• چهارشنبه / ۱۸ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۵:۱۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402111813829
  • خبرنگار : 50107

رئیس بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر مشهد:

سیر بهبودی عفونتهای ویروسی افزایش یافته است

سیر بهبودی عفونتهای ویروسی افزایش یافته است

ایسنا/خراسان رضوی  رئیس بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر مشهد گفت: سیر بهبودی یک عفونت ویروسی ساده ممکن است بین ۳ روز تا یک هفته باشد اما امسال به دو هفته تا یک ماه رسیده است.

سید علی جعفری امروز ۱۸ بهمن‌ماه، در نشست خبری که در بیمارستان اکبر مشهد برگزار شد، اظهار کرد: خدمت‌‎رسانی به یک کودک حساسیت بسیار بالایی نسبت به فرد بزرگسال دارد، مراجعان به بیمارستان اکبر پدران و مادرانی هستند که فرزند خود را به بیمارستان آورده‌اند. من ۲۰ سال است در حوزه کودکان خدمات‌رسانی می‌کنم، در هر زمینه‌ای حق را به پدر و مادر نگران می‌دهم.

وی با بیان اینکه همیشه با تغییر فصل‌ها به ویژه ورود به پاییز شاهد شیوع بالای عفونت‌های ویروسی و تنفسی در کودکان هستیم، عنوان کرد: اغلب این بیماری‌ها درمان اختصاصی ندارند، بلکه درمان نگهدارنده و محافظتی است. ویروس‌های تنفسی طیف بسیار گسترده‌ای دارند، شاید برای یک سرماخوردگی بیش از ۲۰۰ نوع ویروس داریم، در نتیجه افزایش مراجعه به بیمارستان کودکان در این زمان‌ها قابل انتظار بوده و مهم چگونه مدیریت کردن است.

سیر بهبودی عفونتهای ویروسی افزایش یافته است

دکتر جعفری بیان کرد: امسال نسبت به سال‌های قبل مساله‌ای داریم که سال به سال هم بزرگتر می‌شود؛ این معضلات بزرگ محیط زیستی، آلودگی هوا و کاهش بارندگی است. وقتی این موارد یعنی ورود به فصلی که همراه با افزایش شیوع عفونت‌های ویروسی است، آلودگی هوا و کاهش بارندگی با هم همراه شوند، سرعت گسترش و عوارض عفونت نیز افرایش پیدا می‌کند. سیر بهبودی یک عفونت ویروسی ساده ممکن است بین ۳ روز تا یک هفته باشد اما امسال سیر بهبودی عفونت‌های ویروسی به دو هفته تا یک ماه رسیده است.

 رئیس بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر مشهد ادامه داد: شیوع بالا و ورود بالای بیمار به بیمارستان‌های تخصصی کودکان به ویژه بیمارستان اکبر به دلیل یک عامل نیست، بلکه چند عامل دخالت دارند که بیمارستان باید مدیریت کند. بیمارستان اکبر بیمارستانی منحصر به فرد در ارائه برخی خدمات است، ما در زمینه فوق تخصص جراحی، گوارش، ریه، روماتولوژی، آلرژی، عفونی و آی‌سی‌یو در شرق کشور منحصر به فرد هستیم.

وی خاطرنشان کرد: از سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی، رضوی و جنوبی و بخش‌هایی از استان‌های گلستان و سمنان به این بیمارستان می‌آیند. بیمارستان در آن واحد که سایر مسائل فوق تخصصی غیر مرتبط با این عفونت‌های ویروسی و پیک را مدیریت می‌کند، همزمان باید خدمت‌رسانی به سایر استان‌ها را نیز مدیریت کند. با مداخلات زود و سریع بحرانی که پیش آمد تا حد زیادی کنترل شد، حتی زودتر از آنچه خودم انتظار داشتم؛ ما به صورت نسبی وضعیت را کنترل کردیم.

جعفری با اشاره به اینکه کمبود پرستار در بیمارستان‌های سرتاسر کشور یک معضل است، تصریح کرد: ما قبل از ورود به بحران شیوع عفونت‌های ویروسی و تنفسی ۵۰ پرستار در بیمارستان اکبر کم داشتیم و وقتی در طی یک ماه بار بستری در بیمارستان ۳۰ تا ۵۰ درصد افزایش پیدا می‌کند، کمبود پرستار مشهود است. در این موقعیت دانشگاه با ما همکاری کرده و در ورود پرستار از سایر مراکز به ما کمک کرد. همچنین تخت‌هایی را در اختیار ما قرار دادند.

رئیس بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر مشهد اضافه کرد: در بحران کار به جایی می‌رسید که در اورژانس با ظرفیت ۱۸ تخت، ۳۵ تخت یعنی بیش از دو برابر بیمار اضافی داشتیم و در تمام بخش‌ها نیز اینگونه بود اما هیچ بیماری روی زمین نخوابید و روی پتو نبود، بلکه برای همه تخت فراهم شد. هیچ بیماری بدون ویزیت نبود، پزشکان ما با اضافه‌کاری همواره بر بالین بیمار حاضر بودند و سریع ویزیت می‌کردند. در بیمارستان‌های کودکان اینگونه نیست که بخواهید جلب رضایت کامل کنید، این موضوع مشکل است.

وی بیان کرد: من از تک تک خانواده‌ها عذرخواهی می‌کنم اگر فکر می‌کنند در ورود به بیمارستان و خدمت‌رسانی به آن‌ها تاخیری ایجاد شده است اما ما تمام تلاش خود را کردیم و می‌کنیم. ما به بهترین شکل این قضیه را مدیریت و کنترل می‌کنیم. در حال حاضر این قضیه در بیمارستان اکبر به خوبی مدیریت می‌شود اما هرگز نتیجه ایده‌آل نخواهد بود. اینکه بخواهیم همه را راضی نگه داریم ممکن نیست.

جعفری گفت: خانواده‌ها به توصیه‌ها توجه کنند، از دورهمی خانوادگی و بردن کودکان به محیط‌های شلوغ بپرهیزند. مراقبت‌هایی را که امکان آن وجود دارد در منزل انجام دهند. بسیاری از بیماری‌‎ها و عفونت‌های تنفسی کودکان را می‌توان در منزل به صورت سرپایی مراقبت و مدیریت کرد تا از بار درمانی در بیمارستان‌ها کاسته شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha