• یکشنبه / ۱۹ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۱:۴۰
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1403011909389
  • خبرنگار : 50604

هشدار مهم جهاد کشاورزی به گندم‌کاران و سیب‌زمینی‌کاران گلستانی

هشدار مهم جهاد کشاورزی به گندم‌کاران و سیب‌زمینی‌کاران گلستانی

ایسنا/گلستان رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان با اشاره به آفات «زنگ زرد» و «بازدگی» در مزارع گندم و سیب‌زمینی در خصوص راهکار مبارزه با آفات توضیحاتی ارائه کرد.

محمد برزعلی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: با اشاره به اینکه تاکنون ۳۸۰ هزار هکتار از مزارع گندم استان علیه آفات و بیماری‌ها سمپاشی شده که این سطح شامل مزارعی است که گاهاً دو نوبت اقدام به مبارزه کرده‌اند.

وی با بیان اینکه از این سطح مبارزه حدود ۲۰۰ هزار هکتار صرفاً جهت زنگ زرد گندم بوده است، گفت: استان در حال پیگیری پیشگیری از بیماری خوشه یا فوزاریوم است که باید در اوایل گلدهی اقدام به پیشگیری شود.

رئیس جهاد کشاورزی گلستان با اشاره به اینکه سم به اندازه کافی تأمین شده و کشاورزان با سمپاش‌های پشت تراکتوری بومدار اقدام به مبارزه کنند، گفت: کشاورزان در صورت استفاده از سموم کم دوام مجبور به تکرار سمپاشی تا سه مرحله خواهند شد، لذا توصیه می‌شود از سموم ترکیبی آماده مصرف و بدون اختلاط با کودهای تقویتی استفاد کنند.

این مقام مسئول با اعلام اینکه اولین گزارش بیماری«فیتوفترا» روز هشتم فروردین در سطح پنج هکتار از مزارع سیب زمینی روستای «مرزنکلاته» گرگان اعلام شده است، گفت: تاکنون ۳ هزار و ۴۰۰ هکتار از مجموع ۵ هزار هکتار از اراضی زیر کشت سیب زمینی در استان گلستان علیه این بیماری سم‌پاشی شده است.

برزعلی به سیب‌زمینی‌کاران توصیه کرد هر چه سریع‌تر اقدام به کنترل بیماری فیتوفترا کنند و افزود: ۱۶ نمونه سم برای کنترل این بیماری در استان معرفی و پیشنهاد شده است و زارعان مبارزه را با توجه به شناسنامه سموم انجام دهند.

رئیس جهاد کشاورزی گلستان کشت عدم رعایت تناوب الگوی کشت را از یکی از علل بروز این آفت در مزارع سیب زمینی دانست و تأکید کرد: سم پاشی بر اساس هر زمین انجام شود و زمین‌هایی که درگیر بیماری نیستند باید از سموم پیش‌گیرانه استفاده کنند و زمین‌هایی که آلودگی در آن‌ها بروز کرده نیازمند استفاده از سموم سیستمیک است.

کود سفید شدت آفت بازدگی را افزایش می‌دهد

وی با تأکید اینکه کودهای سفید شدت بیماری را افزایش داده و کودهای حاوی کلسیم و پتاسیم شدت بیماری را کاهش می‌دهد، افزود: استفاده از آبیاری بارانی سبب افزایش و انتقال بیماری می‌شودبنابراین کشاورزان باید مدیریت آبیاری را نیز رعایت کنند.

برزعلی با بیان اینکه آفت بادزدگی بین سیب زمینی و گوجه فرنگی مشترک است، گفت: اطلاع‌رسانی به کشاورزان از طریق انجمن سیب زمینی کاران و ارسال دستورالعمل ترویجی به شهرستان‌ها و همچنین از طریق صدا وسیما انجام می‌شود.

برزعلی با اشاره به اینکه چنانچه بیماری کنترل نشود ظرف مدت ۱۰ روز مزرعه را از بین می‌برد، بیان کرد: متأسفانه کشاورزان سیب زمینی کار همان رقمی را که در سال‌های گذشته درگیر بیماری شده بود را کشت کردند و برخی از آنان در زمین‌های آلوده این کشت را انجام دادند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha