به جلوی صنایع در بجنورد با تزریق امیدآفرینی

دومین مجموعه‌ای که مورد بازدید اعضای کاروان روایت پیشرفت قرار گرفت شرکت موتورسازان فناوری بهینه ایرانیان در بجنورد بود.

این مجموعه، تنها تولید کننده «موتورهای پایه گاز سوز تولید برق در مقیاس کوچک» در کشور به حساب می‌آید که تاکنون چراغ بسیاری از منازل در نقاط محروم کشور را روشن کرده است.

مدیر اجرایی این شرکت گفت: خشکسالی، خالی شدن سدها و ناترازی برق سبب راه‌اندازی این مجموعه شد تا با تکیه بر توان نیروهای جوان و تحصیل کرده بتوانیم بخشی از نیازهای مردم را برطرف کنیم.

علی صادقی اظهار کرد: مسائل اقتصادی سبب شده است تا سرمایه‌گذاری‌های کلان برای اجرای پروژه‌های بزرگ تولید برق، صرفه نداشته باشد اما ما در این مجموعه موتورهای پایه گاز سوز تولید برق را در مقیاس کوچک با هزینه‌هایی بسیار معقول‌تر می‌سازیم.

وی بیان کرد: این موتورها حدود ۱۰ درصد راندمان بیشتری نسبت به توربین‌ها دارد و بازار آن نیز در دنیا حداقل تا ۱۰۰ سال دیگر پابرجا خواهد بود.

وی با بیان اینکه موتورهای ساخت این شرکت برای تزریق برق به شبکه یا ماینرها و رمز ارزها مورد استفاده قرار می‌گیرد، تاکید کرد: یک دستگاه موتور پایه گاز سوز ۱۶ سیلندر تولید شرکت ما حدود ۱۰۳۰ کیلووات ظرفیت اسمی دارد و می‌تواند برق حدود ۱۲۰۰ مشترک خانگی در یک یا چند روستا را تأمین کند.

تولید شیشه‌های سکوریت و چند لایه

روایتگران پیشرفت؛ حرکت رو به جلوی صنایع در بجنورد با تزریق امیدآفرینی

شرکت سپهر شیشه ایمنی شمال شرق، سومین مقصد کاروان روایتگران پیشرفت بود.

شرکتی که حدود ۴۵ نفر اشتغال داشته و به دلیل فعالیت دقیق، کمترین میزان پرتی و ضایعات را دارد.

مدیر این کارخانه در جمع اعضای کاروان روایت پیشرفت گفت: این شرکت از سال ۱۳۹۱ کار خود را آغاز کرد و از سال ۱۳۹۶ نیز به صورت دائم فعالیت می‌کند و ارزش گذاری آن نیز حدود ۱۶۰ میلیارد تومان برآورد می‌شود.

امیرحسین بزرگمهر افزود: در این شرکت شیشه ساده را به عنوان ماده اولیه وارد کرده و طی فرایندهایی به شیشه سکوریت یا دوجداره تبدیل می‌کنیم.

وی ادامه داد: مزیت شیشه‌های سکوریت در مقایسه با شیشه‌های معمولی این است که در مرکز خود ۱۰ برابر مقاومت بیشتری دارند و در هنگام حادثه نیز به دلیل تبدیل شدن به تکه‌های بسیار ریز، آسیب‌های احتمالی بسیار کمتری برای افراد ایجاد می‌کنند.

وی تاکید کرد: در این شرکت امکان تولید شیشه‌های سکوریت با قطر ۱۲ میلی‌متر تا ۲۰ لایه را داریم که از آن‌ها در موضوعات مختلفی استفاده می‌شود.

تا ۵۰ درصد صرفه جویی در مصرف انرژی

چهارمین مقصد این کاروان، شرکت صنعت الکترونیک قاره، تولید کننده انواع تجهیزات هوشمندسازی بود.

حامد درگزینی گفت: این شرکت را با پشتوانه علمی بالا با سوابقی نظیر اجرای طرح‌های هوشمندسازی سالن برج میلاد، قطار شهری مشهد و... ایجاد کردیم.

وی افزود: این شرکت کار خود را از سال ۱۳۹۱ آغاز کرده است. طی دو سال گذشته مدل کاری خود را تغییر دادیم و اکنون هشت نیروی کار تمام وقت و پنج نیروی کار پاره وقت داریم.

وی تصریح کرد: تولیدات هوشمند کننده ما امکان صرفه جویی انرژی بین ۴۵ تا ۵۰ درصد را فراهم می‌کند لذا در این برهه زمانی که با کمبود انرژی در پیک‌های مختلف روبرو هستیم استفاده از آن‌ها اهمیت بسزایی دارد.

به‌کارگیری زنان سرپرست خانوار و زندانیان در گلچین فوم

شرکت گلچین فوم خراسان نیز پنجمین مقصد ما بود. مجموعه‌ای که حدود ۴۰ نیروی تمام وقت فنی در خط تولید و حدود ۵۰۰ الی ۶۰۰ نفر نیروی پاره وقت دارد که شامل زنان سرپرست خانوار و تعدادی از زندانیان به صورت پیمانکاری می‌شود.

محمد جاجرمی مدیرعامل این شرکت بیان کرد: افراد شاغل در خط تولید به ساخت تجهیزات ساختمانی و دکوراتیو می‌پردازند و سایر افراد که شامل پیمانکاران ما می‌شوند، مسئولیت رنگ‌آمیزی تولیدات را در منازل یا سایر نقاط برعهده دارند.

وی گفت: تولیدات این شرکت، شامل فوم‌های طرح‌دار برای طراحی داخل منزل و یونولیت‌ها و پنل‌های سقفی ساختمان‌سازی است که شاید دو نمونه مشابه آن در کشور وجود داشته باشد.

احیای ۱۲ واحد تولیدی تعطیل شده در بجنورد

روایتگران پیشرفت؛ حرکت رو به جلوی صنایع در بجنورد با تزریق امیدآفرینی

فرماندار بجنورد نیز در پایانِ یکی از بازدیدها، به جمع اعضای حاضر در این کاروان پیوست.

باقرپور بیان کرد: طی دو سال گذشته از آغاز دولت سیزدهم، ۱۲ واحد تولیدی تعطیل در بجنورد احیا شده و در حال تولید هستند.

وی تاکید کرد: صنایع شهرستان حرکتی رو به جلو دارند و برای اشتغالزایی و توسعه استان قدم برمی‌دارند.

فرماندار شهرستان بجنورد به چند پروژه شاخص که در حال اجرا است اشاره کرد و افزود: انتقال آب شرب از منطقه پلنگ دره به بجنورد ۴۴۰ میلیارد تومان اعتبار دارد که فاز نخست آن دارای پیشرفت ۷۰ درصدی بوده و فروردین ماه سال آینده ۱۰۰ لیتر بر ثانیه آب شرب به مدار خانگی وارد می‌کند.

وی ادامه داد: تصفیه خانه بجنورد نیز در حال ارتقاء است که ۳۳۰ میلیارد تومان اعتبار داشته و مرحله اول آن اجرا شده است. همچنین شبکه گذاری فاضلاب در ۶ نقطه شهری نیز انجام شده است.

فرماندار بجنورد به پروژه انتقال پساب به پتروشیمی خراسان نیز اشاره کرد و گفت: این پروژه با سرعت در حال انجام است تا چاه‌های آهکی مورد استفاده در پتروشیمی در اختیار شرکت آب منطقه‌ای قرار گرفته و در صورت نیاز به شبکه آب شرب متصل شود.

باقرپور همچنین اظهار کرد: ۴۰۰ صنعت فعال در شهرستان بجنورد وجود دارد که عمده آن‌ها درخواست اعتبار برای سرمایه در گردش دارند.

وی از روند اعطای تسهیلات توسط بانک‌ها انتقاد کرد و افزود: روند پرداخت تسهیلات توسط بانک‌ها در استان اصلاً مناسب نیست و استاندار نیز به این موضوع ورود کرده و تلاش داریم بتوانیم این مشکل را برطرف کنیم.

روایتگران پیشرفت؛ حرکت رو به جلوی صنایع در بجنورد با تزریق امیدآفرینی

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha