• شنبه / ۱۱ فروردین ۱۴۰۳ / ۰۹:۱۳
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1403011104633
  • خبرنگار : 50616

طنین نوای «الغوث» مردم دیارعلویان در شب تقدیرها

طنین نوای «الغوث» مردم دیارعلویان در شب تقدیرها

ایسنا/مازندران در شبی که بهتر از هزار شب است و ذکرش بهتر از ذکر ارض و سماء؛ زمینیان به میهمانی ضیافت‌الله رفتند تا در خانه دوست، با «رب العالمین» انسی وصف ناشدنی گیرند، دیده به اشک تر کننده و جوشن خوان عشق شوند و فریادگوی «یا غیاث المستغیثین» باشند.

 شب قدر فرصتی است زرین و طلایی برای شستشوی آینه دل؛ شب قدر شبی که فقط یک شب و یک مراسم برای زنده نگه داشتن هر ساعت آن نیست، شب استغاثه به بارگاه باریتعالی است که برکات و رحمت خود را نصیب همه موجودات و انسان‌ها کند و بهترین‌ها را برای بندگانش رقم بزند، شب راز و نیاز با خالقی است که به آسانی می‌بخشد و خان نعمتش چنان فراخ و گسترده است که یک شب تا صبح برای قدردانی از آنها کم است.

 نوای یاعلی و نجوای«الغوث» در نخستین شب قدر دراماکن زیارتی ازجمله آستان مقدس امامزادگان و مساجد مناطق مختلف مازندران به آسمان بلند بود و مردم این دیدار با حضور دراین اماکن مقدس در کنار امید به رقم خوردن بهترین تقدیر در سوز شهادت امیرالمومنین (ع) نوای آسمان رنگ غربت گرفته، «کوفه دریای درد و آلام شد، سهم دل‌های عاشق امشب کوله باری ز اندوه و غم شد» را زمزمه می‌کردند.

همزمان با شب نوزدهم ماه مبارک رمضان، شب ضربت خوردن مولای متقیان حضرت امام علی (ع) که بنا بر روایات، نخستین شب از لیالی قدر است، هزاران نفر از مردم خداجو و روزه دار با حضور در صحن مطهر امامزادگان شاخص مازندران به خصوص آستان مقدس امامزاده ابراهیم وامامزاده عبدالله(ع)، امامزاده یحیی و امامزاده عباس(ع) ساری، امامزاده ابراهیم(ع) بابلسر و ده‌ها مکان مقدس ومذهبی دیگراین استان حضور یافته و شب زنده داری کردند.

طنین نوای «الغوث» مردم دیارعلویان در شب تقدیرها

مردم خداجوی دیارعلویان، پس از افطار در این اماکن مقدس حضور یافته و تا بامداد شنبه به دعا، نیایش، قرائت قران و زمزمه با معبود خود پرداخته و در شب قدر، از خداوند متعال بهترین تقدیر را برای مردم ایران خواستار شدند.

در این مراسم معنوی، مداحان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) به ذکر مصیبت خاندان نبوت پرداخته و در رثای مولای متقیان حضرت علی(ع) نوحه سرودند و عاشقان آن حضرت به یاد مصائب اهل بیت به سر و سینه زدند و مرثیه سرایی کردند.

رنگ غربت آسمان درنخستین شب قدر دربقاع متبرکه شاخص استان

عزاداران امام عدالت و پاکی علی (ع) جامه سیاه بر تن، قرآن بر دست و الغوث بر لب، دست دعا بر آسمان نیاز به سوی خالق بی نیاز بلند کردند و زمزمه می‌کردند، «هر سحر ورد زبانی تو الهی العفو؛ ربِ شهر الرمضانی تو الهی العفو»

احیاگران این شب، در حالی که بر مظلومیت مولا علی (ع) گریستند، فریاد دادخواهی نفس سردادند و ملتمس پذیرش راز و نیازها شدند.

طنین نوای «الغوث» مردم دیارعلویان در شب تقدیرها

«الغوث الغوث؛ خلصنا من‌النار یا رب» (فریاد، فریاد، ما را از آتش رها کن ای پروردگار)، نوایی است که در شب قدر به گوش می‌رسید.

 دعاگویانی که با هر حاجتی به صاحب این ماه پناه آورده‌اند تا تقدیری به بهترین شکل ممکن برای سرنوشت آنان رقم بزند.

عزاداران حضرت علی(ع) سپس قرآن به سر گرفته و با واسطه قراردادن ۱۴ معصوم، ندای «بِکَ یا الله» سرداده و دست تزرع به سمت خداوند بلند کرده و ملتمسانه از ایزد منان خواستار بهترین تقدیر در سال پیش رو تا ماه رمضان دیگر شدند.

حضور جوانان و نوجوانان با ایمان در کنار مسن‌ترها صحنه‌های بی نظیری از عشق به خاندان عصمت و طهارت و خداوند متعال را به وجود آورده بود و با وجود پاکی کودکان، آنان نیز همچون پدران و مادران خود دست به آسمان برده و خواسته‌های خود را با چشمان اشکبار از خالق یکتا خواستار شدند.

خودسازی دوباره از شب قدر

ازجلوه‌های ویژه مراسم شب‌های احیاء حضورهمه افراد با هر سلیقه وعقیده به همراه خانواده و یا درقالب دوستان وآشنایان نمود داشت.

ازخلوت نشینی تازه عروس و دامادهایی که درکنار قبورمطهرشهدا تا پیرمرد و پیرزنی که همراه نوه‌ها قرآن به سر درمیان انبوه جمعیت، ذکر« بک یا الله» را زمزمه می‌کردند.

طنین نوای «الغوث» مردم دیارعلویان در شب تقدیرها

یکی از افراد حاضر در این مراسم معنوی درگفت‌وگو با خبرنگارایسنا گفت: شب قدر، شب پیوند دوباره وخودسازی و به نوعی شروعی برای بهتر شدن و رقم زدن تقدیر هرفردی است.

حسن میرزاده، با اشاره به اینکه علت بیشتر گرفتاری‌های بشر عملکردها و انتخاب‌هایش بوده است افزود: وقتی بشر حرمت شکنی می‌کند و مرتکب گناه جدید می‌شود به بلاهای جدید مبتلا خواهد شد.

وی با بیان اینکه بازخورد گناه در زندگی انسان به نحوی است که زندگی انسان را سخت می‌کند اظهار کرد: بزرگترین تصمیم و دعایی که در این شب‌ها می‌توانیم داشته باشیم این است که از معصیت فاصله بگیریم و رابطه بهتر و قوی‌تری را با خداوند متعال درهمه ایام ولحاظ سال داشته باشیم.

شب قدر، عمق بخشی به پیوند نزدیکی مخلوق با خالق

درهمین حال یکی از کارشناسان مذهبی، با اهمیت و پرفضیلت خواندن شب‌های قدر به خبرنگار ایسنا گفت: فضایل ماه مبارک رمضان بسیار زیاد است و لیالی قدر قلب ماه مبارک رمضان است که قرآن در این شب نازل شده است.

حجت الاسلام میثم بابایی افزود: شب قدر به اندازه هزار ماه دارای ارزش و فضیلت است به گونه‌ای فرشتگان در این شب به زمین نازل می‌شوند و سرنوشت و مقدرات انسان‌ها را تعیین می‌کنند و نزد امام زمان(عج) می‌روند و آنچه را برای بندگان مقدر شده است بر ایشان عرضه می‌دارند.

وی ادامه داد: مقدرات انسان در این شب تعیین شده و سرنوشت انسان تغییر می‌یابد، تمام ملائک نیز به زمین نازل می‌شوند و فشار بر زمین به واسطه حضور فرشتگان به قدری زیاد است که این شب را «قدر» می‌نامند که به معنی تنگی است.

وی یادآورشد، احیاء نگه‌داشتن در شب قدر به معنی بیدار ماندن نیست بلکه بیدار کردن قلب است تا انسان بتواند در این شب اعمالی انجام دهد و خود را به خدا نزدیک کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha