• چهارشنبه / ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۴:۵۸
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1402121611873
  • خبرنگار : 50214

شهردار یزد در ضیافت سفرا و نمایندگان ASD:

مهمان دوستی از ریشه‌دارترین فضیلت ملت‌های قاره کهن است

مهمان دوستی از ریشه‌دارترین فضیلت ملت‌های قاره کهن است

ایسنا/یزد شهردار شهر میراث جهانی یزد با بیان این که ملل آسیایی وارث بخشی از تمدن بشری هستند، گفت: مهمان نوازی و مهمان دوستی از ریشه‌دارترین فضلیت‌ها در میان تمام کشورها و ملت‌های قاره کهن است.

«ابوالقاسم محی الدینی» ظهر امروز در جمع سفیران و نمایندگان عضو اکو، کشورهای باستانی آسیا و مقامات ACD، ضمن خیرمقدم حضور آنها در شهر تاریخی یزد، اظهار کرد: مهمان نوازی و مهمان دوستی از ریشه‌دارترین فضلیت‌ها در میان تمام کشورها و ملت های قاره کهن است و این رسم زیبا در فرهنگ  ایرانیان و بخصوص مردم یزد بسیار مهم قلمداد می شود.

وی این میزبانی را مایه افتخار و مباهات همه یزدی‌ها خواند و گفت: مایلم به نمایندگی از شهر و شهروندان شریف یزدی از شما تشکر و قدردانی کنم.

محی الدینی ادامه داد: تقریباً به هر نقطه و هر گوشه از ایران اگر سر بزنید، با شهر یا روستایی تاریخی مواجه می شوید کما اینکه عمده ی شهرهای آسیایی، شهرهایی با قدمت قابل توجه هستند و همه ی ما که در اینجا حضور داریم به نوعی وارث بخشی از میراث تمدن بشری هستیم.

وی خاطرنشان کرد: اما آنچه که در میان انبوه شهرهای تاریخی ایران زمین، یزد را متفاوت می سازد یکی قرار داشتن آن در میان میراث جهانی یونسکو بعنوان تنها شهر ایرانی با این ویژگی است و دوم این که یزد امروز تقریبا تنها شهری است که شاکله و چارچوب کامل یک شهر ایرانی-اسلامی با معماری و ویژگیهای منحصربفرد این مکتب معماری- شهرسازی را در خود حفظ کرده و با یک بافت یکدست، منسجم و نسبتا دست نخورده‌ی خشتی که بزرگترین نمونه جهانی با الگوهای حیرت انگیز پایداری و تاب آوری است، در کنار فرهنگ اصیل و خاص مذهبی شهر، بزرگترین سرمایه آن را شکل می دهد.

شهردار یزد عنوان کرد: شهر یزد در میان ۱۰ شهر نخست از قدیمی ترین شهرهای جهان قرار دارد که همچنان قابل سکونت است و زندگی در آن بیش از هزار سال جریان داشته است. بافت تاریخی آن گسترده ترین بافت خشتی در جهان است و یونسکو این شهر را ارزشمندترین بافت خشت خام جهان می شناسد. به این ویژگی ها باید معماری منحصر بفرد و یکپارچه‌ای را افزود که برخی شاخصه های آن همچون بادگیر با فناوری چشمگیر در کمتر شهری از جهان یافت می شود.

وی عنوان کرد: یزد امروزه در مرکزیت رفت وآمد گردشگران ورودی به کشور قرار دارد و به همراه اصفهان و شیراز سه مقصد اصلی در لیست بازدید گردشگران و مثلث طلایی گردشگری فرهنگی و تاریخی ایران را شکل می دهد. انبوهی از جاذبه های تاریخی و بناهای برجسته در یزد، به این شهر شخصیتی فرهیخته و فاخر می دهد که نشان می دهد توسعه را در این شهر باید بر محور گردشگری و کاربری های فرهنگی استوار کرد.

وی اضافه کرد: خرسندم که امروز شما هم به این شهر خاص و با رنگ و روی متفاوت تشریف آورده اید و در خلال این چند روز فرصتی خواهد بود تا با گوشه هایی از این نگین معماری و شهری آشنا شوید.

محی الدینی عنوان کرد: البته شهر نوین یزد بالطبع در کنار شهر قدیمی رشد و گسترش داشته و به لحاظ ویژگی های دیگر منطقه مثل پتانسیل صنعتی، معدنی و دانشگاهی، جاذب جمعیت و سرمایه بوده است، اما همچنان ویژگی های فرهنگی، تاریخی و گردشگری یزد، بیش از سایر جنبه ها رخ می نماید و طبیعی است که اداره چنین شهری با ویژگی های چندوجهی کار آسانی نیست.

وی گفت: راهگشایی برای چالش‌ها و رفع مشکلات از مهمترین برنامه‌های ما است تا با نگاه به آینده تا این شهر کهن را با ویژگی های متمایزش بشناسانیم و به معنای واقعی این میراث جهانی را با مردم جهان به اشتراک بگذاریم.

شهردار شهر میراث جهانی یزد همچنین گفت: براساس شناختی که از شهر موطن خود داریم و ویژگی های که حاکم بر این خطه است مانند قرار داشتن دقیقا در قلب ایران، موقعیت‌ها و فرصت‌هایی برای سرمایه گذاری تعریف کرده‌ایم و در کنار تجربه‌های قبلی، آماده دریافت هرگونه پیشنهاد برای همکاری در قالب اعضای سازمان‌های اکو و ACD هستیم و همکاران بنده و نمایندگی وزارت امور خارجه در یزد آماده همکاری با بخش های بازرگانی و فرهنگی سفارت های شما هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha