• چهارشنبه / ۱۱ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۳:۵۵
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1402111108305
  • خبرنگار : 50233

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان اعلام کرد

تأمین آب شرب و صنعت در گرمسار و آرادان/ تخصیص آب نامتعارف به معادن

تأمین آب شرب و صنعت در گرمسار و آرادان/ تخصیص آب نامتعارف به معادن

ایسنا/سمنان رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان از پیشرفت ۹۵ درصدی پروژه آبرسانی به گرمسار با حمایت‌های ویژه دولت خبر داد.

محسن عسکری امروز (۱۱ بهمن ماه) در نشست خبری مدیران صنعت آب و برق این استان با بیان اینکه شرکت آب منطقه‌ای سمنان در راستای سیاست‌ها و مأموریت ابلاغی از سوی وزارت نیرو سه وظیفه مهم تأمین، انتقال و حفاظت از منابع آبی را برعهده دارد و در این راستا پروژه‌های متعددی را در دست اجرا دارد، اظهار کرد: این شرکت طرح‌ها و پروژه‌های متعددی را در این دولت اجرایی کرده است.

وی از طرح ملی آبرسانی به گرمسار به‌عنوان یکی از مهمترین طرح‌های این شرکت نام برد و افزود: این پروژه با تأمین ۲۱ میلیون مترمکعب آب بخش‌های شرب و صنعت شهرستان‌های گرمسار و آرادان و شهر ایوانکی به طول ۷۴ کیلومتر از محل بند انحرافی سیمین‌دشت در استان تهران تا مخازن شهر ایوانکی در غرب استان سمنان اجرایی می‌شود.

وی از پیشرفت کلی ۹۵ درصدی این طرح خبر داد و گفت: عملیات اجرایی این پروژه در قالب سه قرارداد در سال ۱۴۰۱ آغاز شده است و ادامه می‌یابد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان از تکمیل این پروژه تا پایان امسال خبر داد و اظهار کرد: با تکمیل این طرح تا پایان سال ۵۵ کیلومتر خط انتقال و ساختمان پیش‌تصفیه و ایستگاه پمپاژ در محدوده استان سمنان بهره‌برداری می‌شود.

عسگری از طرح سامانه انتقال آب از سد کالپوش به شهر شاهرود به‌عنوان یکی از پروژه‌های مهم استان نام برد و گفت: این پروژه آبرسانی با سه ایستگاه پمپاژ و خط انتقالی به طول ۱۴۶ کیلومتر اجرا می‌شود. این پروژه مجوز ماده ۲۳ و مطالعات زیست محیطی پدافند غیرعامل دارد و از سال ۱۳۹۶ ردیف اعتباری در قانون بودجه داشته است.

وی ادامه داد: هدف از اجرای این طرح در ابتدا تأمین پنج میلیون مترمکعب آب و تامین نیاز آب شرب شهر شاهرود و یک میلیون مترمکعب نیاز صنعت این منطقه بوده که به‌دلیل درخواست اهالی منطقه کالپوش و موافقت وزیر نیرو در دولت سیزدهم در تخصیص آب سد بازنگری شد و براساس آخرین ابلاغیه، تخصیص به میزان یک میلیون مترمکعب برای کشاورزی و یک میلیون مترمکعب برای آب شرب مجتمع روستایی کالپوش و تامین آب کشاورزی مردم محدوده طرح افزایش یافته است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای سمنان از مرمت و بازسازی کانال انتقال آب سیمین دشت به گرمسار در سال ۱۴۰۲ خبر داد و بیان کرد: این طرح با هدف بازسازی کانال انتقال آب سیمین دشت به گرمسار به ظرفیت ۱۵ مترمکعب بر ثانیه با هدف انتقال آب کشاورزی شهرهای گرمسار، ایوانکی و آرادان از بند انحرافی سیمین دشت تا بند انحرافی بنکوه به طول ۳۷ کیلومتر اجرایی شده است.

عسگری از پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصدی این پروژه خبر داد و اظهار کرد: قرارداد عملیات اجرایی ۲۵ درصد باقی‌مانده طول کانال در شرف انعقاد است.

وی با بیان اینکه تا کنون ۶۵ میلیارد تومان اعتبار صرف این پروژه مهم آبرسانی شده است، گفت: با اجرای این پروژه بخش مهمی از مشکل کم‌آبی مردم منطقه حل می‌شود.

وی با اشاره به طرح علاج‌بخشی سد دامغان و اهمیت آن برای مردم دامغان، افزود: انجام مطالعات علاج‌بخشی این سد یکی از مهم‌ترین اقدامات شرکت آب منطقه ای سمنان بوده است.

او با بیان اینکه طرح علاج‌بخشی با هدف بهبود وضعیت سد و افزایش بهره‌وری و تضمین عمر مفید سازه ضروری است، اظهار کرد: بالغ بر ۲۳۰ میلیارد ریال تاکنون در طرح علاج‌بخشی سد دامغان هزینه شده است و این طرح اکنون  ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

عسگری به برخی از مهمترین اقدامات انجام‌شده در حوزه حفاظت و بهره‌برداری منابع آب اشاره و بیان کرد: اجرای طرح‌های احیا و تعادل بخشی با هدف حفاظت از سفره‌های آب زیرزمینی در قالب نصب و تجهیز کنتورهای هوشمند، پر و مسلوب المنفعه کردن چاه‌های غیرمجاز، جلوگیری از اضافه برداشت و اصلاح و تعدیل پروانه‌های بهره‌برداری از مهمترین طرح های در حال اجرا در این بخش است.

وجود ۳۷۰۴ حلقه چاه کشاورزی فعال

وی با اشاره به وجود ۳۷۰۴ چاه فعال در این استان، گفت: استان سمنان در بحث نصب و تجهیز کنتورهای هوشمند از استان‌های پیشرو در کشور بوده است.

عسگری با بیان اینکه بیش از ۳۷۰۰ چاه فعال در استان وجود دارد، بیان کرد: تاکنون ۲۴۱۱ حلقه از این چاه‌ها مجهز به کنتور هوشمند شده است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای سمنان با اشاره به توجه ویژه دولت به بحث منابع آبی و بهینه‌سازی مصرف آب در بخش‌های مختلف، گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا کنون ۲۰۴ حلقه چاه مجهز به کنتور شده‌اند.

انسداد ۴۸ چاه در استان

وی با اشاره به جدیت این شرکت در پر و مسلوب المنفعه کردن چاه‌های غیرمجاز، اظهار کرد: از دهه فجر سال گذشته تا کنون ۴۸ حلقه چاه شناسایی، پر و مسلوب المنفعه شده است.

جلوگیری از اضافه برداشت بیش از ۵۰ میلیون مترمکعب آب

او از جلوگیری از اضافه برداشت ۱۰ میلیون مترمکعب در استان در سال ۱۴۰۲ خبر داد و افزود: امسال ۵۹۴ پروانه بهره‌برداری اصلاح و تعدیل شده و در نتیجه، از حجم ۴۷ میلیون مترمکعب اضافه برداشت جلوگیری شده است.

وی از تحقق بودجه ۱۴۶۲ میلیارد ریالی این شرکت در سال گذشته به‌عنوان یکی از دیگر دستاوردهای شرکت آب منطقه‌ای سمنان نام برد و بیان کرد: امسال بالغ بر ۱۵۰۶ میلیارد ریال تحقق بودجه در شرکت ثبت شده است.

اوبا اشاره به تلاش‌های آب منطقه‌ای استان برای اختصاص آب به صنایع این استان، اظهار کرد: اخذ تخصیص سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار مترمکعب آب از منابع نامتعارف برای چهار محدوده مطالعاتی کویر دامغان، داورزن، فرومد، کویر مرکزی و فرومد برای صنایع معدنی از اقدامات شاخص همکاران ما در این بخش بوده است. در همین راستا ۳۰ لیتر بر ثانیه معادل یک میلیون متر مکعب از محل چشمه تلخاب به صنایع منطقه اختصاص یافته است.

تخصیص ۱.۲میلیون مترمکعب آب نامتعارف به معادن استان

عسگری از تامین و بازتخصیص آب صنایع با آب نامتعارف پساب شهرها و بازچرخانی پساب صنایع خبر داد و گفت: در این بخش سالانه ۹ میلیون مترمکعب برای صنایع تامین شده است.

وی با بیان اینکه امسال سومین کارگزاری طرح ملی بازار آب کشور با کمک یک شرکت دانش‌بنیان در استان سمنان آغاز به کار کرد، ادامه داد: این طرح اکنون به‌صورت پایلوت در آبخوان سمنان دست اجراست.

عسگری با بیان اینکه اجرای بازار آب یک سیاست تشویقی از سوی وزارت نیرو برای حفظ آبخوان است، افزود: در بازار آب، کشاورزان هم‌استانی می‌توانند با اجرای روش‌های نوین آبیاری و الگوی کشت مناسب و در نتیجه افزایش بهره‌وری، حجم آب در اختیار خود را مدیریت کنند.

وی اظهار کرد: هدف اصلی بازار آب در نهایت کاهش فشار بیشتر به منابع آبی زیرزمینی است و در این طرح، در صورتی که کشاورزان سطح زیر کشت خود را حفظ کرده باشد، در نهایت ۱۰ درصد از آب پروانه بهره‌برداری موجود در کارت شارژ سالیانه کشاورزان برای دیگر مصارف به فروش می‌رسد.

او با اشاره به لایروبی رودخانه‌های استان در مدت یک سال گذشته، بیان کرد: لایروبی و بازگشایی رودخانه‌ها و مسیل‌های استان سمنان با هزینه‌کرد حدود ۸۹ میلیارد ریال از بهمن سال گذشته تاکنون به میزان ۱۸.۳۵ کیلومتر انجام شده است. ضمن اینکه در بحث مهندسی رودخانه نیز با صرف با اعتبار ۱۵۸ میلیارد ریال افزون بر ۳۵ کیلومتر لایروبی و بازگشایی رودخانه‌ها و مسیل‌ها صورت گرفته است.

او از آزادسازی اراضی بستر رودخانه به مساحت ۳۳ هکتار خبر داد و گفت: ساماندهی ۴.۵ کیلومتر از رودخانه‌ها و مسیل‌های استان از دیگر اقدامات یک سال اخیر آب منطقه‌ای استان است.

عسگری با اشاره به اهمیت رودخانه دائمی حبله‌رود از انجام سه بازید استاندار و معاونت عمرانی از این رودخانه خبر داد و افزود: تشکیل کارگروه حوزه آبریز حبله‌رود با حضور نمایندگان استان تهران، شرکت آب منطقه‌ای سمنان و شرکت مدیریت منابع آب ایران و همچنین بازدید علی پوراحمد به‌عنوان رئیس حوضه آبریز فلات مرکزی و حوضه‌های شرقی کشور از منطقه، مصوبات خوبی در این بخش به‌دنبال داشته است.

وی به پایش و نظارت بر حوزه آبریز حبله‌رود اشاره کرد و گفت: با وجود کاهش ۴۰ درصدی میزان بارش در حوضه آبریز سد نمرود نسبت به متوسط بلندمدت و تداوم خشکسالی‌ها در سال‌های اخیر با لحاظ حجم آب موجود در مخزن سد نمرود و میزان دبی ورودی به سد و رعایت اولویت تأمین آب شرب شهرستانهای گرمسار و آرادان با افزایش میزان رهاسازی آب از ۲.۱ به ۳.۵ مترمکعب در ثانیه در یک ماه اخیر جمعا در حدود ۹ میلیون مترمکعب به مصارف کشاورزی و شرب شهرستان‌های گرمسار و آرادان اختصاص یافته و توزیع شد.

او اضافه کرد: با درخواست دبیر اجرایی خانه کشاورز منطقه مبنی بر تمدید زمان رهاسازی آب از سد نمرود تا ۱۸ آذر ماه امسال نیز با هدف تامین نیاز حداقلی آب برای کشت پاییزه این مناطق، رهاسازی آب به میزان ۱.۸ مترمکعب ادامه یافت. همچنین با توجه به تداوم خشکسالی در امسال موضوع خودداری از کشت دوم بهاره و تابستانه به نهادهای ذیربط از جمله اداره جهاد کشاورزی، خانه کشاورز و صنف کشاورزی اطلاع‌رسانی و ابلاغ شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha