• چهارشنبه / ۹ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۰:۲۰
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1402120905700
  • خبرنگار : 50016

سلسله نشست‌های انتخاباتی ایسنا/

کاندیدای تبریز، آذرشهر و اسکو: کنترل تورم، با تولید رقابت پذیر و ایجاد ثروت محقق می‌شود

کاندیدای تبریز، آذرشهر و اسکو: کنترل تورم، با تولید رقابت پذیر و ایجاد ثروت محقق می‌شود

ایسنا/آذربایجان شرقی در راستای برگزاری انتخاباتی آگاهانه و پرشور و ایجاد عدالت رسانه‌ای و میزبانی ایسنا از کاندیداهای انتخابات مجلس شورای اسلامی، این‌بار صابر پرنیان، از حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو در تحریریه ایسنا، پاسخگوی سوالات خبرنگاران این رسانه بود.

آنچه در ادامه می‌خوانید حاصل این گفت و گو است؛

ایسنا: مهمترین چالش‌های اقتصادی کشور چیست؟

پرنیان: یکی از چالش‌های اقتصادی کشور، تولید تورم است که باعث کاهش قدرت خرید مردم شده است. موضوع دیگر نیز ناترازی منابع در حوزه آب، برق، گاز و سایر زیرساخت‌ها، ناترازی بانک و سیستم نظام پولی و بانکی کشور و... است. در نهایت سه چالش اصلی اقتصادی کشور شامل عدم ثبات اقتصادی، تورم و رکود نتایج موارد گفته شده است.

ایسنا: چالش‌های اصلی موجود در حوزه انتخابیه شما چیست و چه راهکاری برای رفع آنها دارید؟

پرنیان: بحث ناترازی انرژی در آذربایجان شرقی مطرح بوده و ناترازی‌های شدیدی در حوزه گاز و برق و اخیرا آب شروع شده است. در حوزه بهره وری معادن نیز مشکلاتی داریم و بهره وری و نرخ ارزش معادن استان پایین است. ناوگان حمل و نقل و صنایع استان نیز عمدتا فرسوده هستند. یک صنعت پیر را در استان شاهد بوده و معتقد هستم که اگر بتوانیم این مشکلات و به خصوص تامین و تکمیل زیرساخت‌ها و ناترازی‌ها را در استان حل کنیم، می‌توانیم تحرک اقتصادی را در استان ایجاد کنیم.

ایسنا: مشکلات اصلی فرهنگی و اجتماعی موجود در حوزه انتخابیه شما چیست و چه راهکارهایی برای رفع آنها دارید؟

پرنیان: نهادهای مختلفی در بخش فرهنگ داریم اما موازی کاری و برنامه‌های فرهنگی کم تاثیر را در این راستا شاهد هستیم. لذا یک برنامه فرهنگی منسجم و تاثیرگذار بر عامه مردم نیاز است، که لازمه آن حل مشکلات معیشتی و اشتغال مناسب است. اگر بتوانیم سرانه درآمدی مردم را افزایش دهیم، آمادگی برای پذیرش و بستر برای برنامه‌های فرهنگی ایجاد می‌شود.

بنده در حوزه فرهنگی چندان تخصصی ندارم و قرار هم نیست که همه چیز را هم بدانیم. متاسفانه یک بیماری «همه دانی» بر همه ما حاکم شده و یک نماینده فکر می‌کند که همه چیز را می‌داند ولی بهتر است تا از کارگروه‌های تخصصی و نخبگان خاص استفاده کنیم و البته همه کارها نیز باید پیوست فرهنگی داشته باشد.

کاندیدای تبریز، آذرشهر و اسکو: کنترل تورم، با تولید رقابت پذیر و ایجاد ثروت محقق می‌شود

ایسنا: برای کنترل تورم مجلس چه کارهایی می‌تواند انجام دهد؟

پرنیان: کنترل تورم با تولید رقابت پذیر و ایجادکننده ثروت محقق می‌شود. تا زمانی که نتوانیم در تولید به عنوان لوکوموتیو اقتصاد کشور به سمت تولیدات دانش محور (تولید ثروت با منابع کمتر) برویم، تورم تداوم خواهد داشت. البته بخشی از دلیل تورم به نظام بانکی بازمی‌گردد که با خلق پول، انتظارات تورمی ایجاد کرده است ولی ریشه حل تورم، تولید دانش محور، رقابت محور و صادرات محور است.

تولید دارای مولفه‌هایی چون مقررات، زیرساخت‌ها، تسهیل فضای تولید، رفع مانع تولید و در یک کلمه بر اساس شعار مقام معظم رهبری، «اقتصاد مقاومتی» است. اقتصادی که درون زا و برونگر باشد یعنی از ظرفیت‌های درون کشور استفاده کنیم ولی نگاه ما به بازارهای خارجی نیز باشد.

الان سرمایه‌های سرگردان در حوزه‌های غیرتولید و غیرمولد همچون اسب سرکشی است که همه جا را ویران می‌کند. اگر این سرمایه‌ها در قالب طرح‌های بزرگ اقتصادی، منطبق با مزیت‌های کشور و مطالعه شده هدایت شود، ثبات تولید بهتر از بازارهای غیررسمی شده و می‌توان امیدوار شد که تورم، کنترل خواهد شد.

همواره در تاریخ، نمودار تورم نسبت به درآمد، واگرا بوده و این امر باعث شده تا قدرت خرید مردم کاهش یابد. سکه بهار آزادی در سال ۹۰ بالغ بر ۲۵۰ هزار تومان و عیدی یک کارمند نیز ۳۰۰ هزار تومان بود ولی در سال ۱۴۰۲ سکه به ۳۳ میلیون تومان و عیدی نیز به ۲.۵ میلیون تومان رسیده که نشاندهنده مسیر تورم است که در این واگرایی، باعث کاهش قدرت خرید مردم شده و بر تمام شئون زندگی مردم تاثیرگذاشته است.

ایسنا: در خصوص هدایت سیستم بانکی کشور به سمت بانکداری بدون ربا چه پیشنهاداتی دارید؟

پرنیان: اکنون بانک‌ها عمدتا بنگاهدار شده‌اند و برخلاف اوایل انقلاب، حساب‌های قرض الحسنه به سمت صفر میل کرده است. بانک‌ها برای جذب سرمایه‌های مردم مسابقه می‌دهند و نرخ تمام شده پول در ایران بالا است. مسابقه‌ای دیوانه وار برای تولید پول و جذب پول با قیمت بالا که از طرفی، و نابسامانی نظام ارزی در کشور و بی اعتمادی مردم به سیستم‌های پولی مالی باعث شده تا زنجیره تورم شکل بگیرد. علاج این زنجیره نیز داشتن بازار تولید باثبات است.

سرمایه گذارو مردم باید احساس کنند که اگر به سمت تولید و سرمایه گذاری مولد بروند، از سود مناسب برخوردار خواهند شد ولی چون بازار متلاطم بوده و شاهد چند نرخی شدن ارز هستیم و مشکلات تولید نیز زیاد است، مردم ترجیح می‌دهند تا در بازارهای غیررسمی فعالیت کنند و این فرایند ادامه دارد.

مجلس اگر ریل گذاری صحیحی داشته و بستر خوبی ایجاد کند تا بازارهای مناسب ایجاد شوند، از شدت این فرایند و اثرروانی آن کاسته می‌شود. مثلا این اواخر اعلام کردند که اوراق مشارکت با نرخ ۳۰ درصد توزیع می‌شود در این راستا مردم امیدوار شدند که سودی بالاتر از بانک‌ها هم وجود دارد و حجم سرمایه به سمت آن رفت ولی وقتی ۳۰ درصد سود به مردم و ۵ درصد نیز به خدمات و نظام بانکی داده می‌شود، عملا در همین ابتدا باید ۳۵ درصد در بخش تولید جبران شود که به افزایش قیمت تمام شده می‌انجامد و این چرخه تورم ادامه می‌یابد.

مولفه‌های چندوجهی در این راستا وجود دارد. تبلیغات رسانه‌ای دشمن نیز برای بی ثبات نشان دادن بازار اقتصادی کار کرده و بنگاه‌های بانکی نیز شرکت‌های اقتصادی زده‌اند و بازار را متلاطم می‌کنند و وارد کار ارز، سکه و ساختمان می‌شوند. نظام پولی و مالی کشور تبدیل به بنگاهداری شده است.

بازارهای غیرمولد هم ناشفاف هستند زیرا عمدتا مالیاتی دریافت نمی‌شود و سود در آن سریع به دست می‌آید و به راحتی می‌توان در آن فعالیت کرد بنابراین عمده سرمایه به این سمت می‌رود ولی تولید، شفاف است. تا زمانی که سرمایه‌های کشور را به سمت بازار مولد نبریم و بازار غیرشفاف در کشور باشد و در ذهن مردم نیز حک شود، اصلاح این مسائل غیرممکن است و تنها یک کار بزرگ و استراتژیک می‌طلبد تا این فضا را در کشور بشکنیم.

فعلا در تصمیمات دولت و مجلس چنین شرایطی نمی‌بینم و شاهد تصمیمات جزیره‌ای و خلق الساعه در شئون اقتصادی هستیم. تولیدکننده مطمئن نیست که فردا با فروش کالایش آیا می‌تواند مواداولیه را با همان قیمت بخرد یا نه و یا با یک تصمیم سیاسی، بازار خارجی که یک تولیدکننده پیدا کرده است، از بین می‌رود.  

کاندیدای تبریز، آذرشهر و اسکو: کنترل تورم، با تولید رقابت پذیر و ایجاد ثروت محقق می‌شود

ایسنا: به نظر شما مجلس در زمینه فرزند آوری و حمایت از خانواده و زنان خانه‌دار چه اقداماتی می‌تواند انجام دهد؟ نتیجه برنامه‌های فعلی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

پرنیان: تمامی صندوق‌های بازنشستگی ورشکسته هستند. این صندوق‌ها بالغ بر ۳۰ سال، پول مردم را گرفته و با بی عرضگی، ریخت و پاش، فساد، عدم پاسخگویی، بی مدیریتی و...، منابع کشور را آتش زده‌اند. تامین اجتماعی باید به مردم پاسخ دهد که چرا پول مردم را از بین برده است؟ این پول‌ها باید طی ۳۰ سال، ده‌ها برابر رشد می‌یافت در حالی که صندوق‌های بازنشستگی و شرکت‌های نیمه دولتی تبدیل به حیاط خلوت فساد شده و نظارتی بر آن‌ها نیست و تصمیمات صرفا غیرکارشناسی و با نگاه بدون برنامه است.

در خصوص زنان خانه دار نیز برنامه داریم که اگر موفق شویم، دفتر دائمی تخصصی توانمندی بانوان را راه اندازی کنیم. تقریبا مطالعات آن انجام شده است. کار این دفتر، آموزش دادن در حوزه کسب و کارهای مناسب و دارای بازار با ریسک سرمایه کم و بازگشت سرمایه بالا و منطبق با مزیت‌های علمی استان است. باید از بسترهای حاکمیتی و فرصت‌های کشور بتوانیم زنجیری ایجاد کنیم تا بانوان وارد کسب و کار شوند.

مشاغل خانگی باید جزوی از زنجیره‌ای کسب و کار باشد. بستر هم در این راستا وجود دارد. در کنار وصل به بازار، آموزش، تولیدات مناسب و تبلیغ مناسب باید به سمت تکمیل خوشه‌ها نیز حرکت کنیم که ظرفیت هم وجود دارد.

مشاغل خانگی، کم هزینه برای دولت و پراشتغال است و می‌تواند طیف وسیعی از مردم را پوشش دهد.

ایسنا: کاندیداها چگونه می‌توانند مشارکت مردم در انتخابات را افزایش دهند؟

پرنیان: کاندیداها در کنار بیان نقاط ضعف باید برنامه بدهند. نقش کاندیداها تاحدودی می‌تواند به افزایش مشارکت بی‌انجامد. متاسفانه اکنون فضایی که قرار بود دستگاه‌های مختلف برای رونق انتخابات به میدان بیایند را نمی‌بینم. حتی برخی از دستگاه‌ها نیز حضور کارمندان خود در ستادها را تابو می‌کنند. سیاست‌های اجرایی مغایر با سیاست‌های مقام معظم رهبری است و حتی گاهی کاندیداها را به چشم مجرم می‌بینند در حالی که کاندیداها، آبرو و حیثیت خود را در دست گذاشته و وارد گود انتخابات شده‌اند.

بنده به تمامی کاندیداهای استان خداقوت می‌گویم چرا که اینها افراد بسیار خاصی هستند که در عرصه بسیار حساس وارد میدان شده‌اند ولی متاسفانه هیچ حرکتی از دستگاه‌ها و بخش‌های مختلف دولتی و حاکمیتی برای کمک و رونق شور انتخاباتی نمی‌بینیم. اتفاقا برخی حرکت‌های آن‌ها برای جلوگیری از رونق است.

آموزش و پرورش باید برای رای اولی‌ها، برنامه برگزار کرده و معلمان را ترغیب می‌کرد و شاهد شور انتخاباتی در مدارس بودیم ولی این فضا را نمی‌بینیم. از سویی هزینه‌های انتخاباتی نیز بسیار بالا هستند. در گذشته مردم با علاقه و جان و دل برای کار با کاندیدا می‌آمدند اما الان هر کسی که برای کار در ستاد حاضر می‌شود، بهره برداری اقتصادی نیز نیاز دارد. این موضوع نمود روشنی از اقتصاد جامعه است چرا که هزینه‌های اقتصادی بالا رفته و فردی که در ستاد حضور می‌یابد از درآمد و روزی زندگی‌اش زده است.

ایسنا: چقدر برای تبلیغات انتخابات هزینه کرده اید؟

پرنیان: برخلاف آنچه که گاها علیه ما تبلیغ می‌شد، ستاد انتخاباتی ما کم هزینه است چرا که بنده نسبت به اسراف حساسیت دارم و این موضوع حتی در زندگی شخصی بنده نیز نمود داشته و علی رغم سابقه نزدیک به ۲۰ سال مسئولیت اقتصادی، اما زندگی ساده‌ای دارم.

سادگی را در فعالیت‌های تبلیغاتی بنده می‌بینید. ریالی پول پاشی نکرده‌ایم. هرکسی که ادعایی برخلاف آن دارد هم بیاورد و نشان بدهد، بنده حاضر هستم.

به هیچ عنوان به تخریب کاندیداها ارزش نمی‌دهیم و رقابت سالم و معرفی توانمندی و ظرفیت‌های خود برای توسعه اقتصادی استان را هدف داریم و امیدواریم شاهد انتخابت پرشور و انتخاب مجلس قوی برای کشور باشیم.

گفتنی است: صابر پرنیان متولد سال ۱۳۵۵  دارای ۲۸ سال سابقه کار اجرایی عمدتا در محیط‌های اقتصادی بوده و موقعیت‌های مختلفی از کارشناسی تا مدیرکل زمین شناسی شمالغرب، مدیرکل صمت استان آذربایجان شرقی، مدیرعامل شهرک‌های صنعتی آذربایجان غربی و تهران و مسئولیت‌های دیگر در تنظیم بازار بخشی از سوابق وی به شمار می‌رود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha