• دوشنبه / ۹ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۸:۳۰
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1402110906780
  • خبرنگار : 50182

رییس سازمان نظام مهندسی کرمانشاه:

۱۰۰ درصد ساخت‌وسازها در کرمانشاه "تخلف" دارند/ شهرداری به‌خاطر درآمد برخورد نمی‌کند

۱۰۰ درصد ساخت‌وسازها در کرمانشاه "تخلف" دارند/ شهرداری به‌خاطر درآمد برخورد نمی‌کند

ایسنا/کرمانشاه رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان کرمانشاه با بیان اینکه ۱۰۰ درصد ساخت و سازهای شهر کرمانشاه تخلف دارند، گفت: متاسفانه شهرداری به خاطر کسب درآمد از محل جرائم ماده ۱۰۰ و تخلفات صورت گرفته، برخوردی نمی‌کند.

مهندس نورالدین زارعی در نشست خبری امروز (نهم بهمن) با بیان اینکه هدف اصلی نظام مهندسی ساخت ساختمان های مقاوم و اقتصادی است، گفت: در بحث ایمنی و کیفیت ساختمان عوامل و دستگاه های مختلفی دخیل هستند، اما در این بین سهم سه دستگاه استاندارد، نظام مهندسی و شهرداری ها بیش از همه است.

وی افزود: اولین عامل در ایمنی ساختمان، استفاده از مصالح استاندارد است که در این زمینه سازمان استاندارد باید جلوی فعالیت واحدهای تولید مصالح غیراستاندارد را بگیرد.

زارعی گفت: در گام بعدی بحث نظارت بر ساخت و سازهاست که در این زمینه مسئولیت با ماست و مهندسین ناظر در این زمینه فعالیت دارند، اما نکته مهم در این زمینه این است که ما فقط نقش ناظر داشته و هیچ ابزاری برای برخورد با تخلفات نداریم.

وی افزود: برخورد با تخلفات ساخت وساز برعهده شهرداری است که رکن سوم در ساخت یک ساختمان با کیفیت محسوب می شود، اما متاسفانه در این زمینه شاهد ترک فعل گسترده از سوی شهرداری هستیم.

زارعی گفت: یک ساختمان باید بر اساس نقشه طراحی شده از سوی نظام مهندسی و بر اساس قوانین و مقررات ملی ساختمان احداث شود، اما در بسیاری موارد افراد نقشه نظام مهندسی را کنار گذاشته و بر اساس نقشه خود و با تخلف پیش می روند. در این روند مهندسین ناظر ما این تخلفات را به شهرداری گزارش می دهند، اما متاسفانه برخوردی از سوی شهرداری صورت نمی گیرد.

وی افزود: شهرداری ها بخش قابل توجهی از درآمد خود را از محل تخلفات ساخت و ساز و جرائم ماده ۱۰۰ کسب می کنند و قطعا در این شرایط برخوردی با تخلفات ساخت و ساز نخواهند داشت.

زارعی گفت: همین امر موجب شده که امروز در کرمانشاه یک ساختمان بدون تخلف نداریم و ۱۰۰ درصد ساخت و سازها تخلف دارند.

ساخت و ساز کار "تخصصی" است

رییس نظام مهندسی ساختمان استان کرمانشاه با تاکید بر ضرورت برخورد با تخلفات ساخت و ساز گفت: در همین راستا برنامه های زیادی را در نظام مهندسی پیگیری کرده ایم تا بتوانیم گامی مهم در راستای ارتقای کیفیت ساخت و ساز و ایمنی ساختمان ها برداریم.

وی افزود: یکی از اقدامات ما اجرایی کردن دقیق قانون مقررات ملی ساختمان است که در سالهای گذشته بنا به دلایلی در استان اجرایی نشده و اجرای آن مغفول مانده، اما در دوره جدید نظام مهندسی استان در تلاش هستیم اجرای این مقررات را به طور جد پیگیری کنیم.

زارعی به زلزله های عظیم دهه های اخیر کشور اشاره و تصریح کرد: در زلزله بم و رودبار تعداد کشته ها بیش از ۲۰ هزار نفر بود، اما در زلزله سرپل ذهاب علی رغم میزان ریشتر بالاتر زلزله، تعداد کشته ها به کمتر ازهزار نفر رسید، زمانی که علت این موضوع را بررسی کردیم مشخص شد که ۴۵ درصد ساختمان ها در سرپل ذهاب مقررات ملی ساختمان را اجرایی کرده اند و همین امر موجب شد که تعداد کشته ها تا این حد پایین بیاید.

وی افزود: اگر اجرای دقیق این قوانین در ساخت و سازها به بیش از ۷۰ تا ۸۰ درصد برسد قطعا شاهد کاهش محسوس خسارات مالی و جانی در حوادثی مانند زلزله خواهیم بود، بنابراین در پی اجرای هرچه دقیقتر و جدی تر آن در استان هستیم.

زارعی گفت: یکی از موارد الزامی در این مقررات ملی ساختمان، ساخت ساختمان توسط مجری ذیصلاح است، یعنی ساختمان باید توسط شرکت متخصص ساخته شود.

وی افزود: ساختمان سازی یک امر تخصصی است و باید شرکت سازنده که متخصص در این کار است ساخت ساختمان را برعهده بگیرد و این طور نباشد که هر فردی که هیچ اطلاعی از ساخت و ساز ندارد، بتواند خانه خود را بسازد.

زارعی گفت: در هیچ کشوری افراد نمی توانند خودشان ساخت و ساز داشته و برای خود خانه بسازند و این کار باید توسط شرکت های ذیصلاح در این زمینه انجام گیرد.

رییس نظام مهندسی استان کرمانشاه گفت: این انتظار را داریم که رسانه ها در این زمینه پای کار آمده و طوری فرهنگ سازی شود که مردم بدانند هرکسی نمی تواند ساختمان بسازد و این کار باید توسط شرکت های متخصص صورت گیرد.

وی با بیان اینکه بکارگیری مجریان ذیصلاح، هزینه های ساخت و ساز را کاهش می دهد گفت: این مجریان با ساخت اصولی ساختمان هزینه های پرت را کاهش می دهند و از طرفی ساختمان فنی تر و با طول عمر بیشتری احداث می شود

زارعی گفت: اجرای این قانون موجب می شود که در ساخت ساختمان کارگران حرفه ای (عوامل ساخت و ساز) اعم از بنا، جوشکار و حتی مهندسین بکارگرفته شود و ساختمان با کیفیت بهتری ساخته شود.

زمین های مناسب برای ساخت و ساز بصورت علمی شناسایی می شوند

وی افزود: گام بعدی ما برای افزایش کیفیت ساخت و ساز، افزایش آزمایشگاه های ژئوتکنیک است. این آزمایشگاه ها روی مشخصات خاک فعالیت کرده و مشخص می کنند زمین مربوطه مشخصات و کیفیت لازم برای ساخت ساختمان را دارد یا خیر. کاری که در گذشته بر روی حدس و گمان انجام می شد و افراد حدسی می گفتند این زمین به درد ساخت و ساز می خورد، یا خیر.

رییس نظام مهندسی استان کرمانشاه گفت: تعداد این آزمایشگاه ها در گذشته حدود ۲۰ آزمایشگاه بود که هم اکنون به حدود ۱۰۰ آزمایشگاه افزایش یافته است.

زارعی گفت: آزمایشگاه های کنترل کیفیت مانند آزمایشگاه جوش و بتن را هم افزایش داده و هم اکنون ۱۰ آزمایشگاه کنترل جوش و ۳۰ آزمایشگاه کنترل بتن داریم.

هزینه تخلف ساخت و ساز باید افزایش یابد

وی افزود: درمجموع با این اقدامات و سایر برنامه هایی که در دستور کار داریم به دنبال این هستیم که تخلفات ساخت و ساز کنترل شده و کسی به راحتی نتواند مقررات را دور زده و از طرفی شاهد امضاء فروشی برخی مهندسان و صوری کاری و ... نباشیم.

زارعی گفت: درهمین راستا ما نظارت بر مهندسان ناظرمان را هم تشدید کرده ایم و شرایط را به سمتی برده ایم که نشود راحت با یک امضاء مهندس کار را تمام کرد.

رییس نظام مهندسی استان کرمانشاه با بیان اینکه هزینه تخلفات ساخت و ساز باید بالا رود گفت: این بالا رفتن هزینه نباید صرفا مادی باشد، چرا که برخی سازندگان جریمه را پرداخت کرده و هزینه آن را روی قیمت ساختمان برده و از مردم می گیرند. برای این کار باید مجازات هایی مانند عدم ارائه سند، عدم مجوز آب، برق یا عدم صدور مجوز پایان کار لحاظ شود که کسی نتواند مرتکب تخلف شود.

زارعی گفت: در این بین شهرداری ها به دلیل منافعشان مانع برخورد با تخلف هستند که طرحی را در این زمینه در دستورکار داریم که هم تخلفات کم شود، هم مقررات ملی ساختمان رعایت شود و هم شهرداری ها سود ببرند و هم مردم بدون تخلف بتوانند ساخت و ساز انجام دهند.

زارعی گفت: در گام اول برای اجرای این طرح نیازمند بازنگری و بروز رسانی طرح جامع شهر هستیم که اگر همه دستگاه های مربوطه در امر ساخت و ساز همکاری کنند انجام این کار در چند ماه قابل انجام است.

وی افزود: اگر طرح جامع بروزرسانی شود، متراژ سازه در زمین و تعداد طبقات افزایش می یابد و دیگر فرد تخلفی مرتکب نمی شود و از طرفی با توجه به افزایش متراژ و طبقات شهرداری هم پول خود را همان اول کار دریافت می کند و از طرفی میزان طبقات و متراژ هم منطقی می شود.

زارعی گفت: از طرفی با بروز رسانی طرح جامع دیگر شاهد ساخت آپارتمان ها و برج ها در کنار خانه های ویلایی نخواهیم بود و وضعیت به سمتی می رود که بخش هایی از شهر ویلایی ساز و بخش هایی آپارتمان ساز می شود و هرکس ویلایی یا آپارتمان بخواهد می داند باید به کدام محلات برود و اینطور نیست که چهره شهر اینگونه به هم ریخته شده و کنار یک خانه ویلایی شاهد ساخت آپارتمان ۱۰ طبقه باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha