• چهارشنبه / ۱۸ بهمن ۱۴۰۲ / ۲۳:۱۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402111814137
  • خبرنگار : 50642

دبیر دومین جشنواره بین‌المللی یاس یاسین:

هنر خوشنویسی سرمایه‌ای ملی است

هنر خوشنویسی سرمایه‌ای ملی است

ایسنا/خراسان رضوی دبیر دومین جشنواره بین‌المللی یاس‌یاسین گفت: یکی از اهداف این جشنواره به غیر از هدف اصلی که ترویج فرهنگ و معارف فاطمی و روایت و احادیث حضرت صدیقه طاهره(س)، توجه به هنر خوشنویسی به عنوان سرمایه‌ای ملی است.

سیدسعید سرابی امشب، ۱۸ بهمن‌ماه، در نشست داوری دومین جشنواره بین‌المللی خوشنویسی یاس‌یاسین که در نگارستان فاطمی برگزار شد، ضمن تبریک و تهنیت ایام مبعث نبی اکرم(ص) و دهه فجر اظهار کرد: ۲ جایزه بین‌المللی خوشنویسی یاس یاسین به همت موسسه فرهنگی و هنری میراث یاس یاسین و رئیس هیئت امنای این موسسه جناب حاج مهرداد صالحی که از ۴ سال پیش و قبل از بروز بیماری کرونا آغاز شده است، امشب به استاد عثمان اوزجای تقدیم شد.

وی اضافه کرد: مجموعه فعالیت‌های این موسسه از بیش از یک دهه قبل در عرصه خوشنویسی آغاز شده و بیشتر فعالیت‌های این موسسه در حوزه سفارش، جمع‌آوری و خرید آثار برجسته خوشنویسی اساتید مختلف جهان اسلام با موضوع حضرت فاطمه زهرا(س) است.

سرابی ادامه داد: یکی از اهداف این جشنواره به غیر از هدف اصلی که ترویج فرهنگ و معارف فاطمی و روایت و احادیث حضرت صدیقه طاهره(س)، توجه به هنر خوشنویسی به عنوان سرمایه‌ای ملی است؛ زیرا قالب‌ها و ابزارهای مختلف هنری وجود دارند اما اینکه موسسه فرهنگی هنری یاس یاسین هنر خوشنویسی را انتخاب کرده است، همین دلیل ملی بودن این هنر است.

دبیر دومین جشنواره بین‌المللی یاس‌یاسین بیان کرد: این آثار مجموعه‌ای از نفایس خوشنویسی است که جملگی این آثار با موضوع حضرت زهرا(س) جمع‌آوری شده است؛ این امر برای نخستین بار در سطح جهان اسلام با موضوع مشترک احادیث، اشعار، فرمایشات و آیاتی است که در خصوص حضرت صدیقه طاهره(س) بیان شده است، در قالب نمایشگاهی ارائه شده است. این مجموعه آثار از سال گذشته همزمان با ولادت حضرت فاطمه(س) در این محل برای اولین بار در نگارستان فاطمی ارائه شده است.

سرابی گفت: فراخوان نخستین دوره این مسابقه درسال ۱۳۹۶ داده شد و در سال ۱۳۹۷ برگزار شده است؛ همچنین پس از وقفه‌ای که بیماری کرونا ایجاد کرد، در سال ۱۴۰۱ همزمان با ایام باسعادت ولادت حضرت زهرا(س) مجدد این فراخوان تنظیم شد و اکنون در حال داوری است.

وی ابراز کرد: برای جشنواره دوم تنوع بسیاری در رشته‌های مختلف جایزه بین‌المللی یاس‌یاسین ایجاد شده است. امسال این جشنواره در ۲ بخش بین‌المللی و ملی به ابتکار پرداخته و به همت هیئت علمی این جشنواره تاکنون برای این امر چند رخداد مختلف در سراسر نقاط جهان اسلام با موضوع این جایزه برگزار شده است. از جمله این رخدادها نشست هنرمندان و اساتید خوش‌نویسی کشورعراق بود که در شهر نجف همزمان با ۱۳ رجب سال گذشته با حضور داوران این جشنواره برگزار شده است.

سرابی ادامه داد: همچنین نشست اختصاصی که با حضور اساتید و خوشنویسان جهان اسلام در استانبول در فروردین ماه ۱۴۰۲ برگزار شده است، در تاریخ ۱۷ و ۱۸ بهمن اساتید عزیز در ۷ رشته خوشنویسی که در این مسابقه موجود بوده است، از ۱۰۲ اثر ارسال شده ۱۸ اثر انتخابی را مورد داوری قرار داده‌اند که نتایج آن در پایگاه اطلاع‌رسانی جایزه بین‌المللی یاس یاسین ارائه خواهد شد.

