• سه‌شنبه / ۳ بهمن ۱۴۰۲ / ۲۰:۲۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402110302553
  • خبرنگار : 50355

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع لبنی خراسان رضوی:

مردم با خیال راحت از شیر تولیدی کارخانجات استفاده کنند

مردم با خیال راحت از شیر تولیدی کارخانجات استفاده کنند

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع لبنی خراسان رضوی گفت: بر شیر تولیدی توسط کارخانجات نظارت لازم و کافی وجود دارد و مردم با خیال راحت از این شیرها به جای شیر سنتی استفاده کنند.

مهدی هدایت‌نیا امروز سه‌شنبه، ۳ بهمن‌ماه در نشست خبری اطلاع‌رسانی پویش ملی سلامت و تغذیه سالم اظهار کرد: در صنعت لبنیات استان، ۳۰۰۰ تن تولید شیر خام داریم که ۲۵۰۰ تن آن توسط کارخانجات تولیدکننده محصولات لبنی، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی افزود: افزایش قیمت شیر، کاهش سرانه مصرف را به همراه داشته؛ سرانه متوسط مصرف جهانی ۱۵۰ کیلوگرم است که این عدد در ایران تا سال ۱۳۹۰، ۱۱۰ کیلوگرم بود و اکنون به‌دلیل اعمال سیاست‌های غلط مرتبط با شیر، به ۷۰ کیلوگرم کاهش یافته است.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع لبنی خراسان رضوی با بیان اینکه بحث شیر مدرسه در سال ۹۰ اجرایی شد، تصریح کرد: این موضوع به‌دلیل تحریم‌ها و ضرر و زیان‌های ایجاد شده به دلیل مشکلات به‌وجود آمده به شکل مطلوب اجرا نشد. در سال ۱۳۹۵ در ۸ استان، توزیع شیر در مدارس اجرایی شد اما بازهم دولت نتوانست بودجه آن را تامین کند.

توزیع شیر در برخی مدارس اجرایی شده است

هدایت‌نیا با بیان اینکه سال جاری، با پیگیری دولت از ۲۸ آذر ماه توزیع شیر در چند استان کشور از جمله خراسان رضوی اجرایی شده است، عنوان کرد: در سال‌ گذشته شیر در مهدکودک‌ها، پیش دبستانی‌ها و مدارس دولتی و غیر دولتی توزیع می‌شد، اما در سال جاری به دلیل کمبود بودجه، شیر تنها در دبستان‌های دولتی توزیع می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه شیر مصرفی مردم پاستوریزه و استریل است، گفت: در کارخانجات نظارت کامل بر شیرها و دیگر لبنیات‌های تولیدی صنعتی وجود دارد و اینکه گفته می‌شود شیر صنعتی خالص نیست و در آن آب و وایکتس دارد به هیچ وجه درست نیست؛ اینها تبلیغات نادرستی است که در زمینه شیر تولیدی کارخانجات انجام شده، بنابراین مردم با خیال راحت از این شیرها استفاده کنند.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع لبنی خراسان رضوی بیان کرد: چربی شیر بر اساس نیاز مردم و بازار تنظیم می‌شود و شیر، ماست و دیگر محصولات لبنی در ۳ نوع کم چرب، پر چرب و با چربی متوسط یا میانه تولید می‌شود و محصول تولیدی نیز قبل از بسته‌بندی و عرضه در بازار مورد بررسی می‌گیرد و پس از تائید نهایی در خصوص سلامت، محصول در اختیار مردم قرار می‌گیرد.

وجود سم آرسنیک در نمک دریاچه ارومیه

در ادامه این نشست نیز محمود کریمی، رئیس اتحادیه نمک خراسان رضوی اظهار کرد: ما ۲ نوع نمک داریم که عبارتند از نمک دریا و دریاچه و نمک سنگ معادن که بدترین نمک به دلیل آلودگی‌ها مربوط به نمک دریاچه است.

وی با اشاره به آلودگی‌هایی که در نمک‌های دریاچه وجود دارد عنوان کرد: در بازدیدهایی که از دریاچه ارومیه داشتیم و بر اساس آزمایش‌هایی که انجام شده است، در این نمک‌ها سم آرسنیک موجود بود.

وی با بیان اینکه نمک دریایی موجود در بازار به هیچ عنوان مورد تایید نیست، افزود: نمکی که تحت عنوان نمک دریاچه به فروش می‌رسد به دلیل وجود مواد شیمیایی زیاد حتی قابلیت تصفیه هم ندارد، اما متاسفانه گاها همین نمک‌ها تحت عنوان نمک دریاچه در بسته‌بندی‌های شکیلی عرضه می‌شود.

کریمی درباره نحوه درست استفاده از نمک یددار خاطرنشان کرد: نمک یددار باید داخل نمکدان و به عنوان مصرف سر سفره باشد و یا در مراحل آخر پخت اضافه شود، چون اگر نمک یددار در مراحل اولیه پخت به غذا اضافه شود، ید آن از بین می‌رود.

رئیس اتحادیه نمک خراسان رضوی تصریح کرد: در استان خراسان رضوی حدود ۴۰ درصد نمکی که به کارخانجات صنعتی داده می‌شود نمکی است که تصفیه شده نیست و در زیرزمین‌ها تولید می‌شود.

وی افزود: بهترین نمک، نمک معادن است و معتقدیم نمک معادن نیز برای مصرف صنعتی و هم برای مصرف خوراکی مناسب است، زیرا ضایعات و مضرات محلول و نامحلول آن جداسازی شده و یک نمک سالم بیرون می‌آید و پس از اضافه شدن ید، بسته‌بندی شده و در بازار جهت مصرف مردم عرضه می‌شود.

رئیس اتحادیه نمک خراسان رضوی ادامه داد: ما همچنین نمک تصفیه شده را در اختیار کارخانجات تولید مواد و محصولات غذایی و همچنین انواع کنسروها می‌دهیم تا در محصول مصرفی توسط مردم از نمک استاندارد استفاده شده باشد.

کریمی با اشاره به اینکه خوشبختانه در کارخانجات خراسان رضوی نمک‌های استاندارد و درجه یک تولید می‌شود، بیان کرد: ما بازدیدهای مستمر را از کارخانجات تولید نمک در سطح استان داریم و باید بگوییم که محصول تولیدی متناسب با استانداردهای روز دنیا در حوزه سلامت بوده و خوشبختانه تاکنون هیچگونه مشکلی در خصوص نمک‌های غیراستاندارد، آلوده و تقلبی مشاهده نشده است.

وی خاطرنشان کرد: همچنین نمک‌های آبی و صورتی نیز که این روزها در بازار و سر سفره خانواده‌ها دیده می‌شود هم مورد تأیید نبوده و نیست و توصیه ما به مردم این است که فقط از نمک تصفیه شده یددار بسته‌بندی شده استفاده کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha