• شنبه / ۵ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۲:۴۵
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1402120502807
  • خبرنگار : 50647

نقش تاثیرگذار بانوان در برگزاری باشکوه انتخابات/بانوان محور هدایت خانواده به سمت انتخاب اصلح

نقش تاثیرگذار بانوان در برگزاری باشکوه انتخابات/بانوان محور هدایت خانواده به سمت انتخاب اصلح

ایسنا/یزد سبک زندگی خاص مردم ایران و بنیان‌های اجتماعی موجب شده تا زنان به عنوان یک قشر تاثیرگذار نقش موثری در افزایش مشارکت حداکثری پای صندوق‌های رای ایفا کنند.

این روزها با شروع تبلیغات انتخاباتی نامزدهای دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در بافق، اقشار مختلف جامعه از مرد و زن و پیر و جوان به میدان آمده و هریک برای نامزدها و داوطلبان مورد نظر خود تبلیغ می‌کنند.

در این میان بانوان، نقش موثرتری نسبت برخی اقشار دیگر در برگزاری انتخاباتی پرشور ایفا می‌کنند چرا که علاوه بر حضور در انتخابات، نقش غیرقابل انکاری نیز در تهییج اعضای خانواده برای حضور در پای صندوق‌های رای دارند و با القای افکار و اندیشه‌های خود می‌توانند عزم اعضای خانواده را برای حضور پررنگ‌تر در روز انتخابات جزم کنند.

خبرنگار ایسنا در بافق همزمان با ایام تبلیغات انتخاباتی داوطلبان به میان مردم به ویژه بانوان این شهرستان رفته تا دیدگاه و رسالت آنان به عنوان یک زن انقلابی را در مورد حضور و مشارکت در انتخابات، جویا شود.

به اعتقاد این افراد زنان می‌توانند با حضور خود در انتخابات زمینه و بستر حضور پرشور خانواده را نیز فراهم کنند، موضوعی که نباید از دید دست اندرکاران انتخابات مغفول واقع شود.

تبیین شاخص‌های انتخاب اصلح در خانواده‌ها

«فاطمه حشمتی» از اساتید دانشگاه با اشاره به اهمیت و نقش بانوان در برگزاری انتخاباتی پرشور در کشور، به ایسنا می‌گوید: بانوان محور هدایت خانواده به سمت انتخاب اصلح هستند و قطعاً بانوان فرزانه، اندیشمند و متعهد در بنیان خانواده می‌توانند برای تبیین این شاخص‌ها اقدام کنند.

وی اضافه می‌کند: در همین راستا نیز ما زنان با توجه به این که ۵۰ درصد جامعه را تشکیل می‌دهیم، می‌بایست به سرنوشت خود و کشورمان حساس باشیم و با مشارکت حداکثری در انتخابات، زمینه شکست دشمنان و پیروزی ملت ایران را فراهم سازیم.

«زهرا انوری» بانوی فعال اجتماعی نیز معتقد است که مشکلات و مسائل زنان در جامعه باید دیده شود تا زمینه و بستر حضور و مشارکت فعال آنها در عرصه‌های سیاسی و انتخاباتی فراهم شود.

وی بیان می‌کند: ناآگاهی زنان از حقوق اجتماعی یکی از مشکلات این قشر است در حالی که زنانی متعهد و آشنا با حقوق اجتماعی که مشکلات را از نزدیک درک کرده باشند می‌توانند در جهت‌دهی به افکار جامعه و خانواده و هدایت آنان به سمت مسیر درست اثرگذار باشند.

انوری اضافه می‌کند: یک مادر خانواده با آگاهی از حقوق اجتماعی می‌تواند معیارهای انتخاب درست و اهمیت داشتن تجربیات و توانمندی‌های داوطلبان را در بین اعضای خانواده خود تشریح کند و آنان را برای حضور در پای صندوق‌های رای تشویق کند.

«اعظم خالقدادی» کارشناس علوم نیز در گفت‌وگو با ایسنا می‌گوید: زنان به عنوان مدیر خانواده، نقش بسیار مهمی در انتخابات دارند چرا که با ایجاد فضای تفکر و تعقل در خانواده و بحث و گفت‌وگو با اعضای خانواده می‌توانند در شناساندن و معرفی کاندیداهای اصلح موثر واقع شوند.

به گفته وی، امروزه حضور حداکثری بانوان در بطن جامعه نیز کاملاً محسوس و قابل مشاهده است و همین مهم نقش تاثیرگذاری بر ارتقای جایگاه و نقش آفرینی آنان در جامعه  ایفا می‌کند، لذا به عنوان محور و الگوی خانواده، وظیفه دارند شاخص‌های انتخاب درست را در اختیار فرزندان و سایر اعضای خانواده قرار دهند.

نقش بانوان در خروج نسل جوان از بن‌بست فکری

«عاطفه محمدی» از فعالان رسانه در شهرستان هم می‌گوید: متاسفانه در بسیاری از مواقع به دلیل فقدان روشنگری مادران و زنان در جامعه با نوعی بن‌بست فکری در نسل جوان و اعضای یک خانواده مواجه می‌شویم و همین موجب می‌شود دشمن خیلی راحت با ایجاد هیاهوی رسانه‌ای به اهداف مورد نظر خود دست یابد و جوانان را به سمت خود جذب کند.

وی معتقد است؛ زنان در توسعه و تثبیت سرمایه‌های اجتماعی در جامعه ایرانی اسلامی، نقشی اثرگذار و غیرقابل انکار دارند و قطعا زنان فعال و اندیشمند ایران اسلامی، با انتخاب درست و هدایت خانواده به سمت این جریان، نقش خود را در افزایش مشارکت حداکثری در انتخابات به خوبی ایفا خواهند کرد.

«صدیقه بابایی» از بانوان فعال در ورزش معلولین نیز خاطرنشان می‌کند: امکان انتخاب و رای دادن، یک فرصت بسیار مهم به شمار می‌رود که می‌تواند در نتیجه کار نیز تاثیرگذار باشد لذا اگر کسی رای ندهد، این حق را از خود گرفته و به دیگری داده است.

وی ادامه می‌دهد: جامعه ورزش می‌تواند با شرکت در انتخابات و با ترغیب ورزشکاران، جهت پیشنهادات، نیازها و تقاضاهای خودشان موثر باشند و از این طریق به رفع نیازهایشان نزدیک‌تر شوند.

وی با بیان این که اهمیت نقش زنان در انتخابات بر هیچ کسی پوشیده نیست، اضافه می‌کند: انتخابات مهمترین مولفه نظام دموکراتیک است به طوری افراد با وجود این نگرش، فارغ از نگاه جنسیتی و موقعیت اجتماعی حق مساوی در تصمیم‌گیری در امور سیاسی و اجتماعی را دارند و زنان نیز همانند مردان حق دارند که بنا به وظیفه‌ای که در خود احساس می‌کنند با شناسایی خلاء‌های موجود در جامعه، برای رفع آن تلاش کند و اذهان برگزیده برای پیشرفت کشور را انتخاب کنند.

مشارکت در انتخابات؛ قانونی‌ترین مطالبه‌ی بانوان 

«اکرم بداغی» مهندس معمار هم معتقد است؛ با وجود تاثیر بسزایی که زنان از ابتدای انقلاب در عرصه‌های مختلف سیاسی در جامعه داشتند اما همیشه سعی بر این بوده که نقش زنان را در سیاست کمرنگ جلوه دهند و آن طور که باید و شاید نقش زنان را در جامعه محقق نکرده‌اند، حال این سوال برای ما پیش می‌آید که چرا ما بانوان برای مطالبه قانونی‌ترین حق خود که مشارکت در مهمترین رویداد مملکت است، این‌گونه سرد شده‌ایم؟

وی در ادامه با طرح این سئوالات که «آیا از بین رفتن مطالبه‌گری‌های جوانان و بانوان میهن ریشه در فتنه‌گری دشمنان اسلام و نظام جمهوری اسلامی دارد؟» و این که «آیا بانوان غیور سرزمین ما دچار کم‌لطفی و دلسردی از سوی مردان و فرهنگ تبعیض جنسیتی شده‌اند؟»، اظهار می‌کند: این در حالیست که تنها با مرور خاطرات غرورآفرین بانوان کشورمان در سال‌های گذشته همیشه شاهد نقش‌آفرینی پر افتخار زنان چه در عرصه‌های انقلاب و چه در هشت سال دفاع مقدس  بوده‌ایم.

«زهرا مسلمان» یک بانوی بسیجی است که در این باره می‌گوید: همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی می‌فرمایند؛ «اگر زنان در حکومت اجتماعی یک ملت حضور نداشته باشند؛ آن حرکت به جایی نخواهد رسید و موفق نخواهد شد»؛ زنان ما همیشه در تمامی حماسه‌ها دوشادوش مردان حضور داشتند و امید است که در این امر مهم سیاسی نیز با افتخار شرکت کنند.

«مریم ابوئی» کارشناس هنری نیز ابراز می‌کند: از آنجایی که زنان در جامعه با تمام اقشار اعم از کودکان، سالمندان، جوانان، معلولین، پدران و مادران در تعامل هستند، این قشر می‌تواند حضور موثری در انتخابات و تصمیم‌گیری‌های کشور داشته باشد و از این رو باید در جهت افزایش مشارکت سیاسی زنان در جامعه اقدام شود.

اهتمام به مشارکت زنان در همه عرصه‌ها

البته در این بین نیز افرادی هم هستند که از مشارکت در انتخابات و رای دادن ناامید شده و معتقدند مشارکت زنان نباید فقط به صندوق رأی خلاصه شود؛ یکی از این بانوان که مشغول خواندن جملات زیر پوستر تبلیغاتی یکی از کاندیداهاست، می‌گوید: برای محقق شدن مشارکت زنان باید رسانه‌های جمعی، نهادهای اجتماعی، احزاب و تشکل‌ها، همه با هم در عرصه‌های مختلف تلاش کنند زیرا که کاملاً واقفیم که حق زنان در جایگاه‌های مدیریتی و اجتماعی به هیچ وجه رعایت نمی‌شود و گاه عامدانه سعی در نادیده گرفتن حق آنان را شاهدیم.

وی ادامه می‌دهد: من دکترای ژئوفیزیک دارم اما فاقد شغل هستم و معادن نیز به دلیل زن بودن از پذیرش من خودداری می‌کنند و درخواستهایم از مسئولان نیز تاکنون نتیجه‌ای نداشته است.

«ریحانه هاشمی» یک زن سرپرست خانوار است که به خبرنگار ایسنا می‌گوید: پنج فرزند دارم که دوتای آنها با تحصیلات عالی دانشگاهی فاقد شغل هستند و متاسفانه جستجوی شغل در دستگاه‌ها نیز تاکنون بی نتیجه بوده و برخی ادارات مدعی هستند که فقط از بین نخبگان نیرو جذب می‌کنند.

«فرزانه حق‌گو» نیز صاحب مدرک وکالت است ولی از این که تنها بانوان در هنگام اخذ رای از سوی مسئولان و داوطلبان انتخاباتی مورد توجه قرار می‌گیرند، گلایه کرده و می‌گوید: دولت و مجلس باید به حقوق زن و تحقق مطالبات این قشر در در جامعه احترام بگذارند.

وی ادامه می‌دهد: به نظر من این مطالبه‌گری و نقش‌آفرینی در جامعه برای زنان باید همیشگی و در همه عرصه‌های سیاسی و اجتماعی باشد چرا که بانوان می‌توانند علاوه بر انتخابات در سایر عرصه‌های مهم کشور توانمند عمل کنند.

«مینا خالقی» بانوی دیگر بافقی هم پرداختن برخی داوطلبان به موضوع مطالبات زنان تنها در این بازه زمانی و تبلیغات انتخاباتی را نادرست می‌داند و تاکید می‌کند: نمایندگان صداقت داشته باشند و پس از نشست روی کرسی مجلس نیز به موضوع حقوق زنان بپردازند.

وی با اشاره به تاب آوری بالای بانوان در راستای تحقق جامعه پایدار که در دوران کرونا شاهد آن و تاثیرگذاری آن بر سلامت روانی جامعه بودیم، بر لزوم رعایت عدالت جنسیتی از سوی منتخبین مردم تاکید و اضافه کرد: مشارکت عموم مردم در امور سیاسی نشان از تمایل آنان به نظام سیاسی دارد و این یکی از نتایج و دستاوردهای دموکراسی است لذا مشارکت را می توان از معیارهای موفقیت توسعه در کشورمان دانست.

خالقی می‌گوید: مشارکت زنان در همه عرصه‌ها و فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی ضروری است و باید در نظر داشت که کمرنگ شدن نقش زنان در امور سیاسی، باعث از بین رفتن دموکراسی در جامعه می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha