• چهارشنبه / ۲۵ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۸:۰۲
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1402112518353
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

رقابت دانشجویی در مسابقات ملی مناظره دانشجویان در اصفهان

رقابت دانشجویی در مسابقات ملی مناظره دانشجویان  در اصفهان

ایسنا/اصفهان مرحله اول از «دوازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران» در روزهای ۲۴ و ۲۵ بهمن‌ماه ۱۴۰۲ در اصفهان برگزار شد.

مرحله اول از «دوازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران» در روزهای ۲۴ و ۲۵ بهمن‌ماه ۱۴۰۲، به کوشش سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی واحد اصفهان و با همکاری معاونت فرهنگی دانشگاه اصفهان در تالار شهید آوینی دانشگاه اصفهان برگزار شد. در روز اول از این دوره از مسابقات ملی مناظره، ۲۴ گروه دانشجویی از سراسر استان اصفهان شرکت کردند. داوری مناظرات در روز سه‌شنبه ۲۴ بهمن ماه، نیز به عهده حمید نساج، عضو هیئت‌علمی گروه علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان، غلامرضا قجاوند، مدیر گروه نیازسنجی و مطالعات فرهنگی جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان، و احمد پایداری، معاون فرهنگی واحد صنعتی اصفهان، بود.  

اسامی گروه‌های شرکت کننده در این مناظره در روز ۲۴ بهمن ماه ۱۴۰۲، به این شرح است: «پژواک»، «رهروان شهید مطهری»، «فردای روشن»، «بلور»، «تردید»، «وکلای آینده»، «فرهنگ»، «سپنتا»، «پروین اعتصامی»، «دختران فرهنگ»، «شهید تورجی‌زاده» و «ایران من».

رقابت دانشجویی در مسابقات ملی مناظره دانشجویان  در اصفهان

در ابتدای این برنامه، غلامرضا قجاوند، مدیر گروه نیازسنجی و مطالعات فرهنگی جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان، گفت: ما جامعه‌ای داریم که در مهارت‌های نرم، اجتماعی، گفت‌وگو، روش درست تفکر انتقادی و فرهنگ انتقادپذیری مشکلات جدی دارد.

او افزود: مهارت‌های نرم، به‌ویژه شنیداری ما بسیار ضعیف است. ما صحبت‌کردن را از کودکی می‌آموزیم، اما شنیدن و گوش‌کردن را ممکن است هرگز یاد نگیریم. هم بین عوام و هم خواص این مشکل دیده می‌شود. این مسابقات با این دیدگاه طراحی شده است که شما دانشجویان بتوانید در جایگاه گروه نخبگانی تاثیرات عمیق بگذارید.  

وی در خصوص ویژگی‌های مناظره نیز بیان کرد: مناظره، هم شکل دارد و هم محتوا و بنابراین هر دو مهم هستند. مناظره سخنرانی نیست، شور و هیجان دارد. مناظره بحثی از قبل آماده‌شده نیست. دقت کافی در این مسئله مهم است. شنوایی فعال بسیار اهمیت دارد. سوال و جواب، خلاقیت و همکاری نیز در این مناظرات در خور اعتناست. استدلال و مستندات نیز در مناظره مهم هستند. داوری مناظره سخت است و گاهی رقابت تنگاتنگی به وجود می‌آید. متاسفانه ما مسئولان در آموزش مهارت‌های ارتباطی و هر مهارت دیگر زندگی ضعیف عمل کرده‌ایم.

پارک‌های علم و فناوری دانشگاه‌ها در برنامه توسعه کشور نقشی ندارند

نخستین مناظره بین دو گروه «پژواک» (دانشگاه آزاد نجف‌آباد) و «رهروان شهید مطهری» (پردیس دانشگاه شهید باهنر) و با گزاره «پارک‌های علم و فناوری دانشگاه‌ها در برنامه توسعه کشور نقشی ندارند» برنامه‌ریزی شده بود. گروه «پژواک» موافق و «رهروان شهید مطهری» مخالف گزاره مطرح شده محسوب بود. گروه «پژواک» معتقد بود این پارک‌ها که هدفشان کارآفرینی است، عناوین دهان‌پرکنی دارند، اما بر اساس تحقیقات این گروه این مراکز در عمل نقش جدی ندارند. این پارک‌ها در دنیا مهم‌ هستند، اما در کشور ما چون ایده‌دهی در آن‌ها ضعیف است، تاثیری ندارند. گروه دوم این مناظره غایب بود و «پژواک» گروه برنده اعلام شد.

نگاه به شرق بدون تعامل با غرب به شکست می‌انجامد

رقابت دانشجویی در مسابقات ملی مناظره دانشجویان  در اصفهان

مناظره دوم نیز میان «فردای روشن» (دانشگاه آزاد واحد دهاقان) و «باور» (دانشگاه فرهنگیان، پردیس فاطمه زهرای اصفهان) با گزاره «نگاه به شرق بدون تعامل با غرب به شکست می‌انجامد» صورت گرفت.  دو گروه «فردای روشن» و «باور» به ترتیب گروه موافق و مخالف گزاره کلیدی بودند. گروه «فردای روشن» تأکید کرد: ارتباط با شرق و غرب باید همواره هم‌پای هم باشد. روابط نباید با شرق یا غربِ صرف صورت بگیرد. ما بارها در تاریخ‌مان به‌خاطر تصمیمات افراطی ضربه خورده‌ایم که این مسئله در سیاست و روابط دیپلماتیک ما نیز دیده می‌شود. گروه «باور» نیز تأکید کرد، سیاست نگاه به شرق یعنی توجه ویژه به ۱۵ کشوری که پیرامون ما هستند، اما به معنی پشت‌کردن مطلق به غرب نیست. تعریف گروه ما از شرق با تعریف گروه شما از شرق متفاوت است. هر دو گروه با ارجاع به برجام از دیدگاه خود دفاع کردند و در نهایت گروه «باور» نظر داوران را جلب کرد و پیروز شد.

مقصر اصلی کسری بودجه‌ها نه دولت‌ها بلکه کمیسیون تلفیق بودجه مجلس است

سومین مناظره بین گروه‌های «تردید» (دانشگاه علوم پزشکی اصفهان) و «وکلای آینده» (دانشگاه پیام‌نور نطنز) و با تمرکز بر موضوع «مقصر اصلی کسری بودجه‌ها نه دولت‌ها، بلکه کمیسیون تلفیق بودجه مجلس است» برنامه‌ریزی شده بود، اما هر دو گروه غایب بودند و این مناظره منتفی شد.

ترویج طب سنتی و اسلامی تهدیدی برای نظام بهداشت و درمان کشور محسوب می‌شود

رقابت دانشجویی در مسابقات ملی مناظره دانشجویان  در اصفهان

در مناظره چهارم، دو گروه «فرهنگ» (پردیس فاطمه زهرای دانشگاه فرهنگیان) و «سپنتا» (دانشگاه پیام‌نور فریدونشهر) روبه‌روی هم نشستند و در خصوص «ترویج طب سنتی و اسلامی تهدیدی برای نظام بهداشت و درمان کشور محسوب می‌شود» گفت‌وگو کردند. موافق این گزاره، گروه «فرهنگ» بود و مخالف آن گروه «سپنتا» به شمار می‌رفت. گروه «فرهنگ» گفت، طب سنتی و اسلامی بر دستاوردها و باورهای بومی تکیه دارد و احادیثی در این حوزه یافت می‌شود و به‌نظر ما نگاه به طب سنتی و اسلامی در ایران کنونی سودجویانه است. گروه «سپنتا» نیز اظهار کرد که در گذشته سبک زندگی متفاوت بود و استفاده از راهنمایی‌ و آموزه‌های طب سنتی و اسلامی برای درمان بیماری‌ها ضرورت داشت. امروزه نیز، طب اسلامی مورد تایید است و می‌توان به آن تکیه کرد. همچنین، این روش درمانی به‌صورت تلفیقی با طب مدرن هم از سوی جامعه جهانی پذیرفته شده است و طب مدرن در برخی جنبه‌ها موفق عمل نکرده و ناتوان بوده است. پس از پایان مناظره، داوران مشورت و گروه «فرهنگ» را برنده اعلام کردند.

به جای انتقال آب از دریای عمان به مناطق مرکزی، باید احداث قنات را در این مناطق ترویج کرد

پنجمین مناظره میان «پروین اعتصامی» (دانشگاه امام خمینی(ره) کاشان) و «دختران فرهنگ» (دانشگاه فرهنگیان کاشان) بود که بر سر گزاره «به جای انتقال آب از دریای عمان به مناطق مرکزی، باید احداث قنات را در این مناطق ترویج کرد» برنامه‌ریزی شده بود. ‌گروه‌ نخست موافق و گروه دوم مخالف آن بود که البته موافقان گزاره غایب بودند. گروه مخالف بیان کرد، برخی این طرح را تنها راه نجات اصفهان در شرایط خشکسالی می‌دانند، اما مدیریت آب‌های زیرزمینی در کشور ما ضعیف است و این طرح نمی‌تواند بدون مدیریت درستی تحقق یابد. ما به منابع آبی پایدارتری نیاز داریم. در نهایت، گروه «دختران فرهنگ» برنده اعلام شد.

علت اصلی شکست خصوصی‌سازی در ایران ضعف در نهادسازی بوده است

در ششمین و در واقع آخرین مناظره قرار بود که دو گروه «شهید تورجی‌زاده» (دانشگاه علمی و کاربردی و پیام‌نور) و «ایران من» (دانشگاه آزاد واحد شهرضا) با تأکید بر گزاره «علت اصلی شکست خصوصی‌سازی در ایران ضعف در نهادسازی بوده است» روبه‌روی هم بنشینند. گروه موافق این گزاره، «شهید تورجی‌زاده» بود و گروه مخالف نیز «ایران من» به شمار می‌رفت. اما گروه موافق غایب بود. گروه مخالف گفت دولت بدون اینکه به جامعه نگاه درستی داشته باشد، یک‌سری نهاد ایجاد می‌کند تا بگوید که به دموکراسی اهمیت می‌دهد. نیازی نیست که  دولت این چنین نهادسازی‌ها بکند یا به اقتصاد وارد شود. خود بازار می‌تواند عرضه و تقاضا را تنظیم کند. از زوایای مختلف می‌توان گفت نهادسازی عیب‌هایی دارد که دولت را با چالش‌ها و مشکلاتی رو برو می‌کند. در خاتمه این مناظره تک‌گروهی، گروه «ایران نو» برنده شد.

همچنین، دومین روز «دوازدهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویان ایران» روز چهارشنبه ۲۵ بهمن‌ماه، در دانشگاه اصفهان برگزار شد. داوری مناظرات در دومین روز به عهده حمید نساج، عضو هیئت‌علمی گروه علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان، علی قنبری، عضو هیئت‌علمی گروه جامعه‌شناسی دانشگاه اصفهان، و حسن ثقفیان، عضو هیئت‌علمی گروه روان‌شناسی دانشگاه آزاد واحد خوراسگان، بود.

گروه‌های شرکت‌کننده در این روز عبارتند از: «شهید مدافع حرم محمد مرادی»، «آسمان»، «مکث»، «سبزاندیشان»، «هلال احمر دانشگاه آزاد دهاقان»، «گفتمان»، «گروه دانشگاه آزاد هرند»، «نیک‌آیین»، «عقیق»، «آوای صلح»، «ارانو»، «آزاد اندیشان».

رسانه‌های پیشرفته یکی از ابزارهای تهاجم فرهنگی هستند

اولین مناظره بین دو گروه «شهید مدافع حرم محمد مرادی» (دانشگاه آزاد واحد شهرضا) و «آسمان» (دانشگاه علمی و کاربردی اصفهان) و با تمرکز بر گزاره «رسانه‌های پیشرفته یکی از ابزارهای تهاجم فرهنگی هستند» برنامه‌ریزی شده بود. گروه‌های یادشده به ترتیب موافق و مخالف این گزاره بودند. به‌دلیل غیبت گروه «شهید مدافع حرم محمد مرادی» تنها گروه «آسمان» صحبت کرد. گروه «آسمان» گفت: برای تهاجم فرهنگی ابزارهای مختلفی وجود دارد که فقط یکی از آن‌ها رسانه‌های پیشرفته به شمار می‌آیند. با توجه به استفاده روزافزون از اینترنت، رسانه‌های جمعی و ارتباطی اهمیتشان بیشتر می‌شود و همه آن‌ها تأثیر مطلوبی بر آگاهی، امنیت عمومی و روانی و تحولات اجتماعی دارند. رسانه‌های پیشرفته مثل چاقو هستند و نباید این‌طور فکر کرد که صرفاً کارکردی منفی و جبرگرایانه دارند. سرانجام، تنها گروه حاضر در اولین مناظره برنده نهایی شد.

تحریم انتخابات، سبب تضعیف مردم‌سالاری می‌شود

دومین مناظره نیز میان «مکث» (دانشگاه اصفهان) و «سبزاندیشان» (دانشگاه اصفهان) و با تکیه بر مبحث «تحریم انتخابات به هر دلیلی که باشد، سبب تضعیف مردم‌سالاری می‌شود» تحقق یافت. گروه‌ها به ترتیب موافق و مخالف گزاره بودند. ابتدا گروه «مکث»، یعنی موافق، اظهار کرد دموکراسی به مردم حق انتخاب می‌دهد. ما می‌توانیم دموکراسی را به مثابه بدن انسان بدانیم. اگر قسمتی از بدن آسیب ببیند، ما بدنی ناتوان داریم و دموکراسی هم به همین ترتیب ممکن است ضربه بخورد. گروه مخالف با نام «سبزاندیشان» گفت که ما با تعریف گروه رقیب با دموکراسی مخالفیم. در تعریف ما آزادی اهمیت بسیاری دارد. در دموکراسی باید فرادست و فرودست یا اقلیت و اکثریت برابر باشند، در حالی که در انتخابات ما به این مسئله توجه نمی‌شود. «مکث» نظر داوران را جلب کرد و پیروز مناظره شد.

استارتاپ‌ها می‌توانند به محور سرمایه‌گذاری و پیشرفت اقتصادی ایران بدل شوند

رقابت دانشجویی در مسابقات ملی مناظره دانشجویان  در اصفهان

برای سومین مناظره مقرر بود دو گروه «کانون دانشجویی هلال احمر دانشگاه آزاد دهاقان» (دانشگاه آزاد واحد دهاقان) و «گفتمان» (دانشگاه اصفهان) با بحث بر سر گزاره «استارتاپ‌ها می‌توانند به محور سرمایه‌گذاری و پیشرفت اقتصادی ایران بدل شوند» در مقابل یکدیگر قرار بگیرند. فقط گروه مخالف، یعنی «گفتمان» حضور داشت. این گروه بیان کرد استارتاپ‌ها با آی‌تی پیوند دارند. اما در این حوزه کشور ما ضعیف است. قطعی اینترنت باعث فروپاشی کسب‌وکارهای مرتبط با اینترنت می‌شود و فعالیت‌های اقتصادی افول می‌کند. بنا بر همین وضعیت اینترنت می‌توان با این گزاره مخالفت کرد. در غیاب گروه موافق، داوران برنامه، گروه مخالف یا «گفتمان» را برنده خواندند.

سدسازی‌های بی‌رویه عامل اصلی بحران کنونی آب کشور است

رقابت دانشجویی در مسابقات ملی مناظره دانشجویان  در اصفهان

در چهارمین مناظره، گروه‌های «دانشگاه آزاد واحد هرند» (دانشگاه هرند) و «نیک‌آیین» (دانشگاه اصفهان) به سراغ گزاره «سدسازی‌های بی‌رویه عامل اصلی بحران کنونی آب کشور است» رفتند. گروه‌ نخست، موافق و گروه دوم نیز مخالف این گزاره بود. گروه موافق بیان کرد ایران با بحران و کم‌آبی بسیاری روبه‌رو است. صرفاً تغییرات اقلیمی در این مسئله نقش نداشته. دولت‌ها که عامل سدسازی در کشورمان هستند، نقش اصلی را در این بحران آب داشته‌اند. همچنین مافیا نیز در این بخش دخالت کرده است.

رقابت دانشجویی در مسابقات ملی مناظره دانشجویان  در اصفهان

و گروه مخالف گفت در کشور ما آب‌ها را در اختیار دولت قرار داده‌اند، بدون اینکه مدیریت و نگاه همه‌جانبه‌ای درباره آن وجود داشته باشد. حکمرانی آب در کشور ما مغفول مانده که سدسازی هم بخشی از آن است. کشورهایی در دنیا هستند که با ساخت سدهایی بیش از ایران با بحران روبه‌رو نشده‌اند و ما بنا بر همین مسئله مخالفیم. در این مناظره که گروه‌ها بر سر برخی مسائل کاملاً همسو بودند، گروه «نیک‌آیین» برنده اعلام شد.

قطع حمایت ایران از جبهه مقاومت برای بهبود روابط با همسایگان، برخلاف منافع و مصالح ملی است 

مناظره پنجم با محور گزاره «قطع حمایت ایران از جبهه مقاومت برای بهبود روابط با همسایگان، برخلاف منافع و مصالح ملی است» و میان دو گروه «عقیق» (دانشگاه آزاد واحد شهرضا) و «آوای صلح» (دانشگاه آزاد واحد نجف‌آباد) پیش‌بینی شده بود. اما به‌دلیل غایب‌بودن هر دو گروه لغو شد.

اگر فضای کسب‌وکار کشور بهبود چشم‌گیری پیدا کند، موج مهاجرت معکوس به راه خواهد افتاد

ششمین مناظره در میان دو گروه «ارانو» (دانشگاه آزاد واحد خوراسگان) و «آزاداندیشان» (دانشگاه فرهنگیان اصفهان) با تکیه بر گزاره «اگر فضای کسب‌وکار کشور بهبود چشم‌گیری پیدا کند، موج مهاجرت معکوس به راه خواهد افتاد» برنامه‌ریزی شده بود. فقط گروه «آزاد اندیشان»، یعنی مخالفان گزاره، حضور داشتند. این گروه گفت مهاجرت در گذشته غالباً برای تأمین برخی نیازهای اولیه بود. امروزه در ایران بسیاری افراد از این جنبه تأمین هستند، اما از بعضی ابعاد، مثل تحصیلات به دنبال خواسته‌های بیشتری‌اند و بنابراین مهاجرت می‌کنند. اصلی‌ترین مهاجران ما محصلان هستند که حتی دانش‌آموزان را هم به‌خاطر ضعف آموزش‌وپرورش در بر می‌گیرد. بنابراین، بُعد صرف اقتصادی در مهاجرت‌ها نقش ندارد. «آزاداندیشان» برنده شدند.

به گزارش ایسنا، مرحله دوم از «دوازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران» در تاریخ ۲۸ و مرحله نهایی ۳۰ بهمن‌ماه در اصفهان برگزار می‌شود.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha