• پنجشنبه / ۱۲ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۷:۳۷
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1402111209223
  • خبرنگار : 50060

یک مسئول مطرح کرد

راه‌اندازی کمیته احیا و توسعه پایدار دشت قزوین در دولت سیزدهم

راه‌اندازی کمیته احیا و توسعه پایدار دشت قزوین در دولت سیزدهم

ایسنا/قزوین معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین با اشاره به اولویت احیای دشت قزوین، گفت: در این راستا کمیته احیا و توسعه پایدار دشت قزوین را تشکیل دادیم که اقدامی ماندگار بود و به گفته بسیاری از مسئولان بین حوزه آب و کشاورزی در استان انسجام برقرار کرد.

به گزارش ایسنا، مهدی رجحانی ظهر پنجشنبه ۱۲ بهمن در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن جلسات شهید سلیمانی استانداری قزوین برگزار شد، درباره عملکرد دولت در حوزه عمرانی در استان قزوین، اظهار کرد: از ابتدا مسائلی وجود داشت که در قدم اول فهرست شد، تعداد زیادی پروژه تعریف شده بود یا ما تعریف کردیم تا پیشرفت و توسعه استان را محقق کنیم و برخی اقدامات ما نیز به اصلاح و بهبود فرآیندهای آسیب‌زا پرداخت؛ در نهایت پروژه‌ها را لولویت‌بندی کردیم تا براساس اولویت انجام شوند.

وی در ادامه بیان کرد: اگر می‌خواهیم رشد جهشی در استان داشته باشیم منابع عمرانی استان کافی نیست و دولت هم در شرایطی نیست که بتواند با بودجه عمرانی به ما کمک کند، بنابراین توجه ما در توسعه استان ایجاد روش‌های جایگزین برای این امر بود، ظرفیت سفر رئیس جمهور به استان قزوین، جذب سرمایه‌گذار و روش مولدسازی موضوعاتی هستند که در این زمینه از آن بهره بردیم.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین گفت: زمانی که کار خود را در دولت سیزدهم آغاز کردیم بودجه عمرانی قزوین تقریباً یک همت بود و امروز در سال ۱۴۰۲ بودجه عمرانی ما به میزان ۱/۵ همت رسید و یک و نیم برابر رشد داشته است.

وی خاطرنشان کرد: یکی از محورهای تلاش جدی در استان سفر رئیس جمهور به قزوین بود که توفیقات مهمی در این سفر برای استان حاصل شد، آورده ریالی این سفر به قزوین ۱۱ همت بود و با اضافه کردن بخش ارزی این رقم به حدود ۲۵ همت رسید.

احصای ۱۵ همت دارایی در قزوین برای مولد سازی

این مسئول بیان کرد: استان قزوین از اسفند ۱۴۰۱ از ظرفیت قانون مولدسازی استفاده کرد و تا به امروز جلسات منظم کمیته مولدسازی جهت توسعه زیرساخت‌های استان برگزار شده و حدود ۱۵ همت دارایی‌های استان برای مولدسازی در قزوین احصا شده است.

وی با بیان اینکه ۲۰ همت مذاکرات سرمایه‌گذاری در استان داشتیم که بخشی از آن در شرف قرارداد است، عنوان کرد: تحقق این اعتبارات می‌تواند جهش بزرگی در رشد استان قزوین محسوب شود.

رجحانی افزود: کارهای زمین مانده سنواتی مشکلاتی هستند که از اولین روز حضور در دولت در دستور کار معاونت عمرانی قرار گرفت، برخی از این مشکلات مانند مشکل اراضی شهرک اندیشه، اراضی باغ عمران اقبالیه، اراضی اسماعیل آباد، اراضی تعاونی مسکن نظام پزشکی، اراضی فاز سه شهرک دانش، اراضی تعاونی کارکنان ارتش موسوم به باورس، اراضی هفتسنگان قدیم، تعاونی مسکن شورای حل اختلاف، پروژه ۱۰۰۰ واحدی فرهنگیان و کمپ ماده ۱۶ مرتفع شده است.

وی در ادامه اظهار کرد: برخی مسائل مانند اراضی عظیمیه، اراضی شهرک قائم، اراضی شلویری و گلچین، اراضی ناحیه ۶ فردوس آبیک، اراضی آستان قدس رضوی آبیک، تعاونی مسکن شهرداری قزوین، تعاونی مسکن استانداری در هفتسنگان، سایت پسماند محمدآباد، سگ‌های ولگرد، شهرک چرم‌سازی و ابلاغ طرح تفضیلی شهرها از جمله موضوعاتی است که در حال حل است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین با اشاره به اولویت احیای دشت قزوین بیان کرد: در این راستا کمیته احیا و توسعه پایدار دشت قزوین را تشکیل دادیم که اقدامی ماندگار بود و به گفته بسیاری از مسئولان بین حوزه آب و کشاورزی در استان انسجام برقرار کرد.

راه‌اندازی «بازار آب» با هدف ارتقای بهره‌وری آب

وی ادامه داد: با توجه به اینکه ۸۸ درصد از آب قزوین توسط حوزه کشاورزی مصرف می‌شود که در ازای این میزان مصرف بهره‌وری پایینی وجود دارد راه‌اندازی کلان پروژه «بازار آب» در قزوین با هدف ارتقای بهره‌وری آب در دستور کار قرار گرفت و اکنون در استان درحال اجراست؛ ضمن اینکه تکمیل سدهای نهب و بالاخانلو، رسیدن آب به شهرهای آبیک و زیاران، آغاز به کار ساخت سد بورمانک، باز تخصیص آب صنایع و استفاده پساب و مطالعات انتقال آب الموت رود از پروژه‌هایی است که برای حوزه آب استان قزوین در دستور کار قرار دارد.

این مسئول اظهار کرد: یکی از مشکلات ما در استان قزوین انباشت ترافیک جاده‌ای از استان‌های همجوار است و بر همین اساس پروژه‌های مختلفی برای کاهش تصادفات آبیک، قزوین و تاکستان تعریف شد، اصلاح جایگاه ایستگاه‌های عوارضی استان قزوین، کمربندی جنوب شهر قزوین، ارتقای ظرفیت ریلی تهران- قزوین، ایجاد محور عوارضی موازی مهرگان- قزوین و سامانه جامع تصادفات از اقدامات مهم استان برای حل مشکل تصادفات و ترافیک در استان قزوین است؛ نکته دیگر اینکه احداث راه اصلی قزوین، الموت به تنکابن یکی از اولویت‌هاست که در بهار سال ۱۴۰۳ افتتاح خواهد شد.

وی با اشاره به رونمایی از نظام‌نامه باغستان سنتی قزوین در جهت شناسایی نظامات حکمرانی آبی، اقتصادی و گردشگری، به اقدامات صورت گرفته در دولت سیزدهم در حوزه شهری اشاره کرد و گفت: ابلاغ طرح تفضیلی در شهرداری مناطق قزوین نهایی شده و در آینده نزدیک ابلاغ می‌شود، همچنین نظام‌نامه‌ای با شهرداری قزوین برای تسهیل‌گری بازآفرینی محله هادی‌آباد تدوین شد تا الگویی برای مشوق‌های بازآفرینی باشد.

معاون عمرانی استاندار قزوین درخصوص موضوع مربوط به دهیاری‌های استان قزوین بیان کرد: پیش از روی کار آمدن دولت سیزدهم یکی از شاخصه‌های توسعه راه‌های روستایی استان قزوین بر اساس نگاه‌های سیاسی و سلیقه‌ای بود اما مبنای کار ما پایش راه‌های روستایی و گزینش محورهای اولویت‌دار برای توسعه است، ضمن اینکه در سال ۹۹ مبلغ ۵۷ میلیارد تومان در دهیاری‌های استان برای اجرای طرح‌های هادی هزینه شده بود که این رقم در سال جاری به ۵۷۷ میلیارد تومان رسیده است.

رجحانی در پایان گفت: اصلاح ضوابط ساخت‌وساز در بافت تاریخی شهر قزوین با اعطای مجوز ۲ طبقه تراکم بدون پیلوت و ایجاد پارکینگ محلی در بافت تاریخی، نهایی شدن اسکلت بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی، مرمت و اصلاح ورزشگاه سردار آزادگان، آزادسازی دولتخانه صفوی و احیای گراندهتل با کمک صندوق احیا از دیگر اقدامات حوزه عمرانی استان قزوین در زمان فعالیت دولت سیزدهم بوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha