• پنجشنبه / ۲۴ اسفند ۱۴۰۲ / ۰۶:۳۴
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 1402122316554
  • خبرنگار : 71584

مدت زمان مناسب برای دوران «عقد» چقدر است؟

مدت زمان مناسب برای دوران «عقد» چقدر است؟

یک مشاور خانواده مدت مناسب برای دوران عقد را ۶ ماه توصیه کرد و علت آن را از نظر روانشناسی تشریح کرد.

زهرا السادات پورسیدآقایی در گفت‌وگو با ایسنا،‌ با اشاره به مدت زمان دوران عقد، بیان کرد: از نظر روان‌شناسی حدود شش ماه برای دورۀ عقد توصیه می‌شود و معمولاً توصیه می‌شود که این دوران بیش از شش ماه و حداکثر یک سال طول نکشد.

وی درباره علت این موضوع بیان کرد: از آنجایی که دختر و پسر با خانواده نخستین خود انس دارند، اگر بلافاصله پس از عقد بخواهند از آنها جدا شوند، طبیعتاً برایشان سخت است و نتیجه آن، گریه و بی‌تابی هر دو طرف خواهد بود. بنابراین برای اینکه زوجین به استقلال و آمادگی مناسبی برسند لازم است تدریجی حرکت کنند؛ ضمن اینکه دوره عقد نخستین زمانی است که دختر و پسر به هم محرم‌اند؛ بنابراین فرصت مناسبی است که به تدریج رابطه عاطفی آنها قوی‌تر شود و با هم انس بگیرند و آمادگی شروع یک زندگی مستقل را بیایند.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: از سوی دیگر، از آنجایی که به احتمال زیاد دختر و پسر در خانواده نخستین خود مسئولیت چندانی نداشته‌اند و بیشتر کارها بر دوش پدر و مادر بوده است، در نتیجه ناگهان قبول کردن این مسئولیت به یکباره، سخت خواهد بود و طی این ۶ ماه دوران عقد لازم است که هر دو نفر مسئولیت‌پذیری را تمرین کنند.

پورسیدآقایی با اشاره به اینکه در برخی موارد خانواده‌ها نیاز به فرصت بیشتری دارند، توضیح داد: برای مثال ممکن است خانواده دختر فرصتی را بخواهد تا جهیزیه را آماده کند یا خانواده پسر بخواهد برای فرزندش خانه‌ای تهیه کند. گاهی دختر و پسر هر دو در شهرهای مختلف دانشجو هستند و یک بازه زمانی لازم است که به وضعیت تحصیل خود سروسامان بدهند. گاهی نیز پسر سرباز است و نیاز دارد که این دوره به پایان برسد. بنابراین وجود دورهٔ عقد بسیار مناسب است و می‌تواند بر حسب شرایط زیاد و کم شود اما توصیه می‌شود که این دوران کمتر از ۶ ماه نباشد.

این مشاور خانواده درباره اینکه چرا دوران عقد نباید بیش از ۶ ماه طول بکشد، اینطور توضیح داد: اگر دختر و پسر به مدت طولانی مانند یک سال یا بیشتر در دوران عقد باشند، ممکن است که انگیزه آنها برای زیر یک سقف رفتن و مسئولیت‌پذیر شدن کم شود. در دوران عقد، دختر و پسر در خانواده‌های نخستین خود زندگی می‌کنند و رفتارهای آنان زیر ذره بین پدر و مادر است و احتمال بروز دخالت از جانب آنها بسیار زیاد خواهد بود که می‌تواند موجب تعارض و دلخوری نیز شود.

وی ادامه داد: دختر تا هنگامی که در خانه پدری زندگی می‌کند باید بر اساس قواعـد خانــه پدر رفتار کند؛ بنابراین گاهی همین موضوع باعث دلخوری و تنش می‌شود و فشار روانی زیادی به دختر تحمیل می‌کند زیرا او میان همسر و پدرش قرار می‌گیرد. از همین رو، بهترین راه حل این است که دوران عقد طولانی نشود و البته خانواده دختر هم باید سختگیری‌ها را به حداقل برساند و توجه کند که دوران عقد با نامزدی به لحاظ حقوقی و عاطفی متفاوت است و نیاز نیست سخت‌گیری‌های دوره نامزدی در دوران عقد نیز اعمال شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۱۲-۲۴ ۲۳:۴۳

سلام بخاطر بی پولی بی خانه بودن 8 ساله عقدم

avatar
۱۴۰۲-۱۲-۲۵ ۰۴:۰۲

از مشکلات عاطفی که بگذریم مشکل جدی تری هست اونم قیمتهای سر سام اورست که دامن پدرها ومادرهای بیچاره را میگیرد بخاطر تهیه جهیزیه

avatar
۱۴۰۲-۱۲-۲۶ ۰۰:۰۸

سلام به نظرمن کاملا بیان شمادرست می باشدچون من خودم تجربه کردم واینکه دوست ندارم دخترم تجربه کند این بیانات چیزهایی هست که همه ماتوخانوادهاداریم کمترازیک سال بهترین زمان برای شروع یک زندگی جدیدهست