• چهارشنبه / ۴ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۰:۱۴
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1402110402823
  • خبرنگار : 50167

کمک‌رسانی ۵ هزار و ۷۵۰ واحدی زنجان در قالب شبکه ملی خون‌رسانی به استان‌های دیگر

کمک‌رسانی ۵ هزار و ۷۵۰ واحدی زنجان در قالب شبکه ملی خون‌رسانی به استان‌های دیگر

ایسنا/زنجان مدیرکل انتقال خون استان زنجان گفت: با توجه به وجود بانک خون در همه بیمارستان‌های استان زنجان، سطح دسترسی بیماران به فرآورده‌های خونی در کمترین زمان توسط این بانک‌ها تأمین می‌شود.

سیامک اسدی در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با وضعیت ذخایر خون و فرآورده‌های آن در استان زنجان، اظهار کرد: ذخایر مربوط به همه فرآورده‌های خون در استان زنجان همیشه وضعیت مطلوبی دارد که این مهم به‌خاطر سرمایه اجتماعی ارزشمند سازمان یعنی داوطلبان اهدای خون و تجربه همکاران حاصل شده است.

وی با بیان اینکه از ابتدای سال‌جاری تاکنون بیش از ۲۹ هزار واحد فرآورده در بیمارستان‌های استان زنجان مصرف شده است، افزود: تا پایان سال‌جاری میزان مصرف ۳۵ هزار واحد تخمین زده می‌شود.

این مسئول در رابطه با میزان کمک‌رسانی انتقال خون استان زنجان به شبکه ملی خون‌رسانی، تصریح کرد: از ابتدای امسال تاکنون، ۵۷۵۰ واحد در قالب شبکه ملی خون‌رسانی به استان‌های دیگر کمک‌رسانی کرده‌ایم.

مدیرکل انتقال خون استان با بیان اینکه همیشه در سازمان انتقال خون کمیت را به همراه کیفیت گزارش می‌کنیم، گفت: واحدهای کنترل کیفی، تضمین کیفیت و فرد واجد صلاحیت یعنی QP همه فرآیندهای فنی را کنترل می‌کنند و همه اصول GMP رعایت می‌شود.

اسدی با تاکید بر اینکه نباید مانند گذشته انتقال خون را در قالب چند گروه خونی مشخص صورت‌بندی کرد، ادامه داد: گاهی به دلیل وجود آنتی‌بادی‌های ناشناخته و غیره بین کیسه خون کاملا منطبق با گروه خون بیمار هم ممکن است، ناسازگاری مشاهده شود.

وی با بیان اینکه نیاز به خون منحصر به زمان، مکان و گروه خون خاصی نیست و باید همیشه دسترسی به فرآورده‌های سالم و کافی از همه گروه‌های خونی وجود داشته باشد، افزود: گروه‌های خونی منفی در اورژانس کاربرد بیشتری دارند و گروه‌های کمیاب و نادر منطقه، الگوی ویژه خود را دارند.

این مسئول، شرایطی مانند برودت هوا، شیوع بیماری‌های ویروسی، ترافیک و آلودگی هوا را عاملی تاثیرگذار بر کاهش مراجعه برای اهدای خون دانست و تصریح کرد: در برخی شهرها که در سال‌های اخیر مراکز تجاری جمع‌آوری پلاسما راه‌اندازی شده معمولا شرایط شکننده بوده و با هم افزایی عوامل فوق بلافاصله در گروه‌های منفی و کمیاب کاهش ذخایر به حد نگران‌کننده می‌رسد به طوری که مجبور به کمک گرفتن از شبکه ملی خون‌رسانی می‌شوند.

مدیرکل انتقال خون استان، با اشاره به اینکه در استان زنجان و سازمان انتقال خون کشور به اهدای خون از منظر ایثار و نوع دوستی نگریسته می‌شود و یک مجموعه علمی با فرهنگ انسانی است، گفت: منزلت انتقال خون نه به میزان بودجه سالانه که به رکورد اهدای خون مراجعه کنندگانش وابسته است.

اسدی با بیان اینکه در استان زنجان برخی از اهداکنندگان خون تا ۲۰۰ مرتبه نیز سابقه اهدای خون داشته‌اند، اظهار کرد: پرسنل اداره‌کل انتقال خون استان زنجان، دقت بالایی برای تولید فرآورده سالم و با کیفیت می‌کنند و از هیچ کوششی فروگذار نمی‌کنند بنابراین شهروندان از این بابت خیالشان آسوده باشد.

وی با بیان اینکه اهداکنندگان خون در استان زنجان از همه اقشار هستند، افزود: دانش‌آموزان سال‌های آخر دبیرستان، دانشجویان، کارگران، فرهنگیان، کارمندان، جامعه پزشکی، نظامیان، افراد دارای شغل آزاد، بانوان شاغل و خانه‌دار، بازنشستگان‌، روستائیان محترم و غیره همگی در تامین فرآورده های خونی مشارکت دارند.‌

این مسئول در رابطه با تعداد مراکز انتقال خون استان زنجان، تصریح کرد: در حال حاضر علاوه بر مرکز استان در شهرهای ابهر و خدابنده فعالیت داریم، قابل ذکر است برای راه‌اندازی مراکز اهدای خون در سازمان مرکزی انتقال خون شاخص‌های زیادی مانند جمعیت شهر، تعداد تخت‌های فعال بیمارستانی و غیره در نظر گرفته شده است.

مدیرکل انتقال خون استان با بیان اینکه در همه بیمارستان‌های استان زنجان، بانک خون وجود دارد، خاطرنشان کرد: سطح دسترسی بیماران به فرآورده‌های خونی در کمترین زمان توسط این بانک خون‌ها ایجاد می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha