• چهارشنبه / ۱۵ فروردین ۱۴۰۳ / ۰۹:۲۰
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1403011506552
  • خبرنگار : 50181

رئیس خانه صنعت و معدن کرمانشاه:

راهکار برون رفت از عمده مشکلات کنونی اتکاء به ظرفیت‌های بخش خصوصی است

راهکار برون رفت از عمده مشکلات کنونی اتکاء به ظرفیت‌های بخش خصوصی است

ایسنا/کرمانشاه رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه، گفت: راهکار برون رفت از عمده مشکلات کنونی مشارکت دادن مردم در اقتصاد و اتکا به ظرفیت‌های بخش خصوصی است.

جهانبخش شکری در گفت و گو با ایسنا، نامگذاری امسال با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» را متناسب با شرایط کنونی کشور دانست و گفت: مقام معظم رهبری به خوبی می‌دانند که راهکار برون رفت از عمده مشکلات کنونی مشارکت دادن مردم در اقتصاد و اتکا به ظرفیت‌های بخش خصوصی است و امیدواریم مدیران دستگاه‌ها نیز اهمیت شعار امسال را به خوبی درک کرده و برای تحقق آن تلاش کنند.

وی خاطرنشان کرد: استفاده از ظرفیت مردم و سرمایه‌هایی که در اختیار دارند مزایای فراوانی دارد. از یک سو ساماندهی این نقدینگی کمک می‌کند که منابع قابل توجهی به بخش تولید تزریق شود و تامین منابع مالی که مهمترین چالش کنونی بخش تولید کشور است تا حدودی مرتفع گردد. از دیگر سو این نقدینگی دیگر وارد فعالیت‌های واسطه‌گری و بازارهای کاذب نخواهد شد و به جای آنکه منجر به التهاب در بازارهای مالی مانند دلار، طلا و ... شود، صرف رونق تولید کشور می‌شود.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه جهش تولید با پشتوانه مردم را راه نجات اقتصاد کشور دانست و اظهار کرد: وقتی که جهش تولید با اتکا به مردم رخ دهد، به تبع آن ایجاد اشتغال، افزایش تولید ناخالص داخلی، رونق صادرات، مهار تورم و... را نیز شاهد خواهیم بود.

بورس و شرکت‌های دانش‌بنیان، مصداق بازر جلب مشارکت مردم

شکری سپس از چند مصداق بارز که می‌تواند مشارکت مردم در جهش تولید را رقم بزند یاد کرد که بازار سرمایه یکی از مهمترین این موارد بود و افزود: بورس یکی از مهمترین منابع تامین مالی برای بخش تولید است که در گذشته کمتر مورد توجه قرار گرفته است، اما استفاده از ظرفیت این بازار هم به نفع بخش تولید است که دیگر نیازی نیست دشواری‌های تامین مالی از بانک‌ها را بپذیرند و هم به سود مردم و سرمایه‌گذاران.

وی ادامه داد: لازم است شرایط لازم برای ترغیب مردم به سرمایه‌گذاری در بورس فراهم شود تا بتوان با مشارکت مردم، نقدینگی قابل توجهی به بخش تولید تزریق کرد.

به گفته رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه، امروز بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی به دلیل محدودیت سرمایه در گردش و نقدینگی از حداقل ظرفیت خود استفاده می‌کنند و اگر بتوان سرمایه‌های مردم را از طریق بورس در اختیار این بخش قرار داد، هم تولید رونق می‌گیرد و هم ظرفیت اشتغالزایی برای چندین هزار نفر فراهم خواهد شد.

شکری، شرکت‌های دانش بنیان که عمدتا صاحب ایده بوده و نیازمند سرمایه‌گذاری هستند را نیز از دیگر مصادیق جدی دانست که مشارکت مردم می‌تواند موجب توسعه و رونق فعالیت آنها شود و گفت: امروز افراد زیادی صاحب ایده و فکر هستند که برای تبدیل آن به تولید و ثروت به پشتوانه مالی مردم و سرمایه‌گذاران نیاز دارند.

وی معتقد است، تزریق نقدینگی مردم به این شرکت‌ها می‌تواند ارزش آفرینی فراوانی به همراه داشته باشد و به شکوفایی اقتصاد دانش بنیان که امروزه در تمام دنیا مورد توجه است، کمک کند.

بهبود فضای کسب و کار، لازمه جلب مشارکت مردم

موضوع دیگری که رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه بر آن تاکید داشت، بهبود فضای کسب و کار برای جلب مشارکت مردم بود و گفت: در حال حاضر فضای کسب و کار نامناسب و بروکراسی اداری پیچیده در برخی دستگاه‌ها به مهمترین مانع سرمایه‌گذاری تبدیل شده است.

وی اصلاح قوانین دست و پاگیر، الکترونیکی کردن و کاهش زمان صدور مجوزها، حذف امضاهای طلایی و... را از مهمترین مواردی دانست که می‌تواند به بهبود فضای کسب و کار کمک کند و افزود: لازم است برای اصلاح موانع فضای کسب و کار، حتما از بخش خصوصی و افرادی که در دل کار هستند، کسب نظر شود.

وی با بیان اینکه هر سرمایه‌گذار قبل از اینکه وارد یک استان شود ابتدا فضای کسب و کار را رصد می‌کند، عنوان کرد: هرچقدر فضای کسب و کار استانی بد باشد، از توسعه اقتصادی و صنعتی عقب خواهد ماند.

از تجارب ناموفق گذشته فاصله بگیریم

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه با بیان اینکه مردمی سازی اقتصاد و اتکا به بخش خصوصی در سالیان گذشته نیز بارها مورد تاکید بوده و ابلاغ سیاست‌های اصل ۴۴ از سوی مقام معظم رهبری گواهی بر این مدعا است، گفت: متاسفانه در سنوات گذشته تجارب ناموفقی از خصوصی سازی داشتیم که باعث شد به جای واگذاری کار به خود مردم، برخی شرکت‌های خصولتی ایجاد شود که امروز توان رقابت را از بخش خصوصی واقعی گرفته است.

شکری تاکید کرد: در گذشته در برخی موارد انحرافاتی در خصوصی سازی رخ داد که باعث شد زمینه رانت برای عده‌ای خاص فراهم شود که نباید اجازه داد چنین مشکلاتی دیگر تکرار شود.

وی معتقد است، اگر قرار باشد شرکت‌های وابسته به دولت واقعا خصوصی سازی شوند نباید به یک افراد خاص واگذار شوند که یک شبه صاحب همه چیز می‌شوند و نه تنها جهشی در تولید و اشتغال ایجاد نمی‌کنند، بلکه باعث از دست رفتن تولید و نیروی کار یک مجموعه نیز می‌شوند.

شکری با تاکید بر اینکه واگذاری چنین شرکت‌هایی باید به صورت سهامی عام و در اختیار همه مردم باشد، افزود: باید زمینه‌ای فراهم شود که هر کس به اندازه سرمایه‌ای که دارد، خواه چند هزار میلیارد تومان و خواه چند میلیون تومان، بتواند در این واگذاری‌ها سهم بگیرد و امکان مشارکت برای همه مردم با هر میزان سرمایه فراهم شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha