• چهارشنبه / ۹ اسفند ۱۴۰۲ / ۰۹:۵۱
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1402120905654
  • خبرنگار : 50444

یک نامزد انتخابات مجلس شورای اسلامی:

دوره تندروهای اصلاح طلب یا اصولگرا، دوره ضرر خراسان شمالی بود/ اقتصاد را سروسامان دهیم

دوره تندروهای اصلاح طلب یا اصولگرا، دوره ضرر خراسان شمالی بود/ اقتصاد را سروسامان دهیم

ایسنا/خراسان شمالی یک نامزد انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه بجنورد، دوره فعالیت نمایندگان تندرو اصلاح طلب یا اصولگرا را دوره ضرر خراسان شمالی دانست و بر ضرورت سروسامان دادن به اقتصاد کشور تاکید کرد.

رضا شاهین فر یکی از نامزدهای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه بجنورد و ۵ شهرستان اطراف آن است. وی با حضور در خبرگزاری ایسنا اقدام به تشریح برنامه ها و نظراتش پیرامون موضوعات مختلف کرد.

مشروح این گفت و گو را در ادامه می خوانید:

ایسنا:چه شد که پا به عرصه انتخابات گذاشتید؟

حضور حداکثری مردم در انتخابات ضروری است و هر کسی که می‌تواند تنور انتخابات را داغ کند و بر شور و نشاط آن بیفزاید، باید پا به این عرصه بگذارد. سرنوشت هر قومی به دست خودش رقم می‌خورد این قوم می‌تواند یک کشور، استان، شهر، خانواده و یا یک سازمان باشد و اگر کسی نتواند سرنوشت خودش را رقم بزند باید تبعات آن را نیز تحمل کند.

بنده نیز با توجه به سوابق مدیریتی علمی و عملی که در خراسان شمالی و هم چنین خارج از استان داشته‌ام، احساس کردم که می‌توانم مفید باشم و در راستای رشد استان و شهروندان آن قدم بردارم.

ایسنا: به کدام طیف یا گروه سیاسی منتصب یا نزدیک هستید؟

استان خراسان شمالی در هر دوره‌ای که درگیر طیف‌های سیاسی و گروه‌ها شده لطمه خورده است و هر دوره‌ای که سیاسیون آن نیز تندتر بوده‌اند بیشترین ضربه‌ها به خراسان شمالی وارد شد.

استان خراسان شمالی نیز رشد نمی‌کند مگر آنکه از هر تفکر، سن، جنس و... استفاده کرده و همه افراد به نظر نگاه و اعتقاد یکدیگر احترام بگذارند.

بنده کاملاً مستقل بوده و قائل به همه تفکرات هستم.

ایسنا: آخرین کتابی که مطالعه کردید چه بود؟

آخرین کتابی که خواندم «جاده جنگ» بود که بخشی از تاریخ پرفراز و فرود کشور را از آغاز جنگ جهانی دوم تا پایان جنگ تحمیلی را روایت می‌کند.

این کتاب بیان کننده بخشی از وضعیت فعلی و فراز و فرودهای استان است. این کتاب بیانگر این است که اگر دست یکدیگر را نگیریم، همیشه عقب خواهیم ماند. لذا توصیه می‌کنم که شما نیز به عنوان یک رسانه، جلسه نقد و بررسی این کتاب را برگزار کنید.

ایسنا: نظر شما درباره مجلس فعلی و عملکرد آن چیست؟

رهبر معظم انقلاب از مجلس فعلی به عنوان مجلس انقلابی یاد کردند که این موضوع قابل تأمل است و باید تلاش کنیم تا این مجلس در دوره دوازدهم با انتخاب‌های جدید و جسورانه ادامه یابد.

به نظرم مجلس یازدهم می‌توانست موفق‌تر عمل کند و کات و پشتیبانی‌های بیشتری در کنار برنامه‌های کلان داشته باشد. بدین منظور همگرایی نمایندگان و مدیران استان یک اولویت است که در استان می‌تواند ارتقا یابد تا این ارکان در کنار یکدیگر سبب تحول شده و شاهد گروکشی و تقسیم پست‌ها نباشیم.

در این استان چیزهای بسیاری وجود داشت که اکنون از دست رفته و تخریب‌هایی جبران ناپذیر داشته‌ایم که باید آن‌ها را مطالبه کنیم.

دوره تندروهای اصلاح طلب یا اصولگرا، دوره ضرر خراسان شمالی بود/ اقتصاد را سروسامان دهیم

ایسنا: به نظر شما مهمترین اولویت مردم از یک نماینده مجلس چیست؟

وقتی به وضعیت معیشتی مردم نگاه می‌کنیم متوجه می‌شویم که حق مردم این نیست. بسیاری از مردم استان تحت پوشش کمیته امداد هستند این در حالی است که پتانسیل‌های بسیاری از جمله گردشگری صنعتی درمانی و... در استان وجود دارد.

اولین انتظار مردم از نمایندگان این است که از وعده دادن‌های دروغ پرهیز کنند و عملیاتی باشند.

انجام پروژه‌های بزرگ در استان کار خوبی است اما بدانیم که مردم به دنبال عزت اقتصادی هستند و اقتصاد شرافتمندانه می‌خواهند.

مردم ما علی رغم وجود فشارهای اقتصادی، مردمی همراه هستند اما وقتی می‌بینند به بیت المال دست درازی می‌شود ناراحت می‌شوند. درک مردم بالاست و اگر سختی وجود دارد انتظار دارند که همه در کنار یکدیگر آن را تحمل کنیم و به دور از جنجال از همه ظرفیت‌ها برای توسعه استفاده کنیم.

ایسنا: برای زنان هم برنامه خاصی دارید؟

قائل به تفکیک جنسیت نیستم و در زمان مدیریتم نیز زنان همراه با مردان فعالیت می‌کردند. زنان نقش عظیمی در کشور دارند و دوشا دوش آقایان تلاش می‌کنند. لذا نباید آن‌ها را تفکیک کرد چرا که در بسیاری از موارد حتی نقشی اثرگذارتر دارند.

باید به دنبال مناسب سازی شرایط مختلف باشه و عدالت را بین مردان و زنان رعایت کنیم.

ایسنا: به نظر شما افزایش حقوق گروه های مختلف جامعه باید براساس مقدار تورم باشد یا معیار دیگری برای آن متصور هستید؟

قانونگذار مشخص کرده است که حقوق باید متناسب با تورم افزایش پیدا کند اما باید به این نکته توجه کنیم که دولت چقدر می‌تواند به حقوق اقشار مختلف اضافه کند؟ آثار این افزایش تورم مجدد چیست؟

با این اقدام، افزایش نقدینگی پیش می‌آید و تورم رخ می‌دهد که در نهایت سبب می‌شود اقشار متوسط به سمت ضعیف‌تر شدن و اقشار ضعیف نیز به سمت شکسته‌تر شدن حرکت کنند.

اگر به تولید کنندگان خصوصی و حتی دامداران نگاه کنیم به این نکته پی خواهیم برد که بحث اصلی مدیریت صحیح اقتصاد است و لزوماً ارتباط زیادی با حقوق ندارد.

به همین دلیل در تصمیم‌گیری‌های افزایش حقوق باید حداکثر امکان افزایش حقوق سالانه و حداقل نقدینگی و تورم لحاظ شود.

این‌ها نگاه ملی بود و اگر از جنبه نگاه استانی به این موضوع بنگریم، باید به دنبال راهکاری بگردیم که تاب آوری شهروندان را برابر تورم سالانه افزایش دهیم.

افزایش تاب آوری سبب ایجاد رفاه و توان اقتصادی، شادابی، نشاط و همچنین کاهش جرائم می‌شود.

ایسنا: دولت چقدر در کنترل تورم موفق بوده؟

همه دولت‌ها با شعار کنترل تورم و حتی نرخ منفی تورم آمدند. وعده‌های مختلفی در ادوار مختلف داده شد اما آثار آنها با وعده‌ها تفاوت داشت و اکنون نیز وعده‌های کنترل تورم محقق نشده است. البته تلاش‌های بسیاری برای این موضوع صورت گرفت.

ایسنا: آخرین برنامه تلویزیونی که دیدید چه بود؟

آخرین برنامه تلویزیونی که مشاهده کردم مناظره انتخاباتی خودم در صدا و سیما بود که به نظرم در آن به موارد مناسبی اشاره شد.

ایسنا: برای شما، چه چیزهایی مصداق معنویت است؟

به نظرم معنویت در باورهای ماست و شاید شامل جسم و ماده نشود. توکل بر خدا، خدمت به مردم و یاد شهیدان، سه نماد معنویت در ذهن من است.

ایسنا: نظرتان درباره برجام چیست؟

جمهوری اسلامی ایران باید نفوذش را افزایش دهد و تولیدات خودش را به تمامی دنیا صادر کند تا به اقتدار برسد. به همین دلیل نباید از دنیا فاصله بگیریم. با دوری از نگاه‌های حزبی و گروهی می‌توانستیم در حداقل اتلاف زمان، نتیجه مناسب بگیریم اما این اتفاق نیفتاد و فرصت‌هایی سوخت.

برجام به نوبه خودش خوب بود اما با کمک و همراهی سایر احزاب و اهل تفکر، می‌شد متن آن را تقویت، پیگیری‌ها را بهتر و اجرا را نیز مطمئن‌تر پیش برد.

قطعاً اگر پیش نویس برجام در مجلس رسیدگی و چکش کاری می‌شد و همه دست به دست هم می‌دادند، می‌توانست نشان از اقتدار باشد.

ایسنا: اگر به عنوان یک نماینده مجلس انتخاب شوید، در کدام کمیسیون مجلس عضویت خواهید داشت؟

می‌توانم در کمیسیون‌های کشاورزی، آموزش و تحقیقات و هم چنین بهداشت مجلس حضور پیدا بکنم اما به خاطر شرایط استان و تمرکز بر داشته‌ها و ظرفیت‌هایمان، به نظرم کمیسیون کشاورزی می‌تواند گزینه بهتری باشد. اما اگر به هر دلیلی امکان پذیر نشد با توجه به سابقه ۲۰ ساله در امور مختلف، کمیسیون آموزش و تحقیقات را انتخاب خواهم کرد.

ایسنا: نخستین مرکز درمان ناباوری استان را شما و همکارانتان در زمان مدیریتی که داشتید راه اندازی کرده بودید؟

اقدامات بسیار زیادی را در زمان مدیریتم در خراسان شمالی انجام داده‌ام که از جمله آنها می‌توانم به تاسیس جهاد دانشگاهی، تاسیس نخستین مرکز علمی کاربردی استان، مرکز رشد، تاسیس مرکز درمان ناباروری، تاسیس انجمن واقفان سلامت و... اشاره کرد.

متاسفانه در مناظرات انتخاباتی تلویزیون یکی از نامزدها با افتخار از تاسیس مرکز درمان ناباروری سخن گفت اما سوال اینجاست که وقتی چرخ اختراع شده چرا دوباره به دنبال اختراع آن می‌روید؟

به همین دلیل باید بدانیم تا زمانی که اتلاف منابع داشته باشیم وضع استان همین است. اولین مطالبه‌ای که از نمایندگان باید داشت، حفظ ظرفیت‌های استان است.

ایسنا: نظر شما درباره انتصابات و دخالت های برخی نمایندگان چیست؟

وقتی یک نماینده وامدار افراد و گروه‌های مختلف باشد مجبور می‌شود دینش را به آن‌ها ادا کند.

شخصاً افرادی را که با درخواست‌های قبلی خواستند در انتخابات به بنده کمک کنند را حذف کردم تا در آینده در صورت انتخاب شدن، وامدار کسی نباشم.

نماینده صرفاً باید به دلیل اینکه با جامعه در ارتباط است و افراد برتر و نخبگان را می‌شناسد، در صورت رسیدن به شناخت کافی، افرادی را برای پست‌های مختلف پیشنهاد بدهد نه آنکه آن‌ها را تحمیل کند. تصمیم نهایی با دولتی‌ها و مدیریت ارشد استان است.

همچنین نماینده باید تلاش کند این افراد نخبه را در سطوح ملی و بین المللی معرفی کند و به عنوان مثال آن‌ها را برای پذیرفتن مسئولیت در وزارتخانه‌ها پیشنهاد دهد تا هم سبب انگیزه در آن فرد شود و همچنین توسعه بیشتر استان را به دنبال داشته باشد.

ایسنا: به چه کسی رای می دهید؟

یکی از رای‌هایی که می‌دهم به خودم است و رای دیگر را نیز بعد از انتخابات اعلام می‌کنم.

ایسنا: به عنوان سوال آخر؛ مشارکت مردم در انتخابات چه اهمیت و ضرورتی دارد؟

مشارکت از چند حیث اهمیت دارد. یکی از آن‌ها از جنبه بین‌المللی است و هرچه مشارکت بیشتر باشد مقاومت در برابر دشمنان و از جمله اسرائیل، بیشتر و جدی‌تر خواهد بود. لذا حضور حداکثری مردم بر خیلی از سیاست‌های بزرگمردان کشور، رایزنی‌ها و... تاثیرگذار است.

از بعد داخلی نیز تاثیرات بسیاری دارد. در کشور شاهد کمبودها و انتقادات مختلف هستیم و آن‌ها را به نمایندگان می‌گوییم اما اگر در انتخابات مشارکت نداشته باشیم یعنی قدرت انتخاب را برای خودمان از بین برده‌ایم. لذا ممکن است حتی یک رای مردم بر سرنوشت آن‌ها موثر باشد و نباید فردی که می‌تواند در تعیین سرنوشتش موثر باشد این حق را از خودش سلب کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha