• شنبه / ۱۹ اسفند ۱۴۰۲ / ۰۹:۴۲
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1402121913176
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان آران و بیدگل:

منابع طبیعی ضامن حیات زمین و توسعه پایدار جامعه بشری است 

منابع طبیعی ضامن حیات زمین و توسعه پایدار جامعه بشری است 

ایسنا/اصفهان رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آران و بیدگل گفت: منابع طبیعی ضامن حیات زمین و توسعه پایدار جامعه بشری است زیرا بدون آب و اکسیژن زندگی موجودات زمین مختل شده و نمی‌تواند به مدت طولانی دوام بیاورد.

حمید گل‌آرایی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: جنگل‌کاری و کاشت درخت، باعث تولید اکسیژن و کاهش کربن می‌شود، با این توصیف که بنا به گزارش‌ها، ایران هفتمین کشور تولید کربن و چهل و دومین کشور از لحاظ تولید اکسیژن است در حالی که ایران فقط یک درصد جمعیت جهان را دارد.

وی افزود: کشورهای جهان متعهد هستند تا سال ۲۰۳۰ با کاشت درخت از گرمایش زمین جلوگیری کنند و ایران نیز متعهد به کاشت یک میلیارد درخت است که شش میلیون آن سهم شهرستان آران بیدگل  می‌شود و تاکنون ۵۰ هزار اصل نهال کاشته شده و تلاش می‌کنیم این رقم به ۱۴۹ هزار درخت برسد.  

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آران و بیدگل، تصریح کرد: بنا به پژوهش‌ها، یک هکتار جنگل‌کاری می‌تواند حدود دو و نیم تن اکسیژن تولید ‌کند و معادل مصرف اکسیژن برای  ۱۰ نفر طی یک سال است که مهم‌ترین کارکرد زیست‌محیطی جنگل‌ها به انسان و اکوسیستم است.

گل‌آرایی تأکید کرد: هر هکتار جنگل‌کاری ۶۸ تن ذرات گرد و غبار را جذب و رسوب می‌کند و بین ۵۰۰ تا ۲۰۰۰ متر مکعب آب را ذخیره می‌کند. بنابراین کاشت درخت هم در تولید اکسیژن و هم در کاهش گرد و غبار مؤثر است ضمن اینکه ایجاد جنگل در مناطق خشک و بیابانی منبع عظیمی برای ذخیره آب به شمار می‌آید.

وی گفت: درختکاری جاده نوش‌آباد به فیض‌آباد به طول پنج کیلومتری با کاشت دو هزار نهال اکالیپتوس و گز در راستای اجرای ماده ۲۷ قانون هوای پاک است که با مشارکت شرکت تعاونی کوره داران منطقه صنعتی فیض‌آباد، شورای اسلامی شهر نوش‌آباد، بخشداری، ناحیه مقاومت بسیج و خادمیاران رضوی اجرا شد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آران و بیدگل افزود: نهال‌کاری حاشیه جاده‌های روستایی با همکاری فرمانداری، اداره راهداری و شرکت تعاونی دهیاری‌ها، درختکاری فضای سبز شهری و روستایی، درختکاری زمین‌های مجاور امامزادگان سلیمانیه نوش‌آباد با همکاری اداره اوقاف از دیگر برنامه‌های هفته منابع طبیعی است.

گل‌آرایی، اظهار کرد: اجرای پویش دانش‌آموزی کاشت نهال با همکاری آموزش و پرورش، درختکاری منطقه سیازگه ابوزیدآباد، کاشت دو هزار نهال در اردوگاه ناحیه مقاومت بسیج، نشست‌های تخصصی مرکز تحقیقات بیابان و توزیع درخت‌ بین شهروندان از دیگر برنامه‌های ترویج فرهنگ درختکاری در شهرستان آران و بیدگل است.

کاهش آثار ناشی از توسعه صنایع یک مسئولیت اجتماعی است

همچنین مدیرعامل شرکت تعاونی منطقه صنعتی فیض‌آباد به ایسنا، گفت: وجود صنایع، بخشی از ضرورت‌های جامعه بشری است اما مسئولیت اجتماعی خود می‌دانیم که برای کاهش آثار ناشی از توسعه صنایع کمک کنیم که ایجاد کمربند سبز نوش‌آباد و آبیاری درختان طی دو سال آینده را نیز متعهد شده‌ایم.

امیر دهقانی افزود: با هدف کاهش تردد خودروهای حمل بار از نوش‌آباد و آثار منفی آن، طرح بازسازی جاده تاریخی نوش‌آباد به روستای آب شیرین را در سال ۱۳۹۶ به فرماندار آران و بیدگل پیشنهاد کرده و در اجرای آن نیز مشارکت خواهیم کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha