• چهارشنبه / ۲۵ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۵:۴۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402112518240
  • خبرنگار : 30147

یک کارشناس ارشد مخاطرات محیطی مطرح کرد

پناهگیری غلط و استرس از علت‌های اصلی مصدومیت‌ در زمان زلزله

پناهگیری غلط و استرس از علت‌های اصلی مصدومیت‌ در زمان زلزله

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس ارشد مخاطرات محیطی گفت: یکی از علت‌های اصلی مصدومیت‌ها نحوه غلط پناه گیری و استرس است.

احمد رضاپور در گفت و گو با ایسنا افزود: هرچند همه ساله مانورهایی در راستای آموزش اسکان و پناه‌گیری به خصوص برای دانش آموزان برگزار می‌شود، اما می‌طلبد تمرکز بیشتر بر روی اسکان اضطراری و نحوه‌ی پناه گیری صحیح باشد.

وی گفت: با توجه به اینکه یکی از علت‌های اصلی مصدومیت‌ها، نحوه‌ی پناه‌گیری غلط و ایجاد استرس است. به همین دلیل باید نحوه اسکان اضطراری و پناه گیری جدی‌تر گرفته شود.

این کارشناس ارشد مخاطرات محیطی با بیان اینکه برخی مدارس از نظر سازه ایمن نیستند و باید به نحوه پناه گیری توجه بیشتری شود، افزود: دانش آموزان با ارائه آموزش‌های لازم باید در زمان حوادث خودشان را مصدوم نکنند.

خانواده‌ها و دانش آموزان اهمیت مانورهای زلزله را جدی نگرفته‌اند

وی با اشاره به اینکه هنوز خانواده‌ها و دانش آموزان اهمیت مانورهای زلزله را جدی نگرفته‌اند، گفت: یک درصد جمعیت دنیا را ایران دارد اما شش درصد حوادث و بلایای طبیعی در این کشور رخ می‌دهد.

رضاپور با اشاره به اینکه بین جمعیت و سوانح نسبت نگران کننده‌ای وجود دارد، عنوان کرد: قالب نقاط کشور به لحاظ لرزه‌خیزی ناامن هستند.

وی بیان کرد: در خراسان رضوی چندین گسل وجود دارد که دومین گسل بزرگ کشور به نام گسل درونه با ۷۰۰ کیلومتر یکی از مهمترین آنها است و برخی از ساختمان‌ها نیز برای روی این گسل ساخته شده است.

این کارشناس ارشد مخاطرات محیطی افزود: گسل فرعی تکنار ریوش و گسل درونه که به صورت شرقی و غربی یکدیگر را قطع می‌کنند موجب شده نقاطی که در کنار این دو گسل هستند شرایط ویژه و بسیار حساس داشته باشند.

باید با ارائه آموزش‌های لازم تاب‌آوری مردم را افزایش و میزان خسارت‌ها را کاهش داد

وی آمادگی در برابر زلزله و فراگیری آموزش‌های لازم برای پناه گرفتن و ایمن کردن محل سکونت و مدارس را ضروری دانست و گفت: یکی از مکان‌هایی که بیشترین آمار جمعیت را دارد مدارس هستند به‌ طوری‌که جمعیت قابل توجهی از شهرها و روستاها روزها در مدارس هستند.

رضاپور اظهار کرد: می‌طلبد که دولت به مقاوم‌سازی ساختمان‌های منازل مسکونی به خصوص در بافت‌های فرسوده و مدارس توجه بیشتری داشته و از سویی دانش آموزان نقاط ایمن را به خوبی بشناسند.

 وی با اشاره به اینکه باید با ارائه آموزش‌های لازم تاب‌آوری مردم را افزایش و میزان خسارت‌ها را کاهش داد، گفت: به رغم اینکه آموزش‌های هلال احمر سال‌هاست انجام می‌شود اما هنوز بسیاری از شهروندان آموزش‌ها را فرا نگرفته‌اند.

این کارشناس ارشد مخاطرات محیطی با اعلام اینکه متأسفانه استقبال از آموزش‌ها مناسب نیست، گفت: تنها راه کاهش خسارت‌های ناشی از حوادث و بلایای طبیعی نحوه مقابله با آن‌هاست لذا باید شهروندان خود را ملزم به این کنند که در خانواده یک امدادگر حضور داشته باشد.

وی ادامه داد: بسیاری از مناطق خراسان رضوی بر اساس برآوردهای صورت گرفته از بلایای طبیعی و غیرطبیعی در وضعیت مطلوبی قرار ندارند، از تعداد ۴۳ مورد بلای طبیعی که به بشر آسیب می‌زند حدود ۳۰ مورد آن به مناطق مختلف ایران آسیب می‌رساند که زلزله و سیل از آن جمله است.

رضاپور از وجود ۱۰۰ گسل لرزه‌زا که ۲۱ گسل آن بسیار مهم است، خبر داد و گفت: به رغم اینکه ۶۵ درصد پهنه خراسان رضوی در معرض خطر نسبی و بسیار بالایی به لحاظ لرزه‌خیزی قرار دارد و هم‌اکنون ۳۵ درصد وسعت استان در معرض خطر متوسط است اما آن‌طور که باید و شاید خود را مهیای مقابله با این حادثه غیرمترقبه نکرده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه بعد از گسل اصلی زاگرس، گسل درونه دومین گسل بزرگ کشور با مساحت ۷۰۰ کیلومتر است، افزود: در مجموع ۱۰۰ گسل فعال در خراسان رضوی داریم. در راستای گسل درونه دومین گسل بزرگ فعال کشور شهرهای خواف، رشتخوار، تربت‌حیدریه، کاشمر، بردسکن و درونه جزو مراکز پرجمعیت هستند که ریسک زمین‌لرزه در آن‌ها زیاد است.

این کارشناس ارشد مخاطرات محیطی ادامه داد: چنانچه عوامل خطرساز به درستی شناسایی و علت‌یابی و اصول ایمنی و استانداردها با دقت به کار گرفته و مراعات شوند بدون شک از تکرار بسیاری از رویدادهای ناگوار جلوگیری خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه وقوع زلزله قابل پیش‌بینی نیست و امکانات بسیاری از شهرستان‌ها پاسخگوی مخاطرات در سطح وسیع نیست، اظهار کرد: در شرایط بحرانی امکانات استانی و منطقه‌ای پای کار خواهند بود.

رضاپور با تأکید بر اینکه در زمان وقوع زمین‌لرزه فقط باید آرامش خود را حفظ و از هرگونه هراس و استرس پرهیز کرد، گفت: هر روزه شاهد لرزه‌های ناشی از وجود گسل‌های مختلف هستیم. تنها راه کاهش خسارت‌های ناشی از حوادث و بلایای طبیعی نحوه مقابله با آن‌هاست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha