• یکشنبه / ۱۳ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۷:۱۴
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1402121309463
  • خبرنگار : 50201

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری غرب مازندران خبر داد:

تشکیل پرونده برای ۳۰ درصد قطعات اراضی جنگلی غرب مازندران

تشکیل پرونده برای ۳۰ درصد قطعات اراضی جنگلی غرب مازندران

ایسنا/مازندران مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران نوشهر با اشاره به اراضی جنگلی جلگه‌ای غرب مازندران گفت: در مجموع ۹۵۲ قطعه در غرب مازندران وجود دارد که کاربری آن زراعت چوب، دامپروری و مرکبات است اما برخی از این قطعات تغییر کاربری یافته که در مجموع ۲۹۸ فقره یعنی ۳۰ درصد تغییر کاربری داشته و برای همه آنها پرونده تشکیل شده است.

مهرداد خزایی پول یکشنبه ۱۳ اسفند در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به بالا بودن قیمت زمین در غرب مازندران و حساسیت حفظ اراضی ملی در این منطقه اظهار کرد: در تعرض به اراضی ملی و زمین خواری تعداد قابل توجهی پرونده زمین خواری تشکیل شده است که طی ۱۱ ماه گذشته ۶۰ فقره برای ۶.۷ هکتار به ارزش ۴۴۶ میلیارد تومان تشکیل شد.

وی افزود: در تبصره ذیل ماده ۵۵ در تجاوز به اراضی و زمین‌خواری ۲۱۹ فقره گزارش در ۴۵۶.۵ هکتار از اراضی ملی با ارزش ۲۷۰۰ میلیارد تومان داشتیم که به بیت‌المال برگشت.

وی با تاکید بر اینکه کل اراضی مورد تصرف و تجاوز رصد می‌شود و به اراضی ملی برگشت داده خواهد شد، تصریح کرد: متاسفانه فاصله بین تشکیل پرونده و اجرای رای طولانی است که باید کوتاه شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران نوشهر با بیان اینکه در راستای بازگشت اراضی ملی تعداد  ۲۸ فقره اجرای حکم به میزان ۱۰.۷ هکتار به ارزش ۷۴۸ میلیارد تومان آزاد سازی شد، گفت: پرونده ۸۴ هکتاری در کلاردشت اصلاح و به اراضی ملی بازگشت همچنین پرونده ۵۸۰۰  هکتاری مربوط به تنکابن و خرم آباد که مدعی بودند مربوط به اشخاص است نیز باطل و پرونده بسته شد.

تشکیل پرونده برای ۳۰ درصد قطعات اراضی جنگلی غرب مازندران

خزایی پول تعدیل جرم در حوزه قاچاق چوب در یکی از شعبات دادگستری چالوس را از اقدامات خوب دستگاه قضا برشمرد و گفت: مجرمان موظف می‌شوند با نظارت منابع طبیعی نهال بکارند و این موضوع می‌تواند توسعه دهنده فرهنگ درختکاری باشد.

وی در ادامه به طرح ملی کاشت یک میلیارد نهال اشاره و اظهار کرد: در سال اول اجرای طرح پنج میلیون و ۳۰۰ اصله نهال تولید شد که ۲۰ الی ۳۰ درصد تلفات داشتیم همچنین تاکنون تعداد نهال ارائه شده به حدود سه میلیون و ۳۰۰ اصله رسیده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران نوشهر خاطرنشان کرد: در منطقه عباس آباد تعداد هشت نفر از قاچاقچیان چوب با سابقه و جرم‌های زیاد وجود دارند که محکوم به پرداخت ۸.۸ میلیارد تومان هستند و با اینکه حکم جلب این افراد نیز ابلاغ شده است اما برای دستگیری این افراد کاری صورت نگرفته و اگر با این افراد برخورد جدی نشود برای سایرین الگو خواهد شد.

خزایی پول در ادامه به اراضی جنگلی جلگه‌ای غرب مازندران اشاره و اظهار کرد: در مجموع ۹۵۲ قطعه در غرب مازندران وجود دارد که کاربری آن زراعت چوب، دامپروری و مرکبات است اما برخی از این قطعات تغییر کاربری یافته است که در مجموع ۲۹۸ فقره یعنی ۳۰ درصد تغییر کاربری یافته و برای همه آنها پرونده تشکیل شده است.

وی به تفرجگاه‌ها و پارک‌های غرب استان اشاره و اظهار کرد: در غرب مازندران ۱۷ پارک به مساحت ۱۰ هزار هکتار از جمله سی سنگان و چالدره و ۱۷ تفرجگاه به مساحت ۹۰ هکتار وجود دارد که آماده ارائه خدمات به مردم هستند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران نوشهر با بیان اینکه در دوره مدیریت اینجانب تاکنون مجوزی برای معادن صادر نشده است، متذکر شد: همه معادنی که در مرزن‌آباد فعالیت دارند از قبل بوده است و در صورتیکه نیاز به توسعه داشته باشند باید محل قبلی را احیاء و درختکاری کنند.

خزایی به سوالی در زمینه طرح تنفس جنگل اشاره و اظهار کرد: در آن زمانی که طرح مطرح شد آمادگی لازم برای اجرا وجود نداشت و عجولانه بود زیرا فکری برای چوب مورد نیاز کارخانجات نشد که باید با زراعت چوب و یا واردات تامین شود و شاید زمان اجرای آن الان بود که زراعت چوب انجام می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha