• پنجشنبه / ۱۰ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۳:۲۵
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1402121006761
  • خبرنگار : 50154

انتخاب اصلح /۶/

آگاهی از قانون و تقنین مهم‌ترین ویژگی یک کاندید انتخابات است

آگاهی از قانون و تقنین مهم‌ترین ویژگی یک کاندید انتخابات است

ایسنا/قم عضو هیئت علمی دانشگاه قم گفت: ویژگی بسیار مهمی که باید یک کاندید انتخابات مجلس داشته باشد این است که اجرای یک قانون را همچون یک فرایند، تدبیر کنند.

دکتر سید مهدی فاضلی در گفت‌وگو با ایسنا، عنوان کرد: باتوجه به اینکه موضوع انتخابات پیش‌رو در مورد مجلس است مهم‌ترین نکته این است که کار ویژه اصلی مجلس ریل‌گذاری قانونی برای انجام برنامه‌ها است، قانون‌گذاری به مثابه یک برنامه کلان و یک نظرگاه متفاوت عمل می‌کند.

وی افزود: مهم‌ترین ویژگی کسی که خود را به عنوان کاندید معرفی می‌کند این است که فرایند و پروسه‌ی تقنین را متوجه باشد، لوازم قانون و تقنین را بفهمد، تفاوت این دو عبارت این است که تقنین به معنای قانون گذاری و وضع قانون است.

عضو هیئت علمی دانشگاه قم تصریح کرد: هر کدام از این‌ها اگر درست انجام نشود چه قوانین خرد و کلان ضررهای کلانی بر جامعه خواهد گذاشت، قانون گذاری حتی در سطح خرد همچون یک شهر، اداره، مدرسه و دانشگاه نیز اگر درست نباشد به وضوح عوارض آن را می‌توان دید چنانکه پیش از این هم زیاد با آن برخورد کرده‌ایم.

فاضلی بیان کرد: مهم‌ترین و ناخوشایندترین ضربه در این مورد این است که از ظرفیت و توان آن نهاد و اداره نمی‌توان بهینه استفاده کرد، حال اگر این اشتباه در قانون گذاری در سطح یک جامعه و کشور آن هم برای یک مدت چند ساله رخ دهد، به تبع تاثیرات مخرب آن نیز در سطح وسیع‌تری خواهد بود.

وی گفت: ویژگی بسیار مهم دیگری که باید یک کاندید انتخابات مجلس داشته باشد این است که اجرای یک قانون را همچون یک فرایند، تدبیر کنند به این معنا که قانون گذاری در خلاء بدون دیدن آن متنی که قرار است قانون در آن اجرا شود پیشاپیش مرده به دنیا آوردن یک قانون است، در واقع لوازم اجرایی آن که مهم‌ترین آن لوازم فرهنگی است باید دیده شود.

این استاد دانشگاه یادآور شد: در همین بازه‌ی تبلیغات انتخاباتی به وضوح در برخی موارد مشاهده می‌شود که فرد قول‌هایی را می‌دهد که یا آن فرد نمی‌داند که انجام این قول‌ها و عمل کردن به آن در حد توان مجلس نیست که این به معنای عدم آگاهی و دانش این فرد است که حتی اطلاعی از کمترین امور مربوط به مجلس ندارد و اگر هم می‌داند و بازهم این وعده‌ها را مطرح می‌کند که نشان دهنده ادعای کذب او است و در هر دوصورت اشتباه است.

وی یادآور شد: در حوزه تبلیغات برخی کاندیداها به‌جای ارائه اثباتی برنامه‌های خودشان، در حال نقد سلبی کاندیدهای رقیب خود هستند که این واقعا مشکل بزرگی است، همچنین باید حوصله و توان نقد خود را داشته باشد، در واقع فرد باید یک گزارش اخلاقی از خودش به جامعه ارائه کند که این همه انرژی جامعه به لحاظ زمان، بودجه را می‌گیرد، حداقل‌ترین اخلاقیات را داشته باشد و دارای برنامه باشد نه اینکه با نقد سلبی دیگران را بخواهد از سر راه بردارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha