• یکشنبه / ۶ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۲:۰۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402120603379
  • خبرنگار : 50081

یک کارشناس مذهبی:

برای رسیدن به فرهنگ مهدویت باید دورنمای منطقی و درستی از دین داشته باشیم

برای رسیدن به فرهنگ مهدویت باید دورنمای منطقی و درستی از دین داشته باشیم

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس مذهبی گفت: اگر می‌خواهیم مبین فرهنگ دینی و اسلامی باشیم اولین گام این است که خود را نسبت به این مسائل در حد لازم آگاه کنیم و یک دورنمای درست و منطقی دینی داشته باشیم.

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدعلی خیرآبادی در گفت‌وگو با ایسنا، به مناسبت ولادت امام زمان(عج) در خصوص ویژگی‌های انتظار اظهار کرد: ما انتظار و منتظر حقیقی و واقعی را در مبانی دینی خود از فرمایشات رسول اکرم(ص) تا ائمه اطهار(ع) به صورت معین و مشخص معرفی کردیم باید توجه داشته باشیم که امامان از ما چه انتظاری دارند و ما را منتظر چه کسی قرار داده‌اند تا بدانیم که باید چگونه منتظر باشیم.

وی افزود: شاید جامع‌ترین بیان را در ارتباط با این موضوع در دعای معروف افتتاح امام سجاد(ع) مشاهده کنیم که می‌فرمایند« اللَّهُمَّ إِنَّا نَرْغَبُ إِلَیْکَ فِی دَوْلَةٍ کَرِیمَةٍ تُعِزُّ بِهَا الْإِسْلامَ وَ أَهْلَهُ وَ تُذِلُّ بِهَا النِّفَاقَ وَ أَهْلَهُ وَ تَجْعَلُنَا فِیهَا مِنَ الدُّعَاةِ إِلَی طَاعَتِکَ وَ الْقَادَةِ إِلَی سَبِیلِکَ وَ تَرْزُقُنَا بِهَا کَرَامَةَ الدُّنْیَا وَ الْآخِرَةِ؛ ما منتظر یک دولت هستیم که ارزش‌ها بالا و والا باشند و بدی‌ها و زشتی‌ها در تباهی و نابودی باشند. خوبان همواره مطرح و بدها جایگاهی نداشته باشند و در نتیجه این رفتارها بشریت هم دارای کرامت، بزرگی، بزرگواری، پیروزی و شادمانی دنیا نیز خواهد شد»؛ بنابراین ما انتظار چنین حکومتی را داریم که امام سجاد(ع) در قالب دعا به آن اشاره کردند.

این کارشناس مذهبی ادامه داد: امام صادق(ع) در تعبیری دیگر از حکومت آینده این‌گونه مطرح می‌کنند که «این حکومت به قدری ارزشمند و لذت‌بخش است که اگر در چنین دولتی قرار داشته باشم که بزرگان، خوبان و ارزش‌ها مطرح و بدی، پلیدی و زشتی نابود و از بین رفته باشد و راس هرم حکومتی حاکمی قرار داشته باشد که مبانی انسانی و اسلامی را اجرا کند و من چنین حکومتی را درک کنم، دوست دارم تمام طول زندگی‌ام یک خدمت‌گذار باشم».

وی بیان کرد: با توجه به مواردی که به آن اشاره شد و در مبانی دینی هم شاهد آن‌ها هستیم این است  که انتظار فرج و درک چنین حکومتی بهترین عمل به شمار می‌رود و برای اینکه این عمل به بهترین تبدیل شود باید تمامی انسان‌ها تلاش کنند تا یک حکومت، دولت و جامعه‌ای ایجاد شود که بشریت در امان و رفاه باشند و در آن از ظلم و بی‌عدالتی و از جهل و نادانی و عقب ماندگی خبری نباشد.

خیرآبادی تصریح کرد: اگر می‌خواهیم منتظر یک چنین حکومتی با یک رهبر دینی الهی باشیم تنها دعا و مناجات کافی و منطقی نیست بلکه هر فردی در هر جایگاهی که قرار دارد و می‌تواند عملیاتی در راستای رسیدن به این حکومت انجام دهد و زمینه‌سازی فرج امام زمان(عج) را نزدیک کند باید تلاش و کوشش بسیار زیادی انجام دهد و خوب باشد و دیگران را به خوبی دعوت کند.

وی اضافه کرد: در نتیجه باید دلسوز جامعه و زمینه‌ساز چنین حکومتی باشد و اگر این انگیزش عملیاتی شود براساس داده‌های دینی آن وقت است که ما منتظر امام زمان(عج) هستیم و امام ما ظهور خواهند کرد و پرچم این حکومت را به دست خواهند گرفت و بشریت را به این آمال و آرزوها خواهند رساند.

این کارشناس مذهبی در خصوص سوق دادن جامعه به فرهنگ انتظار و مهدویت، خاطرنشان کرد: ما اگر می‌خواهیم مبین فرهنگ دینی و اسلامی باشیم اولین گام این است که خود را نسبت به این مسائل در حد لازم آگاه کنیم و یک دورنمای درست و منطقی دینی داشته باشیم. همچنین رفتار انسان در تمامی کارها نشان‌دهنده این باشد که این مسئله را باور داریم و برای ظهور امام زمان(عج) در تلاش هستیم و با ترغیب افراد به اعمال درست و شایسته به تدریج شاهد گسترش جهانی افراد برای آمادگی ظهور امام زمان(عج) خواهیم بود.

انتظار برای یک منجی در تمام ادیان وجود دارد

وی در خصوص فرهنگ مهدویت برای وحدت اسلامی، عنوان کرد: انتظار برای یک منجی در همه ادیان الهی وجود دارد و تمام منابع دینی بشریت را به آمدن یک منجی بشارت می‌دهد اما هر کدام تعاریفی برای ظهور حضرت دارند. اما آنچه که ما معرفی می‌کنیم اصل و نسب‌دار، شناسنامه‌دار، دقیق و با علائم کاملا واضح و روشن نیز بیان شده است.

خیرآبادی اظهار کرد: تمام بشریت و ادیان در اینکه منجی در ادامه می‌آید و بشریت را نجات می‌دهد متفق القول هستند. اگر ما از امام حسین(ع) به عنوان وحدت اسلامی یاد می‌کنیم از وجود امام زمان(عج) مسئله انتظار  را به یاد می‌آوریم و ما باید عاملی برای وحدت همه بشریت باشیم و این موضوع به خوبی تبیین شود، زیرا این امر می‌تواند بهترین زمینه نیز باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha