• دوشنبه / ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ / ۰۷:۱۱
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 1402121409621
  • خبرنگار : 50136

معاون جهادکشاورزی استان خبرداد

تجهیز بیش از نیمی از مزارع چغندرقند آذربایجان‌غربی به آبیاری بارانی و نوار تیپ

تجهیز بیش از نیمی از مزارع چغندرقند آذربایجان‌غربی به آبیاری بارانی و نوار تیپ

ایسنا/آذربایجان غربی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: امسال بیش از یک میلیون و ۶۷۰ هزار تن چغندرقند از مزارع استان برداشت شده که حدود یک میلیون و ۴۵۰ هزار تن از این محصول توسط کارخانه‌های قند استان خریداری شده و مابقی به سایر مصارف از قبیل تازه خوری و دام رسیده است.

علی دیانتی در گفت و گو با ایسنا افزود: مجموع ارزش چغندرقند های خریداری شده بیش از ۴ هزار و ۱۹۱میلیارد تومان است که از این مبلغ ۹۸ درصد مطالبات کشاورزان پرداخت شده و مابقی نیز در اسرع وقت پرداخت خواهد شد. 

دیانتی تصریح کرد: شهرستان‌های پیرانشهر، بوکان، میاندوآب، نقده به ترتیب بیشترین سطح زیر کشت چغندرقند را به خود اختصاص داده اند. 

وی ادامه داد: کارخانه‌های قند ارومیه و پیرانشهر به ترتیب بیشترین میزان خرید چغندر قند را در سال جاری داشتند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به اینکه آذربایجان غربی پیشتاز کشت چغندرقند در کشور است، اضافه کرد: شش کارخانه قند در ارومیه، خوی، نقده، پیرانشهر، مهاباد و میاندوآب با مجموع ظرفیت روزانه ۲۱ هزار تن در راستای خرید و جذب محصول چغندر قند کشاورزان فعال هستند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه متوسط عیار چغندرقند برداشتی ۱۶.۴۲ درصد است، افزود: از ۳۰ هزار هکتار کشت قراردادی چغندر قند در استان ۲۸ هزار هکتار قابل برداشت بود که حدود ۱۴۵۰۰ هزار هکتار ‌درون حوضه آبریز دریاچه و بقیه در خارج از حوضه بوده است.

وی با بیان اینکه ۵۲ درصد سطح زیر کشت مجهز به آبیاری بارانی و نوار تیپ است، تاکید کرد: افزایش تولید در واحد سطح و مدیریت مصرف بهینه آب در مزارع و توسعه آبیاری نوار تیپ ضرورتی است که نیاز است در اولویت برنامه کشت چغندرکاران قرار گیرد. 

دیانتی اضافه کرد: امسال از مجموع یکهزار و ۳۰ هکتار از مزارعی که تغییر آرایش کشت در آنها اجرا شده است، ۸۵۰ هکتار در حوضه آبریز دریاچه ارومیه قرار دارد.

وی افزود: ۸ هزار و ۱۷۸ هکتار از مزارع چغندرقند استان تحت پوشش صندوق بیمه کشاورزی قرار داشتند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha