• شنبه / ۲۱ بهمن ۱۴۰۲ / ۲۰:۴۲
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1402112115459
  • منبع : نمایندگی مازندران

صادرات سالانه ۷ میلیون تن محصولات کشاورزی به خارج کشور

صادرات سالانه ۷ میلیون تن محصولات کشاورزی به خارج کشور

ایسنا/مازندران معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: ما با ۱۳۰ میلیون تن تولید و ۷ میلیون تن صادرات تراز تجاری خوبی داریم اما هنوز جای کار داریم تا در این بخش به پیشرفت‌های بیشتری برسیم.

«خانی نوذری» معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی امروز در آیین تجلیل از تولیدکنندگان برتر کشاورزی مازندران گفت: یکی از برکات انقلاب اسلامی حوزه کشاورزی است که حجم تولیدات از ۲۶ میلیون تن در اول انقلاب به ۱۳۰ میلیون تن رسیده است درحالیکه سطح زیرکشت افزایش نداشته است.

وی گفت: سالانه ۲۵ میلیون تن واردات محصولات کشاورزی داریم و باید سیاست جایگزینی واردات را انجام دهیم چرا که برخی محصولات قابلیت تولید داخل را ندارند اما بسیاری از محصولات را می‌توان در داخل تولید کرد.

صادرات سالانه ۷ میلیون تن محصولات کشاورزی به خارج کشور

خانی نوذری افزود: صادرات ۷ میلیون تن محصول کشاورزی برای ایران عدد بالایی نیست و می‌توان این رقم را افزایش داد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: بین همه استان‌ها، مازندران یکی از مستعدترین استان‌ها برای صادرات محصولات کشاورزی است که زیرساخت‌های آن باید فراهم شود.

صادرات سالانه ۷ میلیون تن محصولات کشاورزی به خارج کشور

این مسئول ادامه داد: تولید خُرد باید از بین برود و بجای آن تولیدات صنعتی داشته باشیم تا حجم زیادی از محصول را تولید کنیم که پاسخگوی نیاز سایر کشورها باشد.

وی توسعه صنعت بسته‌بندی و پایانه‌های صادراتی را مورد تاکید قرار داد تا بتوانیم در بسیاری از محصولات خودکفا شویم و افزایش صادرات را شاهد باشیم.

عقب ماندگی کشاورزی مازندران

«آیت‌الله محمدی لائینی» نماینده ولی فقیه در مازندران نیز  با بیان اینکه از تلاش‌هایی که در حوزه کشاورزی و جهاد کشاورزی استان به وسیله همه مسوولان و بخش خصوصی صورت گرفته تا به سمت دانش‌بنیان شدن کشاورزی حرکت کنیم اظهار کرد: همه از ضعف‌ها و نسخه‌های شفابخش کشاورزی استان خبر داریم و ۴۵ سال از انقلاب می‌گذرد و بعد از ۴۵ سال نباید وضعیت کشاورزی ما اینگونه باشد.

نماینده ولی فقیه در مازندران افزود: هرساله صحبت‌های نبود زیرساخت، کشتی کانتینردار و یخچالدار و شناسنامه‌دار نبودن باغات و محصولات را می‌شنویم، تا کی باید این صحبت‌ها باشد و این حرف‌ها را بشنویم؟

محمدی لائینی افزود: بیماری سرطان در مازندران زیاد است و بخشی از آن مربوط به مصرف نادرست کود و سم است؛ نظارت آن برعهده کیست؟ چرا محصولات کشاورزی ما که صادر می‌شود استانداردهای لازم را ندارد؟

وی بیان کرد: چه کسی باید از کشاورزان دفاع کند و استانداردها را مورد بررسی قرار دهد؟ چرا محصولات کشاورزی ما را سایر کشورها نباید بخورند اما ما باید بخوریم؟ گناه ما چیست؟

صادرات سالانه ۷ میلیون تن محصولات کشاورزی به خارج کشور

نماینده ولی فقیه در مازندران با اظهار اینکه این استان حداقل باید ۲ وزیر کشاورزی و ورزش را در کابینه داشته باشد، گفت: مازندران در این دو حوزه حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.

وی تصریح کرد: ۱۴ نمونه ملی کشاورزی نشان می‌دهد چقدر ظرفیت و استعداد داریم اما با همه این ظرفیت‌ها درآمد ارزی خوبی نداریم و شرایط مناسب نیست.

محمدی لائینی ادامه داد: محصول کشاورزان می‌پوسد اما صنایع فرآوری و تبدیلی نداریم و گرفتار بازار و واسطه‌ها هستیم که هرساله بر سر برنج و مرکبات و کیوی ما می‌زنند و کشاورزان را ناامید می‌کنند.

صادرات سالانه ۷ میلیون تن محصولات کشاورزی به خارج کشور

آیت الله محمدی لائینی گفت: انقلاب اسلامی از این مدیریت ضعیف راضی نیست و متناسب با انقلاب اسلامی در حوزه کشاورزی و سایر حوزه ها انقلاب نکردیم.

کشاورزی مازندران برترین اقتصاد کشور است

«بابک مؤمنی» سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز گفت: کشاورزی مازندران جان کشاورزی و امنیت غذایی کشور است.

وی با بیان اینکه مازندران علاوه بر تولید ۷.۶ میلیون تن محصولات کشاورزی جزو ۱۰ استان برتر کشور از نظر حجم تولیدات کشاورزی است، با در اختیار داشتن ۱۰ درصد اقتصاد کشاورزی کشور، برترین اقتصاد در کشاورزی کشور است.

صادرات سالانه ۷ میلیون تن محصولات کشاورزی به خارج کشور

وی با اشاره به اینکه کشاورزی مازندران در حال حرکت به سمت کشاورزی دانش بنیان و صنعتی شدن است، افزود: ۱۴ کشاورز نمونه ملی و ۷۶ کشاورزی نمونه استانی، مازندران را جزو ۵ استان اول کشور در این زمینه کرده است و این ظرفیت را داریم تا تعداد نمونه‌های ملی و استانی بخش کشاورزی را افزایش دهیم.

صادرات سالانه ۷ میلیون تن محصولات کشاورزی به خارج کشور

مؤمنی گفت: بالاترین ضریب مکانیزاسیون کشور در اختیار مازندران است و ادامه داد: در نظام بازار گرفتار ساختار سنتی هستیم و هنوز واسطه‌ها جولان می‌دهند و باید از این شرایط عبور کنیم و امور مردم را به خود مردم واگذار کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha