• یکشنبه / ۲۹ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۵:۱۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402112920810
  • خبرنگار : 50107

معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی:

گمنامی یکی از معضلات در حاشیه شهر مشهد است

گمنامی یکی از معضلات در حاشیه شهر مشهد است

ایسنا/خراسان رضوی معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی گفت: یکی از معضلات در حاشیه شهر گمنامی بوده و یکی از مشکلات در حوزه جرایم افزایش گمنامی است.

سید امیر مرتضوی امروز ۲۹ بهمن‌ماه، در نشست خبری اولین همایش علمی-کاربردی حاشیه‌نشینی مشهد(شناسایی مسائل و راهکارها)، اظهار کرد: یکی از مسائلی که استان و به ویژه مرکز استان با آن درگیر بوده، حاشیه‌نشینی است. نه تنها طی سال‌های گذشته تاکنون حاشیه‌نشینی کم نشده، بلکه روند افزایشی داشته است. بالغ بر یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر و حدود ۷۰ منطقه در حاشیه شهر داریم.

وی بیان کرد: وقتی صحبت از حاشیه می‌شود شاید ذهن ما به این سمت برود که حاشیه یک تهدید، ناهنجاری، کانون جرایم و اتفاقات ناگوار بوده، اما در بسیاری از مواقع همین حاشیه یک فرصت و کمک به مجموعه دستگاه‌های حاکمیتی است. آمار و ارقام نشان می‌دهد توزیع مناسب امکانات رفاهی، تفریحی، عمرانی، درمانی، بهداشتی، اقتصادی، فرهنگی و انتظامی به خوبی انجام نشده است. متاسفانه نگاه برخی به حاشیه خودش حاشیه‌ساز می‌شود؛ یعنی به ملاک ما برای منطقه‌ای که حاشیه بوده به صورت دقیق پرداخته نشده و باید به آن رسیدگی شود.

مرتضوی افزود: قبلا برای حوزه حاشیه شهر سه محور در نظر می‌گرفتند اما علیرغم همه تلاش‌ها از دهه ۸۰ تاکنون نگاه کافی به حاشیه شهر نشده که به این رسیدیم در این زمینه یک همایش برگزار و نقاط قوت و ضعف، تهدیدها، آسیب‌ها و فرصت‌ها را شناسایی کنیم. شایسته نیست کلانشهر مذهبی جهان اسلام و پایتخت معنوی ایران این حاشیه را داشته و از اتباع بیگانه، اقوام و گروه‌ها در حاشیه شهر باشند. گمنامی فراوانی در حاشیه شهر وجود دارد که باید آسیب‌شناسی و شناسایی کرده و بعد راهکار تعریف کنیم.

معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی با بیان اینکه اولین جلسه ما در قالب شورای پیشگیری از وقوع جرم در ۱۲ آذر برگزار شد و به موضوع حاشیه شهر پرداخت، عنوان کرد: پوستر همایش در ۲۵ آذر رونمایی شد. هدف ما از برگزاری این همایش صرفا چند مقاله علمی نیست، بلکه مقالات باید علمی-کاربردی باشد. اگر مقاله‌ای را قبول کردیم تاکید داریم راهکاری ارائه دهد. موضوعات همایش نیز مشخص است.

وی ادامه داد: ما با ۷۰ دستگاه و سازمان مکاتبه کردیم که مطالب خود را عنوان کنند. متناسب با این مطالب با سازمان‌های مختلف جلسه گذاشتیم و درخواست کردیم مقاله ارائه دهند که براساس راهکارهای ارائه شده با آن سازمان همکاری و کار را به آن‌ها محول کنیم. تا شفافیت وجود نداشته باشد نمی‌توانیم برنامه‌ریزی کنیم. یکی از راه‌های برنامه‌ریزی نیز داشتن اطلاعات اصولی، دقیق و هدفمند است.

مرتضوی خاطرنشان کرد: باید اولویت‌بندی در مسائل صورت گیرد. به طور مثال بیش از ۲۰۰۰ عنوان مجرمانه داریم که نمی‌توان به همه عناوین پرداخت، بلکه باید به جرایم اولویت‌دار بپردازیم. در همایش حاشیه شهر حوزه اقتصاد و اشتغال، خانواده و امنیت فوق‌العاده مهم هستند. تا زمانی که برنامه نباشد نمی‌توانیم موفق شویم. رویکرد ما باید مشارکتی باشد، غیر از این نمی‌توان موفق شد.

معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی اضافه کرد: ما این مدل مشارکتی را در استان امتحان کردیم. نمونه آن حوزه اقتصاد مقاومتی است که امروز در آن زمینه حرف برای گفتن داریم. تاکنون از تعطیلی بالغ بر ۵۲۵ واحد تولیدی جلوگیری کردیم. ۱۲۹۰ واحد داریم که با یک دستورالعمل هشت‌ بندی که ماحصل ۶ ماه کار مداوم بود، بسیاری از مشکلات واحدهای تولیدی صنعت غرب حل شد. در حوزه آب نیز مشکلات زیادی وجود دارد که به تمام مسائل ورود پیدا کردیم تا راهکار تعریف کنیم.

وی با اشاره به اینکه اینگونه نیست که اگر دستگاه قضایی امروز به مساله‌ای وارد شد نتیجه هم بگیرد، تصریح کرد: پیشگیری یک امر هزینه‌بر، دیربازده و اثربخش است. برای حاشیه شهر به دنبال این هستیم که به صورت هدفمند از تعداد مناطق کم کنیم. با مدیری که وظیفه خود را انجام نمی‌دهد برخورد کرده و مدیری که وظیفه خود را انجام می‌دهد را تشویق و تقدیر می‌کنیم.

مرتضوی گفت: برای این همایش کمیته‌هایی تشکیل شده است. کمیته اجرایی، علمی، زیرساخت و مساله‌یابی از جمله این کمیته‌ها هستند. ۶۰ فرم به دستگاه‌ها و سازمان‌ها ارسال شده که براساس این فرمت نکات و راهکارهای خود را ارائه دهند و در حال ارسال هستند. درخواست کردیم از زمانی که همایش شروع به کار کرده پروژه‌های هدفمندی را در حاشیه شهر اجرایی و عملیاتی کنند.

معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی عنوان کرد: آخرین نقطه دستگاه قضایی است. ۷۰ درصد پیشگیری‌ها باید فرهنگی و اجتماعی باشد اما اینگونه نیست. در راس آمار جرایم اولویت‌دار ما تهدید، توهین، ایراد ضرب و سرقت است آیا این غیر از کار فرهنگی نیاز دارد؟

وی بیان کرد: در حاشیه شهر اتفاقات بسیار خوبی افتاده اما هیچ وقت جمع‌بندی نشده است. ظرفیت تشکل‌های مردمی ظرفیت بسیار خوبی بوده و ۲۵۰ وکیل ترمیمی در حاشیه شهر خدمات مشاوره رایگان ارائه می‌دهند اما این موارد مغفول مانده است که باید معرفی شوند. یکی از معضلات در حاشیه شهر گمنامی بوده و یکی از مشکلات در حوزه جرایم افزایش گمنامی است. اتباع بیگانه و افرادی که مهاجرت کردند بی‌نام و نشان هستند، ساماندهی نشدند و با گمنامی کار خود را پیش می‌برند.

مرتضوی گفت: شاید قوه قضاییه وظیفه نداشت در این همایش ایفای نقش کند اما احساس وظیفه کرد تا محوریت کار را به عهده بگیرد. همایش قرار بود اسفندماه برگزار شود اما به دلیل استقبال به اردیبهشت ماه منتقل شد تا همایش وزینی را برگزار کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۱۲-۰۱ ۱۳:۰۲

بحث امنیتی بسیار جدی است اتباع غیر مجاز در حاشیه شهر فرو رفته پنهان شده وغیره قابل شناسایی هستند