• شنبه / ۱۹ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۴:۴۲
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1402121913557
  • خبرنگار : 71541

طلسم آزادراه منجیل - رودبار شکست

طلسم آزادراه منجیل - رودبار شکست

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه آزادراه منجیل - رودبار روز دوشنبه افتتاح می‌شود، گفت که این آزادراه بخشی از آزادراه قزوین - رشت است و افتتاح آن گلوگاه ترافیکی بین پایتخت و استان گیلان را رفع می‌کند.

به گزارش ایسنا،  آزادراه منجیل-رودبار باقی‌مانده آزادراه قزوین-رشت است که به‌دلیل شرایط خاص خود با برخورداری از تونل‌ها و پل‌های زیاد، به زعم مسئولان یکی از پیچیده‌ترین و سخت‌ترین آزادراه‌های کشور به شمار می‌رود. در عین حال مردم شهرستان رودبار در پیک ترافیک دچار مشکلات فراوانی می‌شوند و اهالی برخی از روستاها تا رسیدن به شهر چندین ساعت در ترافیک می‌مانند و تکمیل هشت کیلومتر آزادراه منجیل  - رودبار از این جهت هم حائز اهمیت است.

بیش از ۱۲ سال از عمر این آزادراه می‌گذرد و البته در این مدت بارها وعده تکمیل شدن آن از سوی مسئولان مطرح شده است؛ تا جایی که از سال گذشته نیز مسئولان شرکت ساخت، تکمیل این آزادراه را به سال جاری موکول کردند و از ابتدای امسال نیز، بارها وعده تکمیل آن مطرح شد؛ اما به نظر می‌رسد این بار این وعده در حال عملی شدن است.

بیشتر بخوانید

هدف‌گذاری برای افتتاح آزادراه منجیل - رودبار، تا پایان سال

قزوین - رشت، بالاخره کامل می‌شود؟

حلقه آخر آزادراه منجیل-رودبار به کجا رسید؟

رئیس‌جمهور آزادراه منجیل-رودبار را دوشنبه افتتاح می‌کند

در این راستا خیراله خادمی - مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور- از افتتاح آزادراه منجیل-رودبار در روز دوشنبه با حضور رئیس جمهور خبر داد و گفت:‌ این آزادراه به‌عنوان سومین وعده دولت در افتتاح مسیرهای آزادراهی کشور پس از افتتاح آزادراه شیراز-اصفهان به‌عنوان طولانی‌ترین و منطقه دو آزادراه تهران-شمال به‌عنوان سخت‌ترین پروژه‌های آزادراهی کشور آماده بهره‌برداری است.

معاون وزیر راه و شهرسازی طول آزادراه‌های بهره‌برداری‌شده تا پایان سال جاری را ۲۴۲ کیلومتر اعلام کرد و گفت: با توجه‌به متوسط سالانه ساخت ۱۰۴ کیلومتر آزادراه در ۱۵ سال گذشته هدفی بزرگ و معادل سه برابر سالانه بوده است. در حال حاضر آزادراه مراغه-هشترود و تبریز-صوفیان نیز با پیشرفت فیزیکی بالای ۹۰ درصد در حال اجرا است و در اوایل سال آینده به بهره‌برداری می‌رسند.

خادمی آزادراه منجیل-رودبار را بخشی از آزادراه قزوین-رشت دانست و بیان کرد: بهره‌برداری از آخرین بخش این آزادراه، موجب رفع گلوگاه ترافیکی بین پایتخت و استان گیلان است و با افتتاح آن هموطنان در نوروز می‌توانند به راحتی از این مسیر عبور کنند.

مدیرعامل شرکت ساخت وتوسعه، اعتبار هزینه‌شده برای ساخت این آزادراه را ۲۰ هزار میلیارد ریال و ارزش روز آن را ۵۵ هزار میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: این آزادراه به‌دلیل واقع شدن در منطقه کوهستانی سرتاسر پل و تونل و دیوارسازی است و به‌دلیل عبور بخشی از محور از مناطق مسکونی و لزوم حفظ بافت منطقه با پیچیدگی‌هایی همراه بود.

آزادراه منجیل-رودبار، یکی دیگر از شاهکارهای مهندسی کشور

همچنین محمود ملازینل -سرپرست ساخت وتوسعه آزادراه‌ها- احداث آزادراه منجیل-رودبار به‌عنوان بخش پایانی آزادراه قزوین-رشت را در دل کوه‌های البرز یکی دیگر از پروژه‌های راهسازی قابل توجه کشور اعلام کرد و گفت: این آزادراه ۸.۲ کیلومتر است و بیش از ۷۰ درصد از مسیر آن را پل، تونل و دیوارسازی تشکیل می‌دهد و با توجه به کوهستانی و صعب‌العبور بودن منطقه، حجم و نوع کار مهندسی از طرح‌های بزرگ و اساسی کشور محسوب می‌شود.

وی از احداث هشت دستگاه پل بزرگ به‌طول ۱۵۷۶ متر در آزادراه منجیل-رودبار خبر داد و گفت: پل شماره یک این پروژه با استفاده از روش تابلیه و تیرهای پیش‌ساخته احداث شده است و با توجه به طول ۴۰ متری و وزن حدود ۱۰۰ تنی این تیرها ساخت، حمل‌ و نصب هر یک از این تیرها مشخصات و دستورکار مخصوص به خود را دارد و از نمونه‌های قابل ذکر در ساخت آزادراه محسوب می‌شود. ساخت چهار دستگاه تونل به طول ۲۸۷۶ متر  و اجرای دیوارسازی به طول ۲۱۵۰ متر از دیگر اقدامات صورت‌گرفته در ساخت آزادراه منجیل-رودبار است.

سرپرست ساخت وتوسعه آزادراه‌ها ادامه داد: برای ساخت پل شماره دو با دو دهانه ۸۵ و ۵۰ متری و پل شماره سه  با یک دهانه میانی بزرگ به ارتفاع ۱۱۰ متر و سه دهانه ۶۵ متری از روش طره آزاد با اجرای شاریو استفاده شده است که این اقدام با هدف سبک‌تر شدن سازه و کاهش بار ستون‌ها در نوع خود یک مهندسی ارزش در ساخت به حساب می‌آید. همچنین ساخت پل شماره شش آزادراه منجیل_رودبار را از نظر ابعاد و روش اجرایی بسیار خاص است؛ این پل به طول ۳۳۰ متر در شیب طولی و قوس افقی قرار گرفته و به روش طره آزاد اجرا شده  و با توجه‌به ابعاد پل و وزش باد بسیار شدید در منجیل کار مهندسی بزرگ و ارزشمندی است.

ملازینل از روش‌هایی در ساخت پل‌های مسیر به‌منظور افرایش عمر مفید سازه‌ها و مقاومت مناسب در برابر حرکات زلزله برای اولین بار در کشور را از دیگر ویژگی های مهم این آزادراه اعلام کرد. او استفاده از آخرین تکنولوژی‌های روز دنیا در ساخت ابنیه فنی این آزادراه با تکیه بر توان فنی و مهندسی داخل کشور را از افتخارات جامعه مهندسی کشور در بومی‌سازی تکنولوژی‌های ساخت دانست که ضمن کاهش قیمت تمام‌شده پروژه می‌تواند در پروژه‌های دیگر به‌عنوان الگو  مورد استفاده قرار گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۱۲-۱۹ ۱۵:۴۸

احتمالا از لحاظ فنی و مهندسی این آزادراه عالی است اما از لحاظ اقتصادی-اجتماعی چطور؟در طی سالها بخاطر رد شدن مردم از این دو شهر کسب و کار و مغازه های متعددی شکل گرفته حالا بعد از افتتاح این آزاد راه احتمالا بخش قابل توجه ایی از آن مغازه ها دچار مشکل شوند و نرخ بیکاری در این دو ششهر افزایش پیدا کند.پس باید به فکر پیوستهای اجتماعی و اقتصادی طرحها ببود و از الان مسئولین فکری کنند که پس فردا مشکلات دیگری پیش نیاید.(کاش هر طرح فنی کنارش یکسری پیوستهای اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی داشته باشد)

avatar
۱۴۰۲-۱۲-۱۹ ۲۲:۲۳

عزیز دل هر کس دلش خواست زیتون و ... بخری میره داخل شهر ، چرا باید دیگران هزینه کسب کار بازاریان و کاسب کاران را بدهند ، سه ساعت ترافیک و کلی هزینه و ناراحتی برای کسی که هیچکاری در داخل شهر نداره ... هر دوست داره بره داخل شهر هر چقدر دلش خواست توقف و خرید بکنه چه ربطی داره ...

avatar
۱۴۰۲-۱۲-۲۰ ۱۶:۳۳

هر کسی خرید داشت تشریف میبره داخل شهر و باقی دیگه به مسیر خودشون ادامه میدن برای خود شهر رودبار هم خوبه ساکنینشون از ترافیک قفل شده راحت میشن

avatar
۱۴۰۲-۱۲-۱۹ ۱۸:۴۱

این موضوع در همه جای دنیا ممکن است اتفاق بیافته اما باید راحتی مسافر و ضمنا ساکنین منطقه شهری را باید در نظر گرفت اما این بازارچه های زیتون را هم می توانند در کنارهای بزرگراه که مزاحمت رهگذران سوار نباشد ایجاد کرد.

avatar
۱۴۰۲-۱۲-۲۰ ۰۸:۰۸

آقایان زیتون فروش رودبار به اندازه ی کافی طی این سالها درآمدهای هنگفت از کنار گیر کردن مردم در ترافیک وحشتناک رو داشته اند. خیلی از کسانی که به ناچار از رودبار عبور میکنند ، من هفته پیش از رودبار رد شدم یک لحظه جلوی یک زمین خالی ایستادم که هیچ مغازه ایی نبود. از همین آقایون اومدن جلو گفتند اگر خرید نمیکنی حق ایستادن نداری. اینقدر گفت و گفت چندین بار که من دیدم بهتره حرکت کنم و برم. اینطوری اتوبان که افتتاح بشه انشالا شما زیتون فروشان از دست ما راحت می شوید.