• شنبه / ۱۲ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۱:۳۰
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1402121208288
  • خبرنگار : 50022

۱۷۰۰ سال حبس برای متهمان جرایم خاص در البرز

۱۷۰۰ سال حبس برای متهمان جرایم خاص در البرز

ایسنا/البرز رئیس کل دادگستری استان البرز در هفتمین نشست قرارگاه پیشگیری و مقابله با جرایم خاص استان از کاهش ۱۷ درصدی سرقت خبر داد.

به گزارش ایسنا، حسین فاضلی هریکندی در قرارگاه پیشگیری و مقابله با جرایم خاص استان البرز با اشاره به شکل‌گیری قرارگاه پیشگیری و مقابله با جرایم خاص استان البرز در آذر ماه سال ۱۳۹۹ اظهار کرد: ایده شکل گیری این قرارگاه به شکل کنونی برای اولین بار در کشور در استان البرز عملیاتی شد که دو ویژگی مهم بین بخشی و ایجاد هماهنگی بین فراجا و دستگاه قضایی و همچنین هماهنگی بین واحدهای مختلف قضایی دادگستری کل استان البرز را در پی داشت.

رئیس قرارگاه پیشگیری و مقابله با جرایم خاص استان البرز با یادآوری اینکه عدم هماهنگی مناسب بین دستگاه قضایی و نیروی انتظامی موجب می‌شد نتایج مدنظر از اجرای طرح‌ها حاصل نشود اضافه کرد: همچنین عدم رصد و پیگیری متمرکز این پرونده‌ها در مراحل مختلف دادسرا، دادگاه‌های بدوی، دادگاه تجدیدنظر استان و اجرای احکام موجب می‌شد رویه واحدی در خصوص مقابله با جرایم خاص اعمال نشود و اقدامات پراکنده را شاهد باشیم ولی با ایجاد قرارگاه، ضمن حفظ استقلال هر یک از مراجع قضایی، رویه واحدی در خصوص برخورد با جرایم خاص و تعیین مجازات‌های متناسب شکل گرفته است.

صدور قرارهای تامین کیفری متناسب در جرایم خاص

وی با اشاره به آمار صدور قرارهای تامین شدید در جرایم خاص در مقایسه با سایر جرایم از بدو تشکیل قرارگاه، متذکر شد: این داده‌ها نشان می‌دهد که در جرایم خاص استان البرز، صدور قرارهای تامین شدید شامل بازداشت موقت چهار برابر و وثیقه دو برابر بیشتر از میزان صدور این نوع قرارهای تامین در سایر جرایم بوده است؛ باید توجه داشت که اگر صدور قرار بازداشت موقت و وثیقه متناسب در این جرایم به نسبت سایر قرارهای تامین کیفری بیشتر باشد نشان دهنده این است که سیاست‌های قرارگاه به درستی در حال اعمال است.

رئیس کل دادگستری استان البرز با بیان دستاوردهای قرارگاه در چهارمین سالگرد تاسیس آن ادامه داد: با اقدامات انجام شده و اعمال سیاست‌های مصوب قرارگاه، در حوزه سرقت شاهد کاهش ۱۷ درصدی وقوع هستیم که در سرقت به عنف کاهش ۳۰ درصدی و در سرقت‌های عادی کاهش ۱۷ درصدی را در ۱۰ ماهه سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال قبل داشتیم.

متهمان جرایم سلاح گرم از ابتدا تا پایان محکومیت در بازداشت می‌مانند

 وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص استفاده از سلاح گرم در سرقت‌ها، به سیاست‌های سخت گیرانه دادگستری کل استان البرز اشاره کرد و با تاکید بر اینکه قاچاق، خرید، حمل، نگهداری و یا استفاده از سلاح گرم، به صورت ویژه در دستگاه قضایی استان مورد رسیدگی قرار می‌گیرد تصریح کرد: کلیه متهمین در پرونده‌های مرتبط با سلاح گرم، از ابتدا تحت قرار تامین از نوع بازداشت موقت هستند و اتهام آن‌ها در شعب ویژه تعیین شده در دادسرا، دادگاه‌های بدوی و تجدیدنظر استان مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

کاهش ۳۰ درصدی سرقت به عنف در استان البرز

عالی‌ترین مقام قضایی استان البرز در ادامه با تشریح اقدامات منجر به کاهش وقوع سرقت به عنف در کلیه حوزه‌های قضایی استان گفت: بر این اساس در مقایسه ۱۰ ماهه ابتدایی سال جاری با ۱۰ ماه مدت مشابه سال قبل، شاهد هستیم که آمار وقوع سرقت به عنف در استان ۳۰ درصد کاهش داشته و به ترتیب در حوزه‌های قضایی فردیس، کرج، نظرآباد و ساوجبلاغ با آمار ۴۲ ، ۲۸، ۲۴ و ۱۳ درصدی بیشتر کاهش را داشته‌اند.

۱۷۰۰ سال حبس برای متهمان جرایم خاص

فاضلی هریکندی با اشاره به صدور بیش از ۱۷۰۰  سال حکم حبس قطعی در خصوص متهمان پرونده‌های جرایم خاص در استان البرز اضافه کرد: تعداد محکومین حبس ۵۳۰ نفر بوده و به صورت میانگین برای محکومان، سه سال محکومیت حبس صادر شده است.

وی با اشاره اجرای طرح‌های آستانه سال نو در سال‌های گذشته که منجر به کاهش وقوع سرقت در استان شده است دستور داد به مانند سال‌های قبل و در راستای اجرای سیاست‌های کاهش وقوع سرقت از اعطای مرخصی به زندانیان جرایم سرقت در ایام نوروز خودداری شود و محکومان جرایم سرقت از نهادهای ارفاقی بهره مند نشوند.

حسن مددی ، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان البرز نیز در این نشست، امنیت را مقوله‌ای دانست که با وجود اقدامات انجام شده مردم همواره انتظار به حقی دارند تا شرایط بهبود یابد و گفت: باید تلاش متولیان در این بخش بیشتر شود تا مردم امنیت را در زندگی خود احساس کنند.

این نشست که هفتمین جلسه قرارگاه از ابتدای تاسیس بود جواد یاوری، معاون قضایی رئیس کل دادگستری و دبیر قرارگاه پیشگیری و مقابله با جرایم خاص استان البرز به ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده در قرارگاه پرداخت و گفت: این قرارگاه با پیشنهاد رئیس کل دادگستری استان البرز ایجاد شد و قرار بود سه گروه از جرایم شامل سرقت‌های مهم نظیر سرقت مسلحانه و سرقت‌های باندی؛ جرایم علیه تمامیت جسمانی افراد از قبیل قتل، آدم‌ربایی و تجاوز؛ جرایم مخل آسایش و نظم عمومی مانند نزاع و درگیرهای خیابانی، قدرت نمایی با چاقو و اسلحه و مزاحمت برای نوامیس مردم مورد پیگیری قرار گیرد اما بعدا با دستور رئیس کل دادگستری استان، سرقت منزل با توجه به ایجاد فضای ناامنی در شهروندان و همچنین سرقت تحت پوشش مامور و قاچاق انسان به محورهای دستور کار قرارگاه اضافه شد.

رصد ۱۲۴۸ پرونده در قرارگاه

یاوری در ادامه با تشریح اقدامات قرارگاه بیان کرد: در مجموع تاکنون ۱۲۴۸ پرونده تحت رصد قرارگاه قرار داشته که ۴۴۸ پرونده مختومه شده و ۸۰۰ پرونده در جریان است؛ در سال‌های ۱۳۹۹ ، ۱۴۰۰، ۱۴۰۱  و ۱۰ ماه ۱۴۰۲ به ترتیب تعداد ۲۲۴، ۳۵۸، ۲۴۸ و ۴۱۸ پرونده در قرارگاه تحت رصد قرار گرفته است.

وی با اشاره به اجرای ۴۰ طرح در راستای ارتقای آسایش عمومی و امنیت اجتماعی در ۱۰ ماهه سال جاری در همکاری دستگاه قضایی و نیروی انتظامی اظهار کرد: مجری این طرح‌ها فرماندهی انتظامی استان البرز بوده است و در طرح‌های اجرا شده ۸۹۳ نفر بازداشت شده‌اند و ارزش تقریبی اموال مکشوفه بالغ بر ۷۸ میلیارد تومان است.

بیشترین آمار کاهش وقوع جرایم در کشور

سرهنگ محمد نادربیگی، جانشین فرمانده انتظامی استان البرز نیز در این نشست با تقدیر از تعامل ایجاد شده بین دستگاه قضایی و انتظامی با ایجاد قرارگاه جرایم خاص اعلام کرد که استان البرز بر اساس آمار بیشترین میزان کاهش وقوع جرایم را در بین استان‌های کشور داشته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha