• شنبه / ۱۹ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۸:۲۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402121913762
  • خبرنگار : 30147

مدیر اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی چناران:

هنرمندان چناران سهمی از جاده آسیایی ندارند

هنرمندان چناران سهمی از جاده آسیایی ندارند

ایسنا/خراسان رضوی مدیر اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی چناران گفت: تاکنون در حاشیه جاده آسیایی که هر سال، میلیون‌ها نفر زائر و مسافر از آنجا تردد می‌کنند، اقدامی برای ایجاد بازارچه‌های صنایع‌ دستی نشده است.

محمد طاهریان‌مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه هر سال برای معرفی صنایع‌ دستی و حمایت از تولیدکنندگان داخلی، نمایشگاه‌های مختلف با حضور هنرمندان شهرستان و حتی دیگر استان‌ها در چناران برگزار می‌شود، ادامه داد: با توجه به پتانسیلی که در این شهرستان وجود دارد، در زمینه بازارچه‌های صنایع‌ دستی موقت و دائم با کمبود جدی مواجهیم.

وی بیان کرد: اگر هنرمندان صنایع‌ دستی در شهرستان، مکانی برای عرضه محصولات خود داشته باشند قطعاً این صنعت رونق بیشتری خواهد گرفت و از دغدغه‌های هنرمندان کاسته خواهد شد.

مدیر اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی چناران با اشاره به اینکه تمام تلاش خود را بر معرفی محصولات شهرستان به سایر شهرستان‌ها از طریق برگزاری نمایشگاه به کار گرفته‌ایم، اظهار کرد: قطعاً با برگزاری نمایشگاه‌های صنایع‌ دستی در فصول مختلف می‌توان کمک زیادی به هنرمندان کرد.

وی افزود: ایجاد زمینه برای حضور هنرمندان سایر مناطق در این شهرستان نه‌تنها آنها را با پتانسیل‌های شهرستان آشنا می‌کند، بلکه فرصت خوبی برای معرفی نقاط گردشگری و سایر ظرفیت‌های شهرستان است.

پرداخت ۹ میلیارد ریال تسهیلات به تولیدات صنایع‌ دستی

طاهریان‌مقدم از فعالیت بیش از ۵۰۰ هنرمند صنایع‌ دستی در شهرستان خبر داد و گفت: امسال بالغ‌ بر ۹ میلیارد ریال تسهیلات به تولیدات صنایع‌ دستی شهرستان  پرداخت شده است.

وی با بیان اینکه ۹۰ درصد هنرمندان صنایع‌ دستی این شهرستان را زنان تشکیل می‌دهند، اظهار کرد: بیشتر این هنرمندان در رشته‌های چرم، گلیم‌بافی، فرت‌بافی، زیورآلات، تولیدات میل‌بافی، عروسک‌بافی و دوخت لباس‌های سنتی فعالیت دارند. سال‌هاست که هنرمندان خرد خانگی شهرستان با وجود تولیدات بسیار فاخری که دارند، مکانی برای عرضه محصولات خود ندارند. تاکنون بارها این مطالبه را با شهرداری مطرح کرده‌ایم.

او ادامه داد: فقط یکی از هنرمندان شهرستان در حوزه نمدمالی حدود ۱۰۰ میلیون تومان محصولات چند ماه خود را در نمایشگاه تهران به فروش رساند و می‌طلبد فکری به حال این هنرمندان کنیم.

طاهریان‌مقدم گفت: سالانه حدود ۱۰ تا ۱۲ میلیون نفر زائر از این شهرستان تردد می‌کنند و قطعاً وجود مکانی برای هنرمندان در حاشیه جاده می‌تواند به این صنعت رونق دهد، اما هنرمندان سهم زیادی از جاده آسیایی برای برگزاری نمایشگاه نمی‌برند.

ایجاد نمایشگاه صنایع دستی نیازمند همت شهرداری است

وی با بیان اینکه می‌طلبد در این زمینه شهرداری در ورودی و خروجی شهر با ایجاد بازارچه‌های صنایع‌ دستی موقت یا دائم کمکی به هنرمندان کند، اظهار کرد: حدود ۱۵ کارگاه در حوزه صنایع‌ دستی به‌صورت پشتیبان یا کارگاه‌های تولید انفرادی یا کارگاهی داریم که مکانی برای عرضه محصولات‌شان ندارند.

مدیر اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی چناران بیان کرد: هرچند در داخل شهر چناران حدود ۱۰ مغازه فروش صنایع‌ دستی داریم، ولی بازارچه صنایع‌ دستی نداریم و اگر هم هست، فصلی و در نوروز فعالیت می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه اگر بازار روز هم راه‌اندازی شود، کمک زیادی به هنرمندان خواهد بود، گفت: تاکنون در حاشیه جاده آسیایی که هر سال، میلیون‌ها نفر زائر و مسافر از آنجا تردد می‌کنند اقدامی برای ایجاد بازارچه‌های صنایع‌ دستی نشده است.

صادرات صنایع دستی به کشورهای حاشیه خلیج‌ فارس و آلمان

طاهریان‌مقدم درباره وضعیت صادرات صنایع‌ دستی این شهرستان، گفت: هنرمندان شهرستان صادرات چرم و فرت‌بافی و زیورآلات را به کشورهای حاشیه خلیج‌ فارس و آلمان دارند.

وی با بیان اینکه صادرات محصولات صنایع‌ دستی بیشتر به‌صورت چمدانی است، اظهار کرد: اگرچه هنرمندان شهرستان تولید دارند، اما اکنون مهمترین مشکل‌شان در فروش و بسته‌بندی است.

بیشتر فروش صنایع دستی فله‌ای است

طاهریان‌مقدم ادامه داد: هنوز بسته‌بندی خاصی در حوزه صنایع‌دستی شهرستان نداریم و بیشتر فروش به‌صورت فله‌ای است. همچنین ایجاد بازارچه صنایع‌ دستی و موقت بسیار ضروری است.

مدیر اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی چناران افزایش تسهیلات خرد خانگی را ضروری دانست و بیان کرد: با وجود اینکه متقاضی بسیار داریم، اما تسهیلات محدود است.

وی با بیان اینکه بیشتر فروش محصولات صنایع‌ دستی به‌صورت اینترنتی است، مهمترین مشکل هنرمندان صنایع‌ دستی را در زمینه فروشن دانست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha