• دوشنبه / ۱۶ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۶:۰۳
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402111612202
  • خبرنگار : 50123

رئیس پلیس راه چهارمحال و بختیاری:

۱۳۵ «شوتی» توقیف سیستمی شدند / چهارمحال و بختیاری بیشترین آمار تصادف را دارد

۱۳۵ «شوتی» توقیف سیستمی شدند / چهارمحال و بختیاری بیشترین آمار تصادف را دارد

ایسنا/چهارمحال و بختیاری رئیس پلیس راه چهارمحال و بختیاری گفت: ۱۶ درصد تصادف‌ها مربوط به خودروهای شوتی است و از ابتدای سال تا کنون ۱۳۵ دستگاه خودروی شوتی توقیف سیستمی شده‌اند.

سرهنگ غلامعلی نوربخش امروز (۱۶ بهمن‌ ماه) در نشست خبری مدیران اعضای شورای هماهنگی راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: از ابتدای سال تا کنون، با افزایش ۳۸ درصدی تصادف‌ها در حوزه جرحی، فوتی و خسارتی مواجه بودیم که ۳۵ درصد تصادف‌ها به‌صورت دسته‌جمعی اتفاق افتاده است. تصادف‌ها فوتی ۴۳ درصد، جرحی ۱۲ درصد و خسارتی سه درصد افزایش داشته است.

وی ادامه داد: ۱۶ درصد تصادف‌ها به خودروهای شوتی مربوط است. امسال چهار مورد تصادف خودروهای شوتی در محورهای بروجن به لردگان و لردگان به یاسوج اتفاق افتاده است.

نوربخش گفت: در تجزیه و تحلیل انجام‌شده ۴۵ درصد تصادف‌های امسال ناشی از واژگونی بوده است. بیشترین تصادف‌ها در ۳۰ کیلومتری شهرها رخ داده که ۳۳ درصد مربوط به سرعت غیرمجاز، ۲۷ درصد بی‌توجهی به جلو و ۲۲ درصد انحراف به چپ گزارش شده است.

وی با بیان اینکه ۶۵ درصد تصادف‌ها مربوط به خودروهای سواری بوده‌ است، ادامه داد: در نیمه نخست امسال به‌دلیل ورود مسافران و آشنایی نداشتن با محورها، تصادف گزارش شده است.

رئیس پلیس راه چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: باید به سمت و سویی پیش رویم که سال آینده از وقوع تصادف‌ها و افزایش آن‌ها پیشگیری شود، گرچه امسال چهارمحال و بختیاری به نسبت دیگر استان‌ها، از نظر آمار بیشترین آمار تصادف‌ها را داشته است و باید این موضوع سال آینده جبران شود.

مهران چراغ‌پور، مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: پیش از انقلاب تا سال ۱۳۷۴ فقط یک ایستگاه اصلی، چهار ایستگاه اقلیم‌شناسی و سه ایستگاه باران‌شناسی داشتیم که با گرفتن اعتبارات، اکنون بالغ بر ۶۰ ایستگاه هواشناسی در استان وجود دارد.

وی ادامه داد: تبدیل ایستگاه لردگان به دستگاه خودکار، تاسیس چهار ایستگاه اقلیم شناسی خودکار، دو ایستگاه باران‌سنجی خودکار از جمله اقدامات در حوزه هواشناسی استان و در دو سال دولت سیزدهم بوده است.

چراغ‌پور گفت: در دور اول سفر، اعتباری به هواشناسی استان تعلق نگرفت، اما در دور دوم سفر با پیگیری‌های صورت‌گرفته با ۱۰ میلیارد تومان اعتبار موافقت شد. انتظار می‌رود در راستای توسعه و گسترش ایستگاه هواشناسی در استان، این اعتبار تخصیص یابد و اقدامات لازم انجام شود.

وی بیان کرد: از ابتدای زمستان امسال ۴.۱ درجه افزایش دما در استان وجود داشته که از لحاظ افزایش دما تبه دوم را داریم، از طرفی از ابتدای این سال زراعی تا ۱۴ بهمن ماه نسبت به بلندمدت، افزایش دما ۲.۸ درجه بوده است.

مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه این استان از نظر بارش نسبت به بلندمدت ۴۶ درصد کاهش بارش و نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۵ درصد با کاهش بارش مواجه بوده است، اظهار کرد: طبق بررسی نقشه‌ها، بارش‌های استان تا نیمه اول اسفند در حد نرمال و کمتر از نرمال خواهد بود. گرچه این وضعیت برای بهار هم پیش‌بینی شده است. 

چراغپور گفت: بارش‌های شهرستان کوهرنگ در این سال زراعی تا کنون به ۴۴۵ میلی‌متر رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش ۴۲ درصدی بارش‌ها در آن شهرستان مواجهیم، از طرفی با توجه به افزایش دما، ذخایر برف از بین رفته است و باید مدیریت صحیح در مصرف آب مد نظر قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه امسال با کاهش شدید بارش در استان مواجهیم، افزود: بالغ بر ۲۰۰۰ میلیمتر کمبود بارش در استان وجود دارد، یعنی به اندازه سه سال زراعی کمبود بارش داریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha