• جمعه / ۲۰ بهمن ۱۴۰۲ / ۰۰:۰۵
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1402112014509
  • خبرنگار : 50441

در چهارمین شب جشنواره فیلم فجر در شیراز مطرح شد؛

عشق به سینما؛ موضوعی همیشه جذاب / نگاه متفاوت دو منتقد به فیلم جعفری جوزانی

عشق به سینما؛ موضوعی همیشه جذاب / نگاه متفاوت دو منتقد به فیلم جعفری جوزانی

ایسنا/فارس در جلسه نقد و بررسی فیلم‌های فجر در شیراز مباحث جالبی مطرح شد و شاهد مواضع متضاد دو منتقد نسبت به جدیدترین اثر یکی از کارگردان‌های نام‌آشنای سینما بودیم.

پنجشنبه، ۱۹ بهمن‌ماه و در چهارمین شب جشنواره فیلم فجر در تالار حافظ شیراز، ابتدا فیلم مسعود جعفری جوزانی به نام «بهشت تبهکاران» به اجرا درآمد. فیلمی تاریخی سیاسی با نماهایی جذاب و دیالوگ‌هایی که مورد تحسین تماشاگران واقع شد.

بهشت تبهکاران، ماجرای یک کارمند شرکت نفت را روایت می‌کند که در سال ۱۳۲۹ متهم به قتل صاحب امتیاز روزنامه تهران مصور می‌شود.

عشق به سینما؛ موضوعی همیشه جذاب / نگاه متفاوت دو منتقد به فیلم جعفری جوزانی

در نشست نقد و بررسی این فیلم که در سالن غزل تالار حافظ برگزار شد، دو منتقد شیرازی با نظراتی کاملا متضاد حضور داشتند.

یکی از منتقدان با نگاهی تند اظهار کرد: بهشت تبهکاران فیلم بسیار بدی بود و علاقمندان به عرصه فیلمسازی باید یاد بگیرند که اشتباهات آن را تکرار نکنند.

امیررضا مهرشیوا افزود: در این فیلم، دکوپاژ تاریخی رعایت شده بود اما دکوپاژ سیاسی خیر. این می‌توانست یک سریال یا مینی سریال تلویزیونی باشد، اما مختصات یک اثر سینمایی آن هم در یک جشنواره را نداشت.

وی با بیان اینکه داستان فیلم بر اساس واقعیت بوده است و در چنین فیلم‌هایی، نیاز به خرده داستان‌های جذاب و منطقی داریم، گفت: متاسفانه خرده داستان‌هایی که به فیلمنامه اضافه شده بود، نه منطق داشتند، نه جذابیت و حتی ناتمام می‌ماندند.

مهرشیوا یکی از ضعف‌های دیگر فیلم را نداشتن لهجه در لحن بازیگران عنوان کرد و گفت: می‌دانیم که قصه فیلم در شهر آبادان می‌گذرد، اما عجیب است که هیچ‌یک از بازیگران فیلم، آبادانی صحبت نمی‌کنند. برای چنین فیلمی که مشخص است بودجه زیادی داشته و توانسته از چند بازیگر نامدار در مدت زمان بسیار کوتاهی استفاده کند، عجیب است که یک کارشناس استخدام نکرده تا چنین مسائل واضحی را گوشزد کند.

عشق به سینما؛ موضوعی همیشه جذاب / نگاه متفاوت دو منتقد به فیلم جعفری جوزانی

دیگر منتقد حاضر در سالن غزل اما نظراتی متفاوت داشت و گفت: حرفی که این فیلم می‌زند، نیاز امروز جامعه ماست.

محمدرضا حق‌نگهدار افزود: جعفری جوزانی همواره به مباحث سیاسی دوران معاصر ما توجه ویژه‌ای داشته و نباید از مشکلاتی که بر سر ساخت این فیلم داشته، به سادگی بگذریم.

وی با بیان اینکه بهشت تبهکاران، هیجان زدگی تاریخی مردم را گوشزد می‌کند، گفت: فارغ از بحث فنی و علاقه‌ای که کارگردان به فیلم‌های کلاسیک امریکایی دارد و در دکوپاژ و فضاسازی کاملا موفق عمل کرد، می‌توانست با استفاده از تاریخ شفاهی‌های کوچک،  سر و شکل بهتری به قصه بدهد اما به‌خصوص در صحنه‌های دادگاه شاهد بودیم که از آن فضایی که لازم بود، دور شدیم.

حق نگهدار برخی ضعف‌های فیلم را متاثر از شرایط سخت فیلمسازی در کشور دانست و گفت: متاسفانه فضای فیلمسازی و امکانات ضعیف ما باعث می‌شود که کارگردان تنها بتواند با 30 درص توانش فیلم بسازد و 70درصد توانش را باید برای مدیریت بحران بگذارد.

وی در خصوص مساله لهجه که منتقد قبلی از آن به عنوان ایراد نام برده بود، گفت: دلیل اینکه در فیلم لهجه نداشتیم، این بود که از شهرهای مختلف در کمپانی نفت انگلیس در آبادان جمع شده بودند و طبیعی بود که کارگردان اصراری به مانور روی لهجه آبادانی نداشته باشد.

این سینماگر شیرازی در پایان گفت: کشور ما نیاز به گفتگو دارد و زمینه گفتگو، هیجان زدگی نیست. نیاز به گفت‌گوهای اندیشه محور داریم تا درگیر این زنده بادها و مرده‌بادها نباشیم و این همان حرفی بود که فیلم می‌خواست بزند.

در این نشست، همچنین سه فیلم از شب‌های گذشته نیز به شکلی اجمالی و کوتاه، نقد و بررسی شدند.

منتقد شیرازی، «نبودنت» ساخته کاوه سجادی حسینی را فیلمی فاقد منطق بیان کرد و گفت: شاهد بازیگران توانایی در این فیلم بودیم که متاسفانه نقش‌های گذشته خود را تکرار کرده بودند.

عشق به سینما؛ موضوعی همیشه جذاب / نگاه متفاوت دو منتقد به فیلم جعفری جوزانی

مسعود احمدی افزود: فیلم در فیلمبرداری و تدوین هم دچار مشکلاتی بود و در مجموع شاهد اثر خوبی نبودیم.

وی از «آپاراتچی» ساخته علی طاهرفر به عنوان بهترین فیلمی که طی چند شب اخیر تماشا کرده است نام برد و گفت: در این فیلم، قصه پردازی و ساختار خوبی دیده می‌شود.

احمدی گفت: تجربه ثابت کرده که فیلم‌هایی که با مضمون عشق به سینما ساخته می‌شوند، مورد استقبال اهالی سینما قرار می‌گیرند. همانطور که سال گذشته هم فیلم «سینما متروپل» بهترین فیلم جشنواره شد.

عشق به سینما؛ موضوعی همیشه جذاب / نگاه متفاوت دو منتقد به فیلم جعفری جوزانی

این سینماگر شیرازی افزود: شاهد فضای شیرینی در آپاراتچی بودیم و می‌توان گفت این فیلم، بیشتر از بعضی فیلم‌هایی که ادعای کمدی بودن دارند، توانست مخاطب را بخنداند.

احمدی با بیان اینکه الهام گرفتن این داستان از یک ماجرای واقعی، جذابیت فیلم را بیشتر کرده بود، گفت: نمی‌توانیم بگوییم با اثری قدرتمند مواجه بودیم، اما در بین فیلم‌هایی که این چند شب تماشا کردیم، این یکی را بیشتر دوست داشتم.

وی در خصوص فیلم سینمایی «مجنون» ساخته مهدی شامحمدی که به عملیات خیبر و شخصیت شهید «مهدی زین‌الدین» می‌پردازد، گفت: مجنون به طور کلی فیلم با ارزشی به شمار می‌رود، اما اینکه برای ساخت چنین فیلمی، فقط به قصه عملیات بپردازیم و کاری به قبل و بعد آن نداشته باشیم، ضعف محسوب می‌شود.

عشق به سینما؛ موضوعی همیشه جذاب / نگاه متفاوت دو منتقد به فیلم جعفری جوزانی

منتقد شیرازی افزود: کارگردان نتوانست به شخصیت این شهید نزدیک شود و حتی به خود عملیات خیبر هم نزدیک نشد. ما از این دست فیلم‌ها در سینمای دفاع مقدس زیاد دیده‌ایم و چیز جدید و غافلگیرکننده‌ای در مجنون ندیدیم.

احمدی در پایان با بیان اینکه پس از سال‌ها، حضور مجید انتظامی به عنوان آهنگساز در این فیلم جذاب بود، گفت: در مجموع می‌توان گفت از نظر قهرمان‌پروری، این فیلم توانست مخاطب را تا حدودی راضی نگه دارد.

به گزارش ایسنا، فیلم «شکار حلزون» دیگر فیلمی بود که پنجشنبه شب در تالار حافظ شیراز به نمایش درآمد. همچنین روز جمعه، 20 بهمن‌ماه ابتدا فیلم «قلب رقه» و سپس «آسمان غرب» در این تالار به نمایش درمی‌آیند.

عشق به سینما؛ موضوعی همیشه جذاب / نگاه متفاوت دو منتقد به فیلم جعفری جوزانی

گفتنی است؛ تماشای فیلم‌ها در تالار حافظ شیراز برای مخاطبان رایگان است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha