• پنجشنبه / ۱۹ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۹:۳۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402111914446
  • خبرنگار : 30147

فرماندار سرخس خبر داد

اختصاص ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار اضطراری برای مقابله با ریزگردها در سرخس

اختصاص ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار اضطراری برای مقابله با ریزگردها در سرخس

ایسنا/خراسان رضوی فرماندار سرخس از اختصاص ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار اضطراری برای مقابله با ریزگردها همزمان با سفر معاون رئیس جمهور به این شهرستان خبر داد.

 حسن نوری‌زاده، در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: بر اساس طرح جامع بیابان‌زدایی و مقابله با فرسایش بادی، مشاوره چهار طرح برای مقابله با ریزگردها در شهرستان ارائه داده که پخش مالچ سازگار با محیط‌زیست، قرق اراضی و مراتع، کاشت گیاهان کم آب و سازگار و نصب بادشکن‌ها و کپه کاری از آن جمله است.

وی بیان کرد: در همین خصوص مقرر شد طی یک هفته تمامی دستگاه‌های اجرایی طرح‌های خود را در این خصوص بر اساس طرح اضطراری یک ساله، میان مدت ۲.۵ ساله و بلند مدت ۵ ساله ارائه دهند تا بتوانیم اثر ریزگردها را در شهرستان کاهش دهیم.

فرماندار سرخس با بیان اینکه پس از ارائه طرح‌ها به ستاد  ملی سیاست‌گذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گردوغبار کشور  وارد فاز اجرایی خواهیم شد، افزود: با اجرای این طرح‌ها رضایت‌مندی مردم و کاهش خسارت‌ها در حوزه سلامت، صنعت و دیگر حوزه‌ها را در شهرستان شاهد خواهیم بود.

وی با اشاره به اینکه بودجه ۱۰۰ میلیارد تومانی تخصیص یافته اما پس از یک هفته پس از جمع‌بندی وارد فاز اجرایی می‌شود، خاطرنشان کرد: هرچند این ۱۰۰ میلیارد تومان در برابر دو همتی که نیاز داریم بسیار ناچیز است اما قرار شد از محل اعتبارات ستاد بحران کشور هم کمک شود تا سریع‌تر اقدامات مؤثری در حوزه دامداران، کشاورزان، عشایر و ... داشته باشیم.

نوری زاده در ادامه گفت: منطقه سرخس ۲۱۰ هزار هکتار بیابان دارد که مناطق خانگیران، آبمال- چاله زرد و صمدآباد سه کانون اصلی گرد و غبار در شهرستان سرخس شناسایی شده‌اند. در این مناطق خاک دچار فرسایش شده و زمانی که باد سرعت و شدت بیشتری پیدا می‌کند موجب بلند شدن گرد و غبار از این کانون‌ها و بالطبع آلودگی هوا می‌شود.

وی وسعت هر یک از این کانون‌های بحرانی را نزدیک قره قوم ۲۰ هزار هکتار ذکر کرد و افزود: در بخش مرکزی حدود ۱۳ تا ۱۴ روستا و خود شهر به شدت درگیر کانون نفت و گاز سرخس هستند.

فرماندار سرخس، مساحت کل ریزگردهای بخش داخلی شهرستان را ۱۳۰ هزار هکتار اعلام کرد و افزود: دشت قره قوم ترکمنستان هم یکی از کانون‌های تهدید خارجی است.

وی در همین خصوص افزود: صحرای قره‌قوم ترکمنستان با مساحتی حدود ۳۵۰ هزار کیلومتر مربع که ۷۰ درصد کشور ترکمنستان را تشکیل می‌دهد به عنوان یک کانون خارجی گرد و غبار شهرستان سرخس را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

نوری زاده اظهار کرد: متأسفانه در زمان وقوع ریزگردها و بحرانی شدن شهرستان بسیاری از روستاها درگیر، محورها مسدود، مراکز آموزشی تعطیل، حرکت قطار متوقف و مراکز درمانی و بیمارستان‌ها نیز به حال آماده‌باش در می‌آیند.

وی اظهار کرد: سرخس در طول سال‌های گذشته با تغییر اقلیم مواجه شده و باید فکری اساسی برای مقابله با ریزگردهای این منطقه کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha