• دوشنبه / ۷ اسفند ۱۴۰۲ / ۰۸:۵۶
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1402120703709
  • خبرنگار : 50210

مدیرکل امور بانوان استانداری مرکزی:

بانوان در انتخابات پیش رو دشمن‌شناسی خود را به نمایش بگذارند

بانوان در انتخابات پیش رو دشمن‌شناسی خود را به نمایش بگذارند

ایسنا/مرکزی مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی گفت: از کاندیداهای خانم انتظار می رود که تا لحظه آخر در عرصه انتخابات حضور داشته باشند و کنار نکشند و در کنار آن قشر بانوان با حضور پرشور پای صندوق‌ها بار دیگر بصیرت سیاسی و دشمن شناسی خود را به نمایش بگذارند.

پروین مفتح زاده در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص مشارکت زنان در انتخابات بیان کرد:  پس از پیروزی انقلاب اسلامی، سطح بصیرت مردم همواره افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه در بحث انتخابات مجلس شورای اسلامی،گفت: مردم کمتر به مباحث سیاسی و باندبازی توجه دارند، آنها به کارآمدی، سلامت فکری و روحی نامزدها، پایبندی آنها به آرمان های نظام و برنامه و تاثیر آنها در آینده کشور توجه دارند و در واقع به بلوغ سیاسی رسیده‌اند و امیدواریم که مجلس دوازدهم پرطراوت‌تر همراه با طیف های مختلف و جوانتر نسبت به دوره های قبل باشد.

مفتح زاده تصریح کرد: عموما زنان زمانی وارد صحنه می شوند که احساس کنند مطالبات آنها پاسخ داده نشده است، اینکه زنان در انتخابات به لحاظ کاندیدا شدن حضور کمتری دارند شاید به این دلیل است که مطالبات آنها پاسخ داده شده و حقوق آنها ادا شده است.

وی با تاکید بر اینکه در استان مرکزی حضور سیاسی، اجتماعی و فرهنگی زنان بالاست و هیچ گاه جای خالی آنها را حس نکرده‌ایم، گفت: اینکه حضور زنان ما در کاندیداتوری انتخابات در قیاس با مردان کمتر است، به معنی کم بودن قابلیت و ظرفیت زنان نیست.

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی، نرخ مشارکت سیاسی زنان در کشور را حدود ۱۲ درصد بیان کرد و گفت: همواره دفتر بانوان به دنبال همدلی بانوان است و حتی نشستی با نامزدهای خانم در این دوره از این انتخابات خواهد داشت و امیدواریم که این نامزدهای خانم وارد مجلس شوند.

وی با اشاره به اینکه در جمهوری اسلامی، مردان صرفا مردانه فکر نمی کنند، افزود: قوانین کشور جنسیتی نیست و حتی برخی از قوانین به صورت ویژه مرتبط با بانوان و خانواده است و در فرهنگ ایرانی و اسلامی ستون خانه و خانواده، مادر است و برای تصویب و وضع قانون برای زنان بهتر است که بانوان حتما در مجلس حضور داشته باشند و اعلام نظر کنند. باید از تجربه زنان در وضع قوانین مرتبط به آنها استفاده کرد و این امر قطعا تثبیت و تضمین آینده کشور را به همراه خواهد داشت. هر گونه بی تفاوتی دراین عرصه باعث می شود که موضوعات و قوانین عمق لازم را نداشته باشند.

مفتح زاده با بیان اینکه باید با وضع قوانین مربوط به زنان و خانواده به شکلی عمل کنیم که در سطح جهانی راهبری داشته باشیم، گفت: قطعا باید به مشارکت بیشتر زنان در مباحث سیاسی و وضع قوانین نیز دست یابیم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا در حوزه زنان با خلاء قانونی روبرو هستیم یا قوانین اجرا نمی شوند؟ گفت: قطعا هر قانونی که توسط انسان وضع می شود، به صورت ۱۰۰ درصدی کامل نیست ولی حتما راه ارتقای آن وجود دارد و باید با توجه به نیاز زمانه، قوانین را ارتقا بخشید. ظرفیت پاسخگویی به مسائل روز زنان وجود دارد و باید از این ظرفیت استفاده شود.

مفتح زاده با اشاره به قانون جوانی جمعیت که در مجلس یازدهم به تصویب رسید گفت: این قانون با توجه به شرایط روز و بحران جمعیت در کشور به تصویب رسید و قطعا جای ارتقای آن وجود دارد. در حوزه کلیات، با کمبود قوانین در حوزه زنان روبرو نیستیم، اما در جزئیات همچنان جای کار بسیار است.

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی با بیان اینکه امروز ستادها و گروه های مردمی بانوان در استان به خوبی شکل گرفته اند و امور را پیش می برند و فعالیت بالایی دارند، افزود: جهاد تبیین، موضوع حضور با انگیزه و با بصیرت در انتخابات را به خوبی دنبال می کنند، اما انتظار داشتم که در بین نامزدهای انتخاباتی، تعداد بیشتری از زنان را شاهد باشیم. استان باید در این راستا سرمایه گذاری بیشتری داشته باشد و احزاب و گروه های فعال مردمی و مسئولین باید حضور بانوان را بیشتر مطالبه کنند، البته در این حوزه نیازمند همگرایی بانوان و تقویت روابط اجتماعی هستیم و باید حس مسئولیت در بین زنان بیشتر شود.

مفتح زاده با اشاره به شکل گیری هیات اندیشه ورز بانوان در استان مرکزی، گفت: هدف از فعالیت این هیات تقویت روابط اجتماعی و هویت و خودباوری و عزت نفس در بانوان استان بوده است، البته هنوز به شرایط مطلوب نرسیده ایم، اما گروه های مردمی فعال شده اند و ظرفیت های مشارکت در استان کاملا وجود دارد و باید با کار کیفی، سطح روابط اجتماعی را بالا ببریم و نسبت به توانمندی های یکدیگر تواضع داشته باشیم، قطعا این امر کمک می کند که در عرصه های مختلف خاصه مجلس شورای اسلامی جایگاه زنان را به لحاظ سیاسی ارتقا بدهیم.

وی با اشاره به ویژگی های انتخابات امسال، گفت: در این دوره شاهد عدالت انتخاباتی هستیم، سامانه شفافیت مالی ایجاد شده و ارتباط مستقیم نامزدها با مردم از طریق صدا و سیما و افزایش ۷ تا ۱۲ درصدی نامزدها در این دوره صورت گرفته است. در این حوزه نقش مادران و همسران در بررسی و تحقیق درست و شرکت در انتخابات قطعا موثر خواهد بود.

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی بیان کرد: در وجود بانوان توان مدیریتی بالایی هست و باید به درستی از این توان استفاده شود. بصیرت سیاسی و اجتماعی بانوان کارساز خواهد بود تا انگیزه مشارکت های سیاسی خانواده ها تقویت شود.

وی افزود: بانوان به میزانی که از قانون شناخت داشته باشند می توانند مشارکت خانواده را بالا ببرند.

مفتح زاده در خصوص راهکارهای ارتقای دانش زنان نسبت به حقوق خود، به لزوم فعالیت سمن ها تاکید کرد و گفت: باید در مدارس و دانشگاه ها به جای پرداختن به مباحث سطحی، به موضوعات اساسی پرداخته شود و در کنار آن باید سمن ها و فعالان اجتماعی، برای ارتقای علم زنان نسبت حقوق خود تلاش کنند و حقوق مربوط به شأنیت و جایگاه زنان و تحکیم خانواده در عرصه های مختلف را دنبال کنند. باید با نگاه به احکام اسلامی مسائل را دنبال کنیم.

وی با اشاره به انتظارات از نمایندگان مجلس آینده در حوزه زنان بیان کرد: امیدواریم که مجلس دوازدهم به لحاظ علمی، تخصصی و تعهد تراز بالاتری نسبت به مجالس قبل داشته باشد. امروز کشور درگیر بحران جمعیت است و نمایندگان مجلس باید به این بحران توجه ویژه داشته باشند چراکه اگر این بحران حل نشود در همه حوزه ها دچار آسیب می شویم. تا امروز افتخار می کردیم که جوانان در امور کشور مشارکت دارند و باید این شاخصه حفظ شود و مجلس جوانی داشته باشیم و باید برای مجالس جوان برنامه ریزی کنیم که لازمه این امر جوانی جمعیت است.

وی تصریح کرد: باید از نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی درخصوص برنامه و دیدگاه‌شان درخصوص مسئله جمعیت سوال می شد ولی متاسفانه تا امروز ندیده ام که نامزدها به شکل مستقیم به مسئله جمعیت بپردازند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha