• چهارشنبه / ۲۵ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۵:۳۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402112518220
  • خبرنگار : 50614

مدیرعامل مؤسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان خراسان خبر داد

سالانه ۴۲۹ هزار کودک ونوجوان در جهان به سرطان مبتلا می‌شوند

سالانه ۴۲۹ هزار کودک ونوجوان در جهان به سرطان مبتلا می‌شوند

ایسنا/خراسان رضوی مدیرعامل مؤسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان خراسان گفت: سالانه ۴۲۹هزار کودک ونوجوان در جهان به سرطان مبتلا می‌شوند که در این بین سالانه حدود ۳۳هزار کودک زیر ۱۵ سال در ایران به سرطان مبتلا می‌شوند.

شیما شریفی امروز ۲۵ بهمن ماه، در نشست خبری روز جهانی سرطان کودک، عنوان کرد: روز جهانی سرطان روزی است که تمام کشورها برای آگاهی‌بخشی به جامعه در کنار هم قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: یکی از بخش‌های فعال در این حوزه سازمان UICC بوده که درواقع انجمن کنترل جهانی سرطان است. می‌توان گفت سالانه ۴۲۹ هزار کودک ونوجوان در جهان به سرطان مبتلا می‌شوند که در این بین سالانه حدود ۳۳هزار کودک زیر ۱۵ سال در ایران به سرطان مبتلا می‌شوند.

مدیرعامل مؤسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان خراسان با بیان اینکه در حال حاضر در خراسان ۲۰ کودک در هر ماه به کودکان مبتلا به سرطان ما اضافه می‌شود، تاکید کرد: در نتیجه با هدف آگاهی‌رسانی به جامعه ما این مسئولیت را داریم که علاوه بر آگاهی جامعه نسبت به بیماری سرطان به کنترل آن نیز بپردازیم. کنترل سرطان در رابطه با کودک در بخش‌ها و حوزه‌های مختلفی صورت می‌گیرد که در حال حاضر با پیشرفت جامعه پزشکی و علم ژنتیک در این زمینه و در این حوزه پروتکل‌های درمانی جدید و به روزی برای این شرایط وجود دارد. همه این موارد باعث شده امروز بتوانیم اعلام کنیم ۸۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان به بهبودی می‌رسند.

شریفی اظهار کرد: متاسفانه استان خراسان نسبت به سایر استان‌ها فراوانی بیشتری در مبتلایان به سرطان دارد. اما این موضوع به معنای شیوع زیاد این بیماری در استان نیست. یکی از علل، مذهبی بودن شهر مشهد و مهاجرپذیر بودن این شهر است. علت دیگر روند درمانی بهتری است که در شهر مشهد صورت می‌گیرد. در سرطان خون و تومورهای مغزی بیشترین میزان آمار را در فراوانی سرطان داریم.

وی با تاکید بر لزوم درمان به موقع سرطان در کودکان، یادآور شد: روز جهانی سرطان کودک روزی است که باید به جامعه بگوییم اگر ما درمان به موقع و به جا برای کودکان انجام ندهیم در نتیجه هزینه‌های بعدی ثمربخش نخواهد بود. درواقع باید مسیر زندگی کودک را از زنده بودن به چگونه زندگی کردن تغییر دهیم. یعنی در عین حال ابتلای بیمار به سرطان کیفیت زندگی پا برجایی داشته و از تمام شرایط رفاهی و تحصیلی استفاده کند.

مدیرعامل مؤسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان خراسان با اشاره به تشکیل موسسه محک از سال ۱۳۹۵ در بیمارستان دکتر شیخ، تصریح کرد: پس از آن با مجوزهایی که ما از استان گرفتیم موسسه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان خراسان یک موسسه کاملا مستقل با تفاهم‌نامه مشترک با موسسه محک شروع به کار کرد. در حال حاضر ما بیش از ۴۰۰۰ کودک مبتلا به سرطان را از سیستان بلوچستان، مازندران خراسان شمالی و خراسان جنوبی تحت حمایت موسسه داریم. زیرا متخصص اطفال و رادیوتراپی در بخشی از شهرها وجود ندارد و چاره ای جز مراجعه به مشهد وجود ندارد.

شریفی در پاسخ به اینکه موسسه در حوزه روانشناسی چه خدماتی به بیماران مبتلا به سرطان ارائه می‌دهد، بیان کرد: زمانی که بیمار مبتلا به سرطان می‌شود خیلی از خانواده‌ها حتی حاضر به بیان بیماری به کودکشان نیستند. درواقع زمانی که یک کودک به سرطان مبتلا می‌شود یک خانواده از پای در می‌آید. در نتیجه همه اعضای خانواده آسیب می‌بینند. به همین دلیل یک سری روانشناسان در حوزه خانواده و بخشی دیگر در حوزه کودکان مشغول به فعالیت هستند.

وی در خصوص اقدامات موسسه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان خراسان، تشریح کرد: کاری که ما انجام می‌دهیم علاوه بر تامین دارو و هزینه‌های درمان کودک، هزینه هتلینگ بیمار، تامین‌ مواد غذایی و روانشناسی و همه خدمات حمایتی مربوط به بیمار است. زمانی که بیمار در بیمارستان دکتر شیخ بستری است ما یک کارمند را در بیمارستان قرار داده و داوطلبین ما در اتاق بازی تعبیه شده در بیمارستان کودکان را در مسیر مراحل ثبت درمان یاری می‌کنند. همچنین با توجه به سیستم ایمنی پایین کودکان مبتلا به سرطان مجوزی برای تحصیل این کودکان در بیمارستان گرفته‌ایم.

مدیرعامل مؤسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان خراسان رضوی با اشاره به اینکه روز پنجشنبه روز جهانی سرطان کودک است، در ادامه به روایت یک کودک بیمار مبتلا به سرطان پرداخت و خاطرنشان کرد: زینب متولد ۱۳۹۰ از یکی از روستاهای تربت جام است. این بیمار با درد پا به پزشک مراجعه می‌کند و متوجه سرطان و توده‌ای در پای خود می‌شود. اگر این سرطان به موقع تشخیص و درمان نشود، بیمار حتما آن عضو را از دست خواهد داد. موسسه در این شرایط بیمار را به پزشک متخصص ارجاع می‌دهد. ما این بیمار را به پزشک ارجاع داده و شیمی درمانی‌های وی از سال گذشته آغاز شده و در حال حاضر باید یک پروتز برای بیمار تهیه و تحت عمل جراحی قرار بگیرد. پروتز به جای استخوان عمل می‌کند و باعث می‌شود تا خوشبین باشیم که بیمار بتواند اندام خود را حفظ کند. می‌خواهیم هزینه‌های عمل جراحی، پروتز و سایر هزینه‌های جانبی  این بیمار را تامین کنیم و درواقع بتوانیم این خبر را به نیکوکاران دهیم که پولی که به موسسه می‌دهند صرف درمان کودکان می‌شود. هر یک ریال در مسیر درمان برای کودک هزینه می‌شود.‌

وی با بیان اینکه سرطان کودک در هیچ کجای دنیا قابل پیش‌بینی نیست، اضافه کرد:  ما با آمار جهانی فاصله زیادی نداریم یعنی میزان ابتلا به سرطان در کودکان ما بیشتر از آمار جهانی نیست.

مدیرعامل مؤسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان خراسان در خصوص وضعیت بیمه‌ برای کودکان مبتلا به سرطان در موسسه حمایت از کودکان خاطرنشان کرد: زمانی که بیماری به موسسه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان مراجعه می‌کند در صورت عدم دارا بودن بیمه، ما بیمه سلامت برای اعضا پرداخت کرده و بیمار را بیمه می‌کنیم. در مورد بیماران اتباع نیز رایزنی‌هایی انجام می‌دهیم با کمک اداره اتباع بتوانیم هزینه‌های این بیماران را کاهش دهیم.

شریفی با بیان اینکه بیماران مبتلا به سرطان موسسه در چهار بخش بیماران تحت درمان، بیماران قطع درمان، بیماران بهبود یافته و بیماران فوتی تقسیم‌بندی می‌شود، ادامه داد: موسسه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان تا سن ۱۸ سال کودکان را تحت حمایت قرار می‌دهد. این به این‌ معنی است که وقتی بیمار تحت حمایت ما قرار گرفت بعد این سن نیز همچنان تحت حمایت موسسه بوده و تمام آزمایش‌های وی پیگیری می‌شود. بیش از ۴۰۰۰ بیمار مبتلا به سرطان تحت حمایت موسسه است. آمار بیماران فوتی متغیر است. اما متاسفانه سالانه ۲۳ درصد از بیماران فوت می‌کنند. ما در زمان کرونا شاهد افزایش آمار فوتی‌ها بودیم.

وی با تاکید بر اینکه بیماری وجود ندارد که به موسسه مراجعه کند و تحت حمایت موسسه قرار نگیرد، تصریح کرد: ما برای استفاده عادلانه از منابع مالی در تامین کمک هزینه‌ها درصد حمایتی برای هر بیمار در نظر می‌گیریم. اما در رابطه با سه آیتم دارو و درمان، هزینه‌های جراحی و پروتز ۱۰۰ درصد حمایت می‌کنیم. هزینه ماهانه ما متغیر است اما حدوداً ۸ تا ۹ میلیارد تومان هزینه می‌کنیم و به همین اندازه کمابیش کمک‌های مردمی را از خیرین دریافت می‌کنیم.

مدیرعامل مؤسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان خراسان در رابطه با تعامل موسسه با سایر موسسات و انجمن‌ها خاطرنشان کرد: موسسه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان خراسان با تمام مجموعه‌هایی که با حوزه سرطان کار می‌کنند، تفاهم نامه دارد.

شریفی در پایان از برگزاری بازارچه نوروزی موسسه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان خراسان خبر داد و اظهار کرد: محل بازارچه ثابت و در دوراهی طرقبه-شاندیز و تالار پذیرایی ارشاد است. درآمد حاصل از این بازارچه صرف تامین داروی کودکان مبتلا به سرطان می‌شود. بخشی از محصولات این بازارچه شامل دست‌سازه‌های کودک مبتلا به سرطان، صنایع دستی بانوان و محصولات دیگر است. این بازارچه سوم و چهارم اسفندماه از ساعت ۱۰ صبح الی ۲۲ فعالیت خواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha