• یکشنبه / ۱۳ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۷:۱۱
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1402121309457
  • خبرنگار : 50593

صلح و سازش ۱۸ فقره پرونده‌ قصاص نفس توسط شورای حل اختلاف مازندران

صلح و سازش ۱۸ فقره پرونده‌ قصاص نفس توسط شورای حل اختلاف مازندران

ایسنا/مازندران معاون حل اختلاف دادگستری مازندران با اظهار این که امسال ۱۸ فقره پرونده‌های قصاص نفس در مازندران با تلاش شورای حل اختلاف منتهی به صلح و سازش شد، گفت: ۳۳ پرونده‌ها به صورت مشروط به این شورا ارجاع داده شده است.

«ابراهیم علیزاده نیکو» یکشنبه، ۱۳ اسفند ماه در جمع خبرنگاران، هدف شوراهای حل اختلاف را ترویج فرهنگ صلح و سازش دانست و اظهار کرد: شورا ی حل اختلاف نقش موثری در کاهش ورودی پرونده‌ها به دادگستری‌ها دارد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۲۱۲ شعبه شورای حل اختلاف شهری و روستایی در مازندران فعال است، افزود: رویکرد دستگاه قضا الکترونیکی شدن پرونده‌ها است در ۱۱ ماه امسال ۶۱ درصد پرونده‌های قضایی ارجاعی به شعبه‌های حل اختلاف استان الکترونیکی ثبت شد.

معاون حل اختلاف دادگستری مازندران تصریح کرد: به اشتراک گذاشتن تجارب شورای حل اختلاف با سابقه و جریان پویش‌های مناسبتی در رسیدن به صلح و سازش موجب شد تا امسال حدود ۶ درصد در بررسی پرونده‌های منجر به صلح و سازش استان نسبت به سال گذشته رشد داشته باشد.

صلح و سازش ۱۸ فقره پرونده‌ قصاص نفس توسط شورای حل اختلاف مازندران

این مسوول با اظهار این که امسال ۱۸ فقره پرونده‌های قصاص نفس در مازندران با تلاش شورای حل اختلاف منتهی به صلح و سازش شد، گفت: ۳۳ پرونده‌ها به صورت مشروط به این شورا ارجاع داده شده است.

علیزاده با اشاره به اینکه شورای حل اختلاف پرونده های قصاص نفس که در آن قتل‌های اتفاقی و ناشی از عصبانیت به صورت آنی رخ داده است را با هدف صلح و سازش ورود پیدا می‌کند، یادآور شد:‌ این شورا امسال به یکهزارو ۱۹۶ پرونده زندانیان مازندران ورود پیدا کرد که با اخذ رضایت، ۳۰۰ زندانی نیز آزاد شدند.

معاون حل اختلاف دادگستری مازندران با اعلام اینکه داوری حرفه‌ای، میانجیگری حرفه ای و یاران صلح را از ماموریت‌های شورای حل اختلاف در دستگاه قضایی دانست و گفت: طبق ابلاغ جدید قوه قضاییه در دادگستری‌ها داوری حرفه‌ای قضایی فعالیت خود را در بررسی پرونده‌های حقوقی و امور خانواده شروع کرده است.

علیزاده نیکو با بیان اینکه تاکنون ۷۲ داور حرفه‌ای قضایی پس از گذراندن تمامی فرایند گزینشی در ۳۲ حوزه قضایی مازندران فعالیت خود را شروع کرده است، افزود: معاونت حل اختلاف دادگستری مازندران همسو با رویکرد قوه قضاییه وارد ساماندهی و جایگزینی روش‌های رسیدگی قضایی با فعالیت داوران حرفه‌ای و میانجیگری شده است.

وی افزود: داوران تخصصی در دستگاه قضایی در کنار داوران حرفه‌ای و میانجیگری در مازندران فعالیت دارند تا ۱۰ درصد از دعاوی حقوقی و خانوادگی و ۳۰ درصد از پرونده‌های کیفری مورد بررسی قرار گیرند.

معاون دادگستری مازندران، مزایای رسیدگی پرونده‌های شورای حل اختلاف توسط داوران حرفه‌ای را کاهش هزینه و کوتاه شدن زمان رسیدگی به پرونده‌ها دانست و افزود: صلح یاران ظرفیت‌های مردمی و افتخاری هستند که با مهارت‌های تجربی یا علمی در حل و فصل پرونده‌های قضایی، به دادگستری و شوراهای حل اختلاف کمک می‌کنند.

صلح و سازش ۱۸ فقره پرونده‌ قصاص نفس توسط شورای حل اختلاف مازندران

معاون قضایی و حل اختلاف دادگستری مازندران با بیان این که صلح یار، هیات صلح، همیار صلح، طلایه دار صلح و سفیر صلح در مناطق مختلف مازندران فعالیت دارند، گفت: افراد معتمد و ورزشکاران و شخصیت‌ها برجسته در این زمینه به صورت رایگان فعالیت دارند که طبق مقررات ۱۵ درصد از پرونده‌های قضایی استان باید به صلح یاران ارجاع داده می‌شود.

علیزاده نیکو تعداد کل پرونده‌های قضایی ارجاعی به شورای حل اختلاف مازندران را ۳۰۰ هزارو ۴۰۰ فقره عنوان کرد و گفت: از این تعداد ۲۲۹ هزارو ۹۴۱ فقره برابر با صدور رای عملیاتی و مختومه شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha