• یکشنبه / ۲۹ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۱:۱۰
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1402112920493
  • خبرنگار : 50657

یک فعال سیاسی:

نخبگان، مردم را با وظایف نمایندگان مجلس آشنا کنند

نخبگان، مردم را با وظایف نمایندگان مجلس آشنا کنند

ایسنا/قزوین یک فعال سیاسی با اشاره به اینکه مردم باید از وظایف نمایندگان مجلس آگاهی داشته باشند، گفت: مردم باید به این موضوع دقت کنند که گاهی برخی کاندیداها قول‌هایی می‌دهند که در ید اختیارات دولت است، آیا این فرد می‌خواهد به دولت فشار بیاورد؟ نخبگان می‌توانند در سخنرانی‌های انتخاباتی این موضوعات را گوشزد کنند و جلوی قول‌های عجیب کاندیداها را بگیرند.

عباس نیکویه در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص وظایف نمایندگان مجلس اظهار کرد: مجموعه‌ای از امور وظایف قانونی است که بر عهده نمایندگان مجلس قرار دارد اما طی ادوار مختلف مجموعه‌ای از انتظارات در مردم ایجاد شده که در واقع وظیفه نمایندگی نیست؛ کار عمرانی و دخالت در عزل و نصب‌ها بر عهده نمایندگان نیست و آن‌ها در این گونه موارد فقط باید در جایگاه مشاوره باشند اما امروز امور به گونه‌ای است که کاندیداها در این زمینه‌ها به راحتی قول‌هایی می‌دهند و مردم را به این قول و وعده‌ها امیدوار می‌کنند.

وی ادامه داد: وظیفه جدی نمایندگان مجلس قانون‌گذاری است و اگر ما قوانین درست در جهت رفع نیازهای مردم داشته باشیم بسیاری از مشکلات ما رفع می‌شود، بسیاری از قوانین ما مربوط به ۴٠ سال پیش و قدیمی‌تر نیز هست که اگر مجلس روی این‌ موضوعات کار کند مردم می‌توانند در امور خود راحت‌تر عمل کنند.

این فعال سیاسی با اشاره به وظیفه ذاتی مجلس در نظارت بر اجرای قوانین، خاطرنشان کرد: قانون اساسی نقش ویژه‌ای را برای مجلس در خصوص نظارت بر قوه مجریه و اجرای صحیح قوانین در نظر گرفته است. مجلس ذات قدرتمندی دارد که باید به آن توجه شده و به کار گرفته شود.

وی گفت: نماینده بودن هزینه‌های گزاف دارد که مجلس تقبل می‌کند، بنابراین نماینده‌ها باید بهترین خدمات را به مردم ارائه کنند، دفتر نمایندگی باید محلی برای استفاده از نظر تمام وکلایی باشد که نمایندگان وکالت آن‌ها را به عهده گرفته‌اند، برای مثال اگر قرار است قانونی در خصوص آموزش و پرورش از مجلس بگذرد، نماینده باید برای دستیابی به بهترین عقیده از اهالی فرهنگ در حوزه خودش استفاده کند.

نیکویه بیان کرد: گاهی دیده می‌شود که وظایف دفاتر نمایندگی تا حد امور پیش پا افتاده‌ای همچون هماهنگ کردن جلسات تقلیل می‌یابد، به این علت که ما به مردم نگفته‌ایم روند درست باید چگونه باشد. از طرفی باید گفت گاهی مردم هم مقصر داستان هستند چرا که اهداف نماینده را تا خدمت به هدف‌های کوچک پیرامونی خود تقلیل می‌دهند.

وی ادامه داد: گاهی کاندیداها قول‌هایی می‌دهند که به صورت کلی در حیطه وظایف نمایندگی نیست و به نظر می‌رسد که شورای نگهبان و ناظرینی که تأیید صلاحیت را اعطا کرده‌اند می‌توانند در خصوص تبلیغات نیز اظهار نظر داشته باشند تا شاهد چنین صحنه‌هایی نباشیم، ما به یک ارتباط مناسب بین ستادهای انتخاباتی و شورای نگهبان نیاز داریم که اگر کاندیدایی قول‌های خیلی عجیبی می‌دهد تأیید صلاحیت او مجدداً مورد بررسی قرار بگیرد.

پایبندی به قانون همیشه مهم است

این فعال سیاسی بیان کرد: پایبندی به قانون موضوع بسیار مهمی است، اگر قوانین انتخابات رعایت شود بسیاری از مشکلات رخ نمی‌دهد از طرفی قوانین مربوط به انتخابات توسط کسانی نوشته می‌شود که خود در مجلس حضور دارند و ممکن است در برابر تغییراتی که به نفعشان نباشد مقاومت کنند لذا در این خصوص باید بررسی‌هایی صورت بگیرد و راهکاری ارائه شود.

وی در ادامه تصریح کرد: در هیچ شرایطی نباید بپذیریم که قانون زیر پا گذاشته شود معمولاً در ایام نزدیک به انتخابات برخی از قوانین با تفکر اینکه انتخابات پرشورتر برگزار شود یا حضور حداکثری اتفاق بیفتد نادیده گرفته می‌شوند که این بهانه اصلاً پذیرفتنی نیست. از سوی دیگر نخبگان جامعه که بر دیگران نیز اثر دارند باید با دقت نظر بیشتری در موضوعات مختلف ورود کنند. گذر از قانون از نخبگان پذیرفتنی نیست، گاهی همین افراد نخبه با شرکت در یک جلسه خصوصی به راحتی تحت تأثیر قرار می‌گیرند، نخبگان باید بتوانند روشنگری کنند و در برخی مقاطع اگر اشتباهی داشته‌اند آن را پذیرفته و اصلاح کنند.

این کارشناس مسائل سیاسی اظهار کرد: مردم باید به این موضوع دقت کنند که گاهی برخی کاندیداها قول‌هایی می‌دهند که در ید اختیارات دولت است، آیا این فرد می‌خواهد به دولت فشار بیاورد؟ نخبگان می‌توانند در سخنرانی‌های انتخاباتی این موضوعات را گوشزد کنند و جلوی قول‌های عجیب کاندیداها را بگیرند.

وی تصریح کرد: ساز و کار فعالیت نمایندگان در مجلس باید به گونه‌ای باشد که برای هر یک از تصمیم گیری‌های خود دلیل و منطق داشته باشند، اگر با موضوعی مخالف یا موافق هستند دلیل داشته باشند و در جهت اقناع افکار عمومی قدم بردارند که اگر جز این باشد به مردم و نظام ظلم شده است.

این فعال سیاسی ادامه داد: یکی از موضوعاتی که موجب می‌شود مردم به نمایندگان اعتماد کنند و بخواهند که در تصمیم ملی مشارکت داشته باشند شفافیت فعالیت نمایندگان است، موضوعی که هنوز هم با بهانه‌های مختلف انجام نمی‌شود این در حالی‌ است که نمایندگان حداقل در مجامع عمومی می‌توانستند گزارشی از فعالیت‌های خود به مردم بدهند.

نیکویه در پایان یادآور شد: با توجه به روانشناسی اجتماعی باید این امر را گوشزد کرد که هر قدر با مردم شفاف‌تر گفت‌وگو شود و هر قدر که آن‌ها را در جریان امور قرار دهیم به مرور نتیجه‌های بهتری در زمینه همدلی اجتماعی دریافت خواهیم کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha