• چهارشنبه / ۱ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۶:۳۲
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1403010100302
  • خبرنگار : 50652

در گفت‌وگو با ایسنا بخوانید؛

تحقق مردم سالاری دینی در جامعه با مشارکت مردم

تحقق مردم سالاری دینی در جامعه با مشارکت مردم

ایسنا/گلستان عضو شورای اسلامی شهر گرگان با بیان اینکه هر ساله سخنان رهبری را نصب العین و یک سیاست راهبردی برای خود قرار می‌دهیم، گفت: با افزایش مشارکت مردم در بحث تولید، وابستگی به کشورهای دیگر کمتر و انسجام و وحدت بیشتر می‌شود.

به مناسبت آغاز سال نو، بهار طبیعت و نامگذاری سال ۱۴۰۳ توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» به گفت‌و گو با عضو شورای اسلامی شهر گرگان پرداخته و ضمن اهمیت ورود به سال جدید، روش‌های تحقق شعار سال، نقش مشارکت مردم در جهش تولید و بایدهای دولت مردمی را از ایشان جویا شدیم، آنچه در ادامه می‌خوانید بخشی از گفت‌وگو با محمدرضا عجم، عضو شورای اسلامی شهر گرگان است.

ایسنا: صحبت‌های رهبری در آغاز سال نو چه پیامی برای ما به همراه دارد؟

یکی از آموزه‌های تمدن نوین اسلامی در همین عید نوروز است که تجلی پیدا می‌کند و رهبر انقلاب در این ساعات نکات ارزنده‌ای را برای ایرانیان و جهانیان مطرح می‌کنند که نقشه راهی است برای حرکت در آینده و از موضوعاتی است که ما هر ساله آن را نصب العین قرار داده و به عنوان یک سیاست راهبردی مورد نظر قرار می‌دهیم.

رهبر انقلاب امسال را با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری کردند، مراحل تمدن سازی نوین اسلامی پس از حاکمیت اسلام و دولت سازی به نقش مردم در این تمدن سازی اسلامی و نظام حکمرانی مردمی تاکید دارد و  یکی از دیدگاه‌های رهبری انقلاب تحقق مردم سالاری دینی است که یکی از مواردی که می‌تواند به تحقق آن کمک کند فرصت دادن و ظرفیت سازی جامعه بر اساس نقش مردم در امور مختلف است.

نگاه رهبری به مردم فقط یک نگاه محدود نبوده و در موقعیت‌های مختلف به مردم بیان می‌کنند که باید با مشارکت و دخالت در امور جامعه در پیشبرد آن سهیم باشند و با حضور مردم در تولید بخش‌های راکد وارد صحنه شده و حضوری فعال پیدا می‌کنند.

ایسنا: نقش مردم در تحقق این شعار چیست؟

یکی از موضوعاتی که به عنوان تهدید جدی در دهه‌های اخیر علیه نظام جمهوری اسلامی مطرح است تحریم اقتصادی است، رهبر معظم انقلاب این موضوع را با دقت مناسب بررسی کرده‌اند و با انتخاب این شعار تیر خلاص را به سمت دشمن رها کردند، چرا که اگر ما بتوانیم در بحث تولید نقش و مشارکت مردم را بیشتر کنیم طبیعتا وابستگی ما به کشورهای دیگر کمتر شده و سبب انسجام و وحدت بیشتر شود.

اگر استعدادهای مختلف از ابعاد متفاوت وارد عرصه تولید شوند، آنچه مد نظر رهبری است تحقق پیدا کرده و عدم وابستگی به امپریالیسم جهانی و سران قدرت و ثروت در جهان که قرن‌ها است بر جامعه جهانی حکومت کرده و با ایجاد انحصار سعی دارند نقش مردم و ملل دیگر را در تولید کم کنند اتفاق می‌افتد.

اساسا جریان تولید نباید در اختیار عده‌ای خاص قرار گیرد و مردم باید در جریان تولید قرار گرفته و این گونه است که تعادل در قیمت‌ها رخ داده و سود لازم میان اقشار مختلف منتشر شود، این همان پیاده کردن عدالت اجتماعی است.

یکی از راه‌هایی که می‌تواند به تحقق این شعار بیانجامد هم افزایی کردن در زمینه‌های مختلف است و لازم است که موسسات متنوع اقتصادی با پیاده کردن پروژه‌های ملی به صورت مردمی و جمع کردن ثروت‌های اندک سرمایه‌گذاری‌های کلانی را شکل دهند تا کارخانه جات تولیدی قدرتمندی ساخته شود که علاوه بر نیازهای داخلی نیازهای خارجی را نیز رفع کند.

ایسنا: نظر شما در مورد نوروز و اهمیت آداب آن در میان ایرانیان چیست؟

 تقارن بهار طبیعت و بهار قران با یکدیگر بسیار زیباست، در این روزهای سال نو زمزمه آیات قران از هر خانه‌ای بلند می‌شود و خوب است که ما سعی در جهانی کردن هر چه بیشتر این دو بهار در جهان داشته باشیم و بهار طبیعت و بهار قران را به دنیا معرفی کرده و به جهان بگوییم همانطور که طبیعت از خواب زمستانی بلند می‌شود انسان نیز باید برخیزد و با استعانت از آیات قران هویت جدیدی برای خودش پیدا کند.

برای ایرانیان پاک کردن تن، روان و منزل جزء جدایی ناپذیر ورود به بهار بوده است، یعنی ورود پیدا کردن به طبیعتی نو با ظاهر و باطنی پاک و این نمایانگر آن است که افراد قرار است در سال جدید تغییرات جدید داشته باشند.

نوروز ما از آدابی عمیق برخوردار است که با آموزه‌های دینی گره خورده است، عیدی دادن‌ها و عیدی گرفتن‌ها از بزرگترها از میان صفحات کتاب قران که برکت جاری در زندگی است و صله ارحام که در اسلام بسیار بر آن تاکید شده و سبب افزایش طول عمر، بهبود روحیه، کاهش افسردگی و محکم کردن هر چه بیشتر نهاد خانواده است نشان از عمق فرهنگ ایرانیان دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha