شهرام عطارزاده در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اتفاقات و حواشی اخیر در لیگ برتر فوتبال پایه ایران، اظهارکرد: انتشار چند کلیپ از درگیری در بازیهای سنین مختلف لیگ برتر پایه فوتبال ایران در سالی که گذشت، تاسف آور بود. متاسفانه چند سالی است که نبود نظارت کافی از سوی فدراسیون فوتبال بر مسابقات رده های سنی پایه، این مسابقات را در سطح کشور به خاک سیاه نشانده است.
وی ادامه داد: هر کسی صحنههای درگیری شدید در بازیهایی چون نوجوانان نوین فولاد یزد با ذوب آهن، ایمان سبز شیراز و نساجی مازندران و پارس برازجان مقابل خلیج فارس شیراز را ببیند، فقط برای فوتبال ایران و متولیان برگزاری مسابقات در فدراسیون فوتبال تاسف می خورد. چنین درگیری هایی ضعف آن ها را در جریان برگزاری رقابتها بیش از پیش نمایان کرد. وقتی کمیته انضباطی شلوغترین دوره خود را سپری میکند و پرونده روی پرونده میگذارد، معنی آن این است که بیاخلاقی و بیانضباطی در فوتبال پرتنش و پر هیاهو بیداد میکند. بدون اغراق باید اعتراف کرد که در هیچ دورهای همچون فصل های ۱۴۰۲ لیگ پایهای با این همه ثبت صحنههای زشت مواجه نبودیم که به نظر من تمای این نقاط تاریک و این عادت بد به فضای ملتهب و رسوب اندیشههای نادرست مربوط میشود.
بازیکن سابق تیم ملی فوتبال ایران گفت: باید گامهایی در جهت تهذیب اخلاقی برداریم و دست در دست هم درمانگر این التهاب باشیم. فدراسیون فوتبال، باشگاهها و رسانهها نیز باید در محقق ساختن این دیدگاه به جنب و جوش بیفتند و مصرانه و مجدانه در راه مبارزه با ناهنجاریهای روحی - روانی اهتمام داشته باشند. باشعار نمیتوان نسیم دل انگیز اخلاق را حس کرد و حاشیههای مخرب را که در پیکره فوتبال لانه کرده دور ساخت. چرا باید صحنه های زشتی در فوتبال پایه شاهد باشیم؟ فدراسیون فوتبال به عنوان متولی فوتبال و باشگاهها به عنوان ارکان اصلی فوتبال و رسانهها به عنوان پرمخاطبترین نهاد خبری برای قطع ریشه بد اخلاقی باید وارد کارزار شوند و دریچهای تازه به لیگهای پایه بگشایند. در این رهگذر نقش باشگاهها به ویژه مدیران پراهمیتتر است و آن ها هستند که باید فرهنگ سازی و اخلاق مداری را نزد کادر فنی و بازیکنان القا کنند. البته متاسفانه باید اعتراض کنیم که بیشتر باشگاههای ما تنها نام فرهنگی ورزشی را یدک میکشند و هم و غم آنها در نتیجهگرایی است و لا غیر.
او عنوان کرد: برای این که غبار این بی اخلاقی ها از سیمای فوتبال ایران دور شود، راهی به جز این که باشگاهها پیشقراول شوند و رسانهها نیز با حمایت یکپارچه از برنامههای فرهنگی، اسباب حاکم شدن اخلاق در فوتبال را فراهم کنند، وجود ندارد. مهمتر این که فدراسیون فوتبال باید منشور اخلاقی را با جدیت تمام برای فوتبال پایه تنظیم کند.
عطارزاده گفت: زمانی تیشه به ریشه فوتبال پایه ما خورد که برخی از تصمیمات غلط همچون حذف ناظرین داوری کلید خورد و دیدیم بازی نیست که داور عامل اصلی تشنج نباشد و هیچکس هم جوابگو نیست. همین داور وقتی میبیند با مرتکب شدن اشتباهات تاثیرگذار، هفته بعد هم بهترین بازی را سوت میزند، دیگر چه باید گفت. شما ببینید چه اتفاقاتی در طول فصل میافتد و کسی هم برخورد نمیکند. انگار تا زمان زمانی که داغدار از دست رفتن جان عزیزی در رده سنی پایه به واسطه همین درگیریها نشویم، فکری به حال این معضل نخواهد شد. جریمههای مالی نمیتواند مانع خوبی برای جلوگیری از تکرار چنین اتفاقاتی باشد و به نظرم در اولین گام باید برخی از بازیهای که فکر میکنیم در آن تشنج ایجاد میشود را بدون تماشاگر برگزار کنیم تا بعد یک راهکار مناسب پیدا کنیم و امیدوارم که دیگر شاهد ناظر بیانضباطی و بد اخلاقی در فوتبال پایهای نباشیم و روزی برسد که خانوادهها به خاطر رفتن فرزندانشان به استادیومها دلشوره نداشته باشند.
انتهای پیام
نظرات