وی گفت: یکی از نقاط برجسته این رخداد، این بودکه تعداد آثار ارسالی از کشورهای مختلف بسیار زیاد بوده است. این آثار از ۱۵ کشور مختلف برای ایران ارسال شده است که این کشورها شامل الجزایر، افغانستان، استرالیا، مصر، هندوستان، اندونزی، عراق، پاکستان، عربستان، سوریه، ترکیه، بحرین، مالزی، بنگلادش و لبنان می‌شود.

سرابی اضافه کرد: جمع حاضر در جلسه اساتید بزرگوارانی هستند که افتخار و پشتوانه اصلی این رخداد محسوب می‌شوند و همگی از نخبگان عرصه هنری جهان اسلام هستند. این اساتید شامل دکتر روزان، عبدالرضا وحی داوود، استاد عثمان اوزجای از ترکیه، استاد جواد خوران، استاد محمدجلیل رسولی، استاد یدالله کابلی، استاد رضوانی ، استاد عبدالصمد حاج صمدی و استاد جواد زاده می‌شوند.

دبیر جشنوراه یاس و یاسین خاطرنشان کرد: تمامی اساتید حاضر در جشنواره از هنرمندان برجسته کشوری هستند که از تمامی این اساتید در نگارستان فاطمی آثار متعددی در خصوص ترویج معارف فاطمی و سیره حضرت زهرا(س) وجود دارد.

خوشنویسی هنری است که در خون تمامی ایرانیان قرار دارد

محمدجلیل رسولی در ادامه در خصوص هنر خوشنویسی بیان کرد: در مجموعه هنر خوشنویسی به عنوان یک هنر معنایی، محتوایی و معنوی محسوب می‌شود و در وضعیت مطلوبی قرار دارد، البته در مقایسه با سال‌های گذشته امروزه در شرایط بسیار خوبی برای خوشنویسی هستیم. خوشنویسی هنری است که در خون تمامی ایرانیان قرار دارد و هنری ملی محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: عالی‌ترین نبوغ ایرانیان در خوشنویسی قرار دارد زیرا خوشنویسی در قالب هنر قدسی مطرح بوده است و برای آن کم‌کاری‌هایی صورت گرفته است.

۳۰۰ نفر از اساتید بزرگ خوشنویسی از بانوان استاد هستند

یدلله کابلی، استاد خوشنویسی ابراز کرد: خوشنویسی ایرانی در موزه‌های داخلی و خارجی همواره از استقبال بسیار زیادی برخوردار بوده است و موزه‌های مختلف خارجی سرشار از هنر ایرانی است که این امر تبلور و تجلی ذات زیبایی هنر ایرانی است.

وی اضافه کرد: خوشنویسی در ۳۶۰ شعبه در سراسر ایران برگزار می‌شود که جمعیتی بیش از ۳۰ هزار نفر را پوشش می‌دهد. این موسسه بزرگترین کانون فرهنگی و هنری کشور در خصوص خوشنویسی محسوب می‌شود. بیش از ۳۰۰ نفر از اساتید بزرگ خوشنویسی، بانوان استاد هستند که در قالب‌های مختلف تخصص دارند. همچنین باید توجه داشت که بیش از ۵۰ درصد آثار دریافتی این جشنواره مربوط به بانوان بوده است.

بخشی از هنر خوشنویسی تبلور مفاهیم دینی معنوی است

احمد مسجد جامعی تصریح کرد: هیچ نمایشگاه، موزه و خانه تاریخی در جهان وجود ندارد که آثار ایرانیان در آن‌ها موجود نباشد. بخشی از هنر خوشنویسی تبلور مفاهیم دینی معنوی است که طنین جهانی دارد و بسیار تخصصی است.

عثمان اوزجای، برنده دومین جایزه بین‌المللی جشنواره خوشنویسی یاس یاسین در خصوص اثر خود بیان کرد: این اثر همزمان با ایام شعبانیه برای حضرت زهرا(س) نگاشته شده است که به برکت رخداد جشنواره یاس یاسین، در این موسسه و در این شهر جانمایی شده است.

وی ادامه داد: طبق سفارشی که آقای صالحی در خصوص حدیث شریفه‌ای درباره حضرت زهرا(س) داده بودند، حدود یک ماه با کار و تلاش ۲ ترکیب متفاوت با همدیگر را ارائه داده‌ام و ایشان طبق نظر خود این اثر را انتخاب کردند و در این جشنواره به نمایش و داوری گذاشته شده است. این اثر با خط ثلث جلی در روی کاغذ دست‌ساز آهار مهره با مرکب ژاپنی نگاشته شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha