• سه‌شنبه / ۱۷ بهمن ۱۴۰۲ / ۰۹:۰۰
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1402111712513
  • خبرنگار : 50210

رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک مطرح کرد:

تلاش ۴۵ ساله و رشد چشمگیر زیرساخت‌های بهداشتی‌ودرمانی استان مرکزی

تلاش ۴۵ ساله و رشد چشمگیر زیرساخت‌های بهداشتی‌ودرمانی استان مرکزی

ایسنا/مرکزی رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، تعداد خانه‌های بهداشت روستایی استان تنها ۷ خانه بود ولی در طول ۴۵ سال اخیر تعداد این خانه ها به ۲۷۴ خانه رسیده است.

در طول ۴۵ سال اخیر اتفاقات بزرگی در حوزه بهداشت و درمان کشور که منجر به تامین و ارتقای سلامت عمومی می شود، رقم خورده است و بسیاری از زیرساخت های بهداشتی و درمانی، علیرغم همه چالش ها تامین شده است.

استان مرکزی از دیرباز مهد صنعت کشور بوده و این صنعتی و کارگری بودن، لزوم تامین و توسعه زیرساخت های بهداشتی و درمانی را دوچندان می کند چراکه صنعت در کنار بهره هایی که ارائه می دهد، خطرات خاص خود را به همراه دارد. از طرفی استان های صنعتی به جهت ایجاد فرصت های شغلی، مهاجرپذیر هم هستند پس باید خدمات درمانی در این استان ها همزمان با توسعه صنعتی رشد کند.

موقعیت استان مرکزی به عنوان یک شاهراه ارتباطی در کشور که تردد قابل توجه در جاده های این استان انجام می‌شود و احتمال افزایش آمار حوادث رانندگی در آن وجود دارد نیز از جمله عوامل ضرورت ساز در حوزه توسعه زیرساخت های درمانی در این استان است. مجموع این عوامل باعث شد که در طول سال های گذشته و پس از پیروزی انقلاب اسلامی تلاش ها برای توسعه زیرساخت های سلامت در این استان به کارگرفته شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به توسعه زیرساخت های بهداشتی و درمانی استان در طول ۴۵ سال اخیر، بیان کرد: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی امکانات درمانی در مناطق روستایی به شدت کم بود و همین امر باعث شده بود که روستاییان با هر بیماری راهی شهر شوند که این امر خطرات و عواقب خاص خود را به همراه داشت و حتی طول مسیر ممکن بود به مرگ بیمار منجر شود.

دکتر علیرضا امانی با بیان اینکه پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، تعداد خانه های بهداشت روستایی استان تنها ۷ خانه بود ولی در طول ۴۵ سال اخیر تعداد این خانه ها به ۲۷۴ خانه رسیده است، گفت: در طول این سال ها، مراکز درمان روستایی ۵ برابر شده اند و از ۱۰ مرکز به ۵۰ مرکز ارتقا یافته اند و روستاییان به راحتی می توانند بدون مراجعه به شهرها، خدمات درمانی مناسب را دریافت کنند.

وی اظهار کرد: تعداد درمانگاه های شهری در استان مرکزی، پیش از پیروزی انقلاب اسلامی به ۱۰ واحد می رسید که امروز این رقم به ۲۸ درمانگاه افزایش یافته است.

امانی با اشاره به افزایش چشمگیر تعداد آزمایشگاه ها در استان گفت: ۲۳ آزمایشگاه در دهه ۵۰ در استان فعال بود اما، امروز تعداد آزمایشگاه های فعال در استان به ۹۶ آزمایشگاه رسیده، ۱۰ مرکز خدمات جامع سلامت شهری به ۴۶ مرکز افزایش یافته و ۱۵ پایگاه سلامت به ۹۴ پایگاه افزایش پیدا کرده است که این آمارها ارتقای زیرساخت های حوزه بهداشت و درمان را نشان می دهد.

تلاش ۴۵ ساله و رشد چشمگیر زیرساخت‌های بهداشتی‌ودرمانی استان مرکزی

وی با اشاره به افزایش تعداد بیمارستان های استان، بیان کرد: در حال حاضر تعداد کل بیمارستان های استان مرکزی(دولتی، خصوصی و تامین اجتماعی) به ۲۲ واحد رسیده است که شامل ۱۶ بیمارستان در اراک و دیگر شهرهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی اراک، یک بیمارستان در خمین و ۵ بیمارستان در ساوه است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک اضافه کرد: تعداد تخت های بیمارستان فعال در استان از ۸۹۸ تخت در قبل از پیروزی انقلاب، به دو هزار تخت در حال حاضر رسیده است.

وی با اشاره به پیشرفت های صورت گرفته در حوزه اورژانس ۱۱۵، گفت: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، تعداد پایگاه های اورژانس تنها یک مورد در بیمارستان امیرکبیر اراک بود که سه آمبولانس داشت، اما امروز ۸۲ پایگاه اورژانس به ظرفیت ۱۰۳ دستگاه آمبولانس خدمات خود را در سریعترین حالت ممکن به مردم ارائه می کنند و تمامی این آمبولانس ها به تجهیزات احیای بیمار مجهز هستند.

امانی با بیان اینکه پیش از دهه ۵۰، هیچ ساختمان اورژانسی در استان مرکزی وجود نداشت، اما امروز ۹۴ ساختمان اورژانس در سطح استان احداث و تجهیز شده است، افزود: اتفاق بسیار مهم و ارزشمند در حوزه اورژانس، توسعه امداد هوایی بوده است. پیش از انقلاب هیچ گونه بالگرد و پد فرود بالگردی در استان وجود نداشت، اما خوشبختانه در طول سال های اخیر و با تلاش های صورت گرفته ۱۸ پد بالگرد در استان ایجاد شده است و در واقع بزرگترین پایگاه اورژانس هوایی کشور به مساحتی بیش از ۲۰ هزار مترمربع با یک بالگرد در این استان مستقر است.

تلاش ۴۵ ساله و رشد چشمگیر زیرساخت‌های بهداشتی‌ودرمانی استان مرکزی

رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک تصریح کرد: مهمترین اولویت کاری دانشگاه علوم پزشکی فراهم سازی شرایط و زیرساخت های لازم برای ارائه خدمات کیفی است و در این عرصه تمام توان خود را به کار می گیریم تا مردم کمترین دغدغه و نگرانی را در زمینه خدمت رسانی به مردم داشته باشند.

به گفته وی، طی سال گذشته بالغ بر ۴۶۰ میلیارد تومان تجهیزات وارد استان شده که نشانگر ریل گذاری مناسب صورت گرفته به جهت ارائه خدمات کیفی و کمی در حوزه بهداشت و درمان است.

به گزارش ایسنا، یکی از بزرگترین پروژه های بیمارستانی اراک که ساخت آن در دو سال اخیر سرعت گرفته، پروژه بیمارستان ولیعصر اراک است که احمد وحیدی وزیر کشور، چهارم آبانماه در بازدید از این پروژه گفت: این پروژه که ۱۸ سال پیش آغاز شده، در زمان شروع بکار دولت سیزدهم حدود ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت و با تلاش های صورت گرفته از سوی مسئولین استانی و وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی و با استفاده از منابع سفر استانی ریاست جمهوری، اکنون بالای ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در ماه های آینده تکمیل می شود.

تلاش ۴۵ ساله و رشد چشمگیر زیرساخت‌های بهداشتی‌ودرمانی استان مرکزی

زیربنای این پروژه ۵۵ هزار مترمربع در ۱۳ طبقه و دارای ظرفیت ۴۸۰ تخت است که بهره برداری از آن زیرساخت های درمانی استان را به میزان قابل توجهی توسعه می دهد و علاوه بر خدمت رسانی به مردم استان می تواند به بیماران استان های همجوار نیز خدمت رسانی کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha