• دوشنبه / ۷ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۳:۴۲
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1402120704113
  • خبرنگار : 50130

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای استان:

میزان نزولات جوی در کردستان ۱۲ درصد افزایش داشته است/۵۱ درصد سدهای استان پرآب هستند

میزان نزولات جوی در کردستان ۱۲ درصد افزایش داشته است/۵۱ درصد سدهای استان پرآب هستند

ایسنا/کردستان مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای استان کردستان گفت: در حال حاضر میزان نزولات جوی نسبت کردستان به سال گذشته ۱۲ درصد افزایش داشته است و ۵۱ درصد سدهای استان پرآب هستند.

آرش آریانژاد در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: میزان بارندگی از ابتدای سال آبی جاری تاکنون حدود ۱۹۰ میلیمتر بوده که این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۱۷۱ میلیمتر بود.

وی افزود: خوشبختانه با توجه به اینکه رژیم بارش‌های اخیر عمدتاً برف بوده و این موضوع به تغذیه منابع آب زیرزمینی کمک شایانی می‌کند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کردستان، بیان کرد: با توجه به رواناب‌هایی که از ابتدای سال آبی جاری در استان شاهد بودیم، حدود ۴۱ درصد سدهای استان پرآب هستند که این عدد در سال گذشته حدود ۳۴ درصد بوده و این نشانگر میزان افزایش حجم ورودی آب به سدها است که خوشبختانه با این افزایش، نگرانی برای تأمین آب شرب شهرهای تابعه استان نخواهیم داشت.

وی عنوان کرد: در حال حاضر سد چراغ ویس سقز (برای اولین بار از زمان احداث خود) با دبی ۳۰ متر مکعب بر ثانیه و سد گاران مریوان با دبی ۱۰۰۰ لیتر بر ثانیه در استان سرریز کرده اند و در صورت تداوم بارش های مناسب احتمال سرریز سد سبدلو بانه و سد زریوار مریوان هم محتمل است.

آرش آریانژاد، با بیان اینکه با اعمال سدهای مشترک، استان کردستان دارای ۱۸ سد است، اعلام کرد: تعداد ۸ سد از مجموع سدهای کردستان در حال بهره برداری بوده و ۱۰ سد دیگر هم اجرایی است.

به گفته وی، بزرگترین سد واقع در استان کردستان سد آزاد است که ۳۰۰ میلیون متر مکعب حجم دارد و بهره برداری از آن در اختیار شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران قرار دارد، همچنین تامین آب شرب شهرستان سنندج، تامین آب کشاورزی اراضی پائین دست ۲۵ روستا و انتقال آب به قروه و دهگلان از جمله اهداف سد آزاد است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کردستان، ادامه داد: کوچکترین سد سبدلو بانه با حجم بیش از ۴ میلیون متر مکعب است و کم عمق ترین چاه ها نیز معمولا در شهرستان های پرآب همچون بانه و مریوان قرار دارد که در برخی نقاط عمق چاه به ۵ تا ۱۰ متر می رسد.

وی افزود: با توجه به اینکه دشت های شرقی استان همچون قروه، دهگلان و چهاردولی به دلیل افت شدید منابع آب زیرزمینی به عنوان دشت های ممنوعه از سوی وزارت نیرو اعلام شده اند و همچنین به دلیل برداشت های بی رویه کشاورزان آن مناطق از منابع آب زیرزمینی، عمق چاه در برخی نقاط به بیش از ۲۵۰ متر می رسد.

آریانژاد، به بخشی از عملکرد شرکت آب منطقه‌ای کردستان، از بهمن سال گذشته تا بهمن ماه سالجاری نیز اشاره و عنوان کرد: وزارت نیرو در دولت سیزدهم برنامه‌ریزی‌های گسترده‌ای برای اتمام طرح‌های نیمه‌تمام داشت و تأمین آب شرب، صنعت و کشاورزی که جزو مطالبات چند ساله و به حق مردم شریف استان بود در دور دوم سفر هیئت دولت به کردستان محقق شد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان، خاطرنشان کرد: ۱۲ طرح و پروژه از سوی وزارت نیرو در کردستان به عنوان طرح‌های اولویت‌دار مطرح شدند که با تزریق اعتبارات نقدی مناسب و به موقع و کار جهادی شبانه روزی مجموعه این شرکت، این پروژه‌ها که بیش از ۲۰ سال به تعویق افتاده بودند، به بهره‌برداری رسیدند.

آریانژاد خاطرنشان کرد: امیدوارم با حمایت‌های مثال زدنی مجموعه وزارت نیرو و مدیران ارشد استان، بتوانیم در ۶ ماهه سال آتی تعدادی دیگر از این پروژه‌های اولویت‌دار این شرکت را به بهره‌برداری برسانیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha