• جمعه / ۱۸ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۲:۱۶
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 1402121812799
  • خبرنگار : 50136

دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه:

رویکرد نرم افزاری احیای دریاچه ارومیه در دستور کار قرار دارد

رویکرد نرم افزاری احیای دریاچه ارومیه در دستور کار قرار دارد

ایسنا/آذربایجان غربی دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه با بیان اینکه رویکرد نرم افزاری احیای دریاچه ارومیه در دستور کار ستاد احیای دریاچه ارومیه قرار دارد، اظهار کرد: یک بخش از این رویکرد نرم افزاری، مدیریت مصارف آب در حوزه های مختلف بویژه در حوزه کشاورزی است که در این زمینه برنامه‌ریزی لازم انجام شده است.

محمدصادق معتمدیان با اشاره به اهمیت توجه به اصلاح الگوی کشت در حوضه دریاچه ارومیه گفت: تغییر الگوی کشت و توجه به کاشت محصولات کم آب بر در حوضه دریاچه در کنار توجه به معیشت مردم ضروری است. 

وی با تاکید بر ضرورت تغییر الگوی کشت، خاطرنشان کرد: سه قلم محصول کشاورزی از جمله سیب، چغندر قند و یونجه، بخش قابل توجهی از آب کشاورزی استان را مصرف می کنند که نیاز است تغییر الگوی کشت توسط کشاورزان صورت گرفته و محصولات کم آب بر جایگزین این محصولات شود. 

استاندار آذربایجان غربی به نهادینه کردن تغییر الگوی کشت و اقناع سازی مردم نیز اشاره کرده و افزود: برای آگاه ساختن مردم، بحث های ترویجی باید توسط سازمان جهاد کشاورزی صورت گرفته و کشاورزان استان با ابعاد مختلف و اهمیت تغییر الگوی کشت در راستای احیای دریاچه ارومیه بیشتر آشنا شوند. 

معتمدیان همچنین با بیان اینکه از لحاظ فرهنگی، نیز باید مردم را با برنامه های احیای دریاچه ارومیه همراه نمود، یادآور شد: در این زمینه اهمیت تغییر الگوی کشت و کاشت محصولات کم آب بر با ارزش افزوده بیشتر به کشاورزان یاد آوری شود.

وی در ادامه با اشاره به فعال بودن حلقه های چاه غیرمجاز در حوضه آبریز دریاچه ارومیه ، افزود:  متاسفانه وجود چاه های غیر مجاز در حوضه آبریز دریاچه ارومیه باعث بروز مشکلاتی در تامین حق آبه دریاچه ارومیه شده است و ضروری است دستگاه های متولی در زمینه برخورد و پرکردن این چاه ها فعال‌تر عمل کنند. 

معتمدیان همچنین با تاکید بر اجرای برنامه هایی برای امیدآفرینی درخصوص روند احیای دریاچه ارومیه، افزود: جشنواره های مختلف نظیر عکاسی از روند احیای دریاچه ارومیه و شور و شوق مردم در قایق سواری، جنبه امیدآفرینی دارد و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی می تواند جشنواره های مختلف با موضوعاتی از جمله احیای تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه را به صورت فراخوان ملی ارائه داده و پس از برگزاری، از بهترین عکس ها و گزارشها تجلیل کند.

وی در ادامه با بیان اینکه ۵۰ درصد از ۲۸ هزار هکتار باغات سیب استان بیش از ۳۰ سال عمر دارند تصریح کرد: در قالب تغییر الگوی کشت، محصولات کم آب بر از جمله گردو می‌تواند جایگزین باغات قدیمی سیب شوند و جهاد کشاورزی می تواند چند باغ نمونه گردو به صورت آزمایشی جایگزین باغات سیب کند تا کشاورزان از نزدیک با ارزش افزوده این محصول آشنا شوند. 

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری آذربایجان غربی، معتمدیان همچنین با اشاره به اینکه فاز سخت افزاری احیای دریاچه ارومیه به زودی به اتمام می‌رسد، افزود: تا چند ماه آینده پرونده پروژه های سخت افزاری که آخرین آن پروژه کانال بادین آباد است، به اتمام خواهد رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha