• پنجشنبه / ۳ اسفند ۱۴۰۲ / ۰۹:۲۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402120301735
  • خبرنگار : 30147

جوانان و دغدغه‌ای به نام دیده شدن

جوانان و دغدغه‌ای به نام دیده شدن

ایسنا/خراسان رضوی صریح‌اند و مطالبه گر، بدون تعارف‌اند و گذشته را واکاوی کرده و آداب و رسوم قدیمی را رد می‌کنند، نسل امروز که از نظر جامعه‌شناسان با کنشگری متفاوت خود به دنبال برابری و عدالت هستند.

هرچند این افراد در دوران جوانی با بحران‌های مختلفی اعم از بحران شخصیت یا هویت، بحران روابط اجتماعی، بحران خانوادگی و بحران اشتغال درگیر هستند، اما از سویی اطمینان نداشتن و احساس نادیده گرفته شدن به مهمترین دغدغه‌شان تبدیل شده است این موجب شده تاکنون از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های این قشر از جامعه به خوبی استفاده نشود.

نوجوانان بسیار پرسشگر و کاوشگرند، این ویژگی‌ها نشان دهنده سلامت روانی یک نوجوان است و اگر نوجوانی پرسشگر نباشد نشان دهنده وجود اختلالاتی در اوست، اما متأسفانه با این روحیه نوجوانان به درستی برخورد نمی‌شود.

در همین خصوص یکی از جوانان دانشجوی خراسانی با بیان اینکه مدیران در حوزه‌های مختلف باید به جوانان اعتماد کنند، گفت: به رغم اینکه بسیاری از جوانان از سطح علمی بسیار بالایی برخوردار هستند اما اغلب اوقات نادیده گرفته شده‌اند.

رضا بحرینی با بیان اینکه با اعتماد به جوانان می‌توان محیط امن‌تری در جامعه داشت، بیان کرد: بسیاری از مسئولان فکر می‌کنند سطح فکر جوانان به اندازه‌ای نیست که بخواهند برایشان برخی برنامه‌های فرهنگی اجرا شود.

وی با اشاره به اینکه باید اجازه حضور جوانان در این گونه محیط‌ها داده شود، گفت: متأسفانه برخی از برنامه‌ریزی‌ها و مدیریت‌ها برای جوانان بدون آگاهی از توانایی‌ها و استعدادهای این قشر از جامعه در منطقه انجام می‌شود.

این جوان دانشجو با بیان اینکه بسیاری مواقع به دلیل عدم حمایت مسئولان، جوانان برای شکوفایی استعدادشان به مراکز استان‌ها و یا خارج از کشور مهاجرت می‌کنند، اظهار کرد: جوانانی هستند که در گذشته به دلیل بی‌توجهی، اختراعشان را در خارج از کشور به ثبت رسانده‌اند.

وی با اعلام اینکه برخی مسئولان فکر می‌کنند اگر استعدادهای جوانان شناسایی شود توقع‌شان بالا می‌رود، عنوان کرد: باید تریبون در اختیار جوانان قرار گیرد تا بتوانند حرف‌های خود را بزنند.

برخی بی‌توجهی‌ها موجب شده ورود جوانان به عرصه اجرایی به تأخیر بیفتد

یک جامعه‌شناس در همین خصوص در گفت و گو با ایسنا با تأکید بر اینکه جوانان باید مطالبه گری خود را داشته باشند، اظهار کرد: آن‌گونه که باید جوانان در جامعه دیده نشده و به مطالباتشان آن‌گونه که باید توجه نشده است، برخی بی‌توجهی‌ها موجب شده ورود جوانان به عرصه اجرایی به تأخیر بیفتد.

عباس عابدی افزود: به دلیل مدل آموزشی ما، بسیاری از جوانان تا سن ۲۵ سالگی دغدغه‌ای جز ادامه تحصیل ندارند و اغلب جوانان تخصص و تبحر کاری ندارند.

جوانان و دغدغه‌ای به نام دیده شدن

وی با بیان اینکه در بسیاری مقاطع هنوز به جوانان اعتماد کافی نداشته‌ایم، اظهار کرد: مطالبه گری و توانمندی جوانان در کسب اعتماد مسئولان بسیار مهم و حائز اهمیت است.

وی با اشاره به اینکه سطح دانشجویان نسبت به گذشته بسیار متنزل است، عنوان کرد: اگر جوانان می‌خواهند اعتماد مسئولان نسبت به این قشر از جامعه بیشتر شود باید توانمندی خود را افزایش دهند.

این جامعه‌شناس با تأکید بر اینکه جوانان امروزی فرهیخته‌تر از گذشته هستند، بیان کرد: اگر به جوانان فرصت دهیم موفقیت‌های بهتری را رقم خواهند زد.

وی با بیان اینکه اگر جوانان می‌خواهند در معادلات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی دخیل باشند باید مطالبه گری را افزایش دهند، افزود: مطالبات جوانان در حوزه‌های مختلف باید واقع‌بینانه باشد.

عابدی با اشاره به اینکه با نق زدن مشکلی رفع نمی‌شود، اظهار کرد: جوانان از اهمیت بسیاری در جامعه برخوردار بوده و رفع مشکلات آنها از قبیل مشکلات زندگی، اشتغال‌زایی و تشکیل خانواده‌ جزو ضرورت‌هاست.

جوانان حرف‌های زیبایی برای گفتن دارند

هرچند جوانان می‌توانند در نشاط و پیشرفت کشور اثر مستقیم داشته باشد اما آنگونه که باید به این مهم توجه نمی‌شود. به طوری که یک روانشناس معتقد است؛ جوانان ما حرف‌های زیبایی برای گفتن دارند اما کسی نیست آنها را بشنود.

احمد اکبری پرسش گرایی و نوگرایی را از خصلت‌های جوانان دانست و افزود: تاکنون از جوانان شناخت درستی صورت نگرفته است، جوانان امروزی با افکار پدر و مادرهای خود غریب هستند.

وی تصریح کرد: تاکنون به خوبی نتوانسته‌ایم جوانان را درک و یا بشناسیم و این عملاً موجب شده آنها با ما غریبه باشند.

این روانشناس با بیان اینکه این غریبگی موجب شده نتوانیم کارهای فرهنگی را به خوبی برای جوانان انجام دهیم، به ایسنا گفت: چون به خوبی جوانان را نشناخته‌ایم از افکار آنها غافل شده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه امروز با بحرانی به نام جوانی روبرو هستیم، خاطرنشان کرد: برخی جوانان دچار بحران هویت شده‌اند. تا زمانی که بخواهیم جوانان را بر اساس برداشت‌های خودمان بشناسیم به نتیجه‌ای نخواهیم رسید، بلکه باید آنها را بر اساس واقعیت‌ها شناخت.

اکبری با اشاره به اینکه چون نیازهای جوانان را به خوبی نشناخته‌ایم نتوانسته‌ایم برای آنها برنامه‌ریزی درستی داشته باشیم، افزود: جوانان باید فرصت سؤال کردن داشته باشند نه این‌که سؤالاتشان در نطفه خفه شود. جوانان را در هویت‌یابی باید کمک کرد.

این روانشناس گفت: گاهی غفلت خانوادگی، اجتماعی و فردی و حتی خود افراد موجب می‌شود جوانان نتوانند به‌درستی مسائل را در جامعه تشخیص دهند.

جوانان و دغدغه‌ای به نام دیده شدن

وی با بیان اینکه سن جوانی مهمترین دورانی است که در هویت خود مشکل داشته و به همه چیز شک می‌کنند، تصریح کرد: اگر به اشتغال، اوقات فراغت، ورزش و دخالت مؤثر جوانان در سیاست کشور نپردازیم افراد خمودی را تحویل جامعه خواهیم داد که زمینه انزوا گرایی در آن‌ها ایجاد می‌شود.

در دنیای امروز که به تدریج ارزش‌های انسانی تضعیف و آسیب‌های اجتماعی تشدید می‌شود، ضرورت دارد که برای هدایت و حمایت نسل جوان اقداماتی سریع و جدّی آغاز گردد. هم چنین شناسایی مستمر نیازهای فکری و فرهنگی جوانان باید مورد توجه قرار گیرد.

جوانان این مرزوبوم فعال، پرتلاش و با استعداد بوده و می‌توانند نقش موثری در پیشرفت کشور و تبدیل شدن آن به کشوری قدرتمند و توسعه یافته ایفا کنند، دستیابی به این امر مهم جز با تکیه بر عزم، اراده، توانایی، دانش علمی و پتانسیل‌های بالقوه جوانان مستعد کشور و تلاش برای رفع نیازها و تأمین خواسته‌های معقول و به حق آن‌ها، هم چنین صیانت و حمایت جدی از آن‌ها در مقابل دسیسه‌های دشمنان و برنامه‌ریزی هدفمند در جهت رشد و شکوفایی استعدادها و توانمندی‌های این قشر فعال و مستعد ممکن نیست.

بی‌شک جوانان سرمایه‌های علمی و پژوهشی هستند؛ از این رو حمایت مسئولان از جوانان مستعد و توانمند امری ضروری است که باید مورد توجه قرار گیرد در غیر این صورت باید عواقب این بی‌توجهی‌ها را پذیرفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